reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

kacha_wawa - zastanawiam się po co twoja matka przyjechała? Grać ci na nerwach czy pomóc? Kurcze... niepojęte... usmiałam się z twojego zastanwiania się nad zbrodnią... :szok::-D Poczekaj może z tydzień jednak i jesteś wolna :-)
macy - aż mi wstyd się tak przechwalać, że nie mam zmartwień większych i pomoc dużą - jakbym mogła komus pomoc to lecę... macy... polulam troszkę małą, co? A może jakieś kołysanki pośpiewam? :-D Mój M pościągał z wrzuty takie cuda, Tymek słucha pieknie i się zachwyca, może podrzucić i może twoja księżniczka chętna na nie?
ivi - nie miej wyrzutów, nic się nie stanie... lekarka jeśli stwierdzi, że poziom zażółcenia jest duży to posle was najpierw na pomiar z krwi. Ja zawołałam do domu laboratorium może odraxu szpital nie jest konieczny. Szpital to tylko jesli trzeba będzie pod lampy położyć a może wystraczą inne pomysły , których jest wiele.

reklama
Kaja no to podrzuć nam te cuda z wrzuty, bo ja dziennie tyle kołysanek śpiewam, że już mi repertuar zbladł i nie wiem co wymyślać - ciągle czegoś szukam w necie i się uczę - normalnie rozwijam się muzycznie przy moim noworodku:-D

Moja mama tez zaproponowała, że przyjedzie, tylko o 7:00, bo tak ja mąż może przywieźć... A ja już dostaję dreszczy, jak pomyślę, że cały dzień musiałabym z nią dyskutować, jak się zajmować małą... Wczoraj dowiedziałam się, że muszę iść do urzędu zameldować małą i zgłosić ją do nadania peselu... w życiu sami byśmy na to nie wpadli... a to czapeczkę mamy założyć, a to stópki ma zimne, a to trzeba dać jej butlę... :wściekła/y:
problem będzie w przyszły czwartek, bo mam wizytę u dentysty, M będzie w pracy i teraz kto ma przyjechać, mama czy teściowa. Miliona razy bardziej wolałabym teściową, ale wtedy mama się obrazi... będę musiała pokombinować.

WITAM:-)
CZesc dziewczyny,
Wpadłąm sie tylko przywitać, bo mam chwile spokoju :) UUUFFF:-D:-D
Od niedzieli jestesmy z malutką w domu- jest troche ciężko, bo ciagle boli mnie blizna (jestem po CC - opisze poród jak znajde chwile), ale i tak jestem najszczęśliwasz na świecie:-) Nadusia jest przecudna, chociaż potrafi sie też ostro dać we znaki:baffled:
Przepraszam, ale postaram sie nadrobić Was troche później...

Witajcie dziewczyny.

Melduje że od wczoraj jesteśmy w domciu :tak:
Ja czuję sie świetnie Damian też super sie zaaklimatyzował w domu. Super pije mleczko czasami nawet po 90 minut ssie i ładnie śpi w dzień jak i w nocy.

Będe zaglądać ale najpierw musimy się ogarnąć w domciu.

Pozdrowienia dla Wszystkich i dla kazdej z osobna:blink:
witajcie w domku:-)
a mojej małej coś wyskoczyło na skórze na brwiach i pomiędzy nimi oraz na nosku...wygląda jak ciemieniucha (do niej jest to najbardziej podobne) tyle,że jest chropowate bardziej i bardziej suche,ale też łuszcząca się skóra jest koloru żółtego.Ma to już ponad tydzień i nie chce schodzić...martwi mnie ta zmiana,co to może być?Chyba jutro pojadę do położnych.

Pozdrawiam wszystkie i gorąco całuję :)
wiesz co hmm dałaś mi do myślenia:sorry2:bo ja pamiętam jak Dominiś miał to na główce czole i po bokach i sobie myśle ciemieniuszka bo nic innego nie przyszło do głowy bo szczerze tak to wyglądało:tak:no ale to nieschodziło a ba zaczął synek się drapać i cooo kurcze alergia na nabiał a za tym AZS :-(czego właśnie jest efektem ciemieniuszka ale duzo bardziej uciążliwa i nie mija jedynie jak się kremy specjalne używa i eliminuje nabiał z jadłospisu :sorry2:możoliwe u ciebie to ciemieniuszka tylko taka uparciuszka ale warto skonsultowac to z lekarzem bo ja troche za późno zaaregowałam:sorry2:

A u mnie dzis była położna do mnie:baffled:! babsztyl tak głupi że najchętniej wywaliłabym ja po minucie z domu:wściekła/y: ! ale niestety jakbym jej nie przyjęła to miałabym problemy z wizytami u mojego gina!:no:
wyobraźcie sobie iz ona doszła do wniosku że u mnie szwy praktycznie nic się jeszcze nie zagoiły i żebym unikała chodzenia na kibelek!
ja powaliło dosłownie!:wściekła/y:przeciez to nie realne!:wściekła/y::wściekła/y:

czytałam o waszych problemach z nocnym spaniem;-) muszę się pochwalić mój Nikoś jada około 20 i śpi do 24 a potem budzi mnie okolo 4 rano i spi az do 8 najada się dość szybko bo zajmuje mu to około pól godziny!więc ja nocki mam przespane!:-D:-D
to taka nagroda dla mnie za moje krocze!:-)
A Co do krocza to mam tylko nadzieje że jak zaszywali mi to nie zaszyli całości i zostawili dziurkę na serduszko wanie:-D:-D:-D
świetna połozna, nie ma co:no: Co do krocza to mój M zażyczył sobie aby zszyli na dwa palce:-p:-D
Ja dzisiaj łącznie spałam 9h:szok::-) Ale niestety podejrzewam, że zaczyna się u nas skaza:no: D ma malutkie pryszczyki koło uszu,a z szymem tak to się właśnie zaczynało:zawstydzona/y: Więc od dzisiaj dieta, na razie bezmleczna, jeśli za dwa tyg nie będzie lepiej to będzie kicha:no: Od wczoraj też zaczął strasznie ulewać, praktycznie przy każdym karmieniu, myślicie że to może być z przejedzenia:confused: Bo ulewa niestrawionym jeszcze mlekiem:dry: i dużo też łyka powietrza w trakcie picia:sorry2:

Kaja prosze podaj jeszce raz nazwe tych granulek na laktacje:tak:napiszcie czy to karmi faktycznie działa:confused:cos troszke leci jak sciągam laktatorem:-Da chce Olinka zaczac przystawiacjak bedzie wiecej ,zeby sie teraz nie meczył:tak:

Witam mamuśki z pasibrzuchem wiszącym na ramieniu :-)... mała usnęła przy cycu i nie ma najmniejszej ochoty beknąć ... a jak ją odłożę do łóżeczka, to zaraz czkawki dostanie i znowu cycek ... czasami myślę, że ona to specjalnie robi, żeby się do cycka dorwać ... mój żarłoczek kochany :-)

ha, ha, ha ... to chyba z moim jest w zmowie:-D

i mam wrazenie, ze sie chyba nie najada, bo u mnie tego mleczka jest jeszcze niewiele. Jak dokarmie go butla, to mam jakas godzinke wolnosci,.A tak to non stop cyc- odbijanie-znowu cyc i znowu odbijanie. :shocked2::-D

Jutro mam jechać do szpitala na ściągnięcie szwów. Ciekawe, jak mi to się uda przy małym ssaczu cycusiowym...

Witajcie dziewczyny
My jesteśmy juz w domu ale na razie ogarniamy nową sytuację ale jesteśmy na dobrej drodze.
Mały jest raczej spokojny i taki kochany,jak juz wszystko sobie poukładam to wrócę do was dziewuszki bo strasznie mi brakuję bb Pozdrawiam Was i Wasze dzieciaczki gorąco

witaj w domku :-D:-D:-D

A u mnie dzis była położna do mnie:baffled:! babsztyl tak głupi że najchętniej wywaliłabym ja po minucie z domu:wściekła/y: ! ale niestety jakbym jej nie przyjęła to miałabym problemy z wizytami u mojego gina!:no:
wyobraźcie sobie iz ona doszła do wniosku że u mnie szwy praktycznie nic się jeszcze nie zagoiły i żebym unikała chodzenia na kibelek!
ja powaliło dosłownie!:wściekła/y:przeciez to nie realne!:wściekła/y::wściekła/y:

ma kobieta poczucie humoru:no: ciekawe jak masz to zrobic;-)

Witam na porannej kawie ja juz chce rodzic i dzieki za zloty medal , mam nadzieje , ze mnie nie wygonicie ze styczniowek .Wspolczuje nie przespanych nocy , ale juz tez zazdroszcze , ze tulicie swoje malestwa.Ja na15,30 do lekarza na kontrole ciekawe co mi powie odezwe sie pózniej.

marsz na porodówke!!! nie obijac sie!!! czekamy na relacje z wizyty u gina.:tak: trzymam kciuki, zebys jak najpredzej tuliła dzidzie:tak:

Hej Kochane:-)
Przepraszam, że tak Was zaniedbuję, ale przy mojej matce siedzenie na necie graniczy z cudem, zresztą po prostu jest z nią tragedia w każdym względzie. Za tydzień wyjeżdża i w końcu będę miała święty spokój, bo zamiast się cieszyć z nowej sytuacji to non stop po kątach przez nią ryczę:-(
Obiecuję, że za tydzień wszystko wróci do normy, teraz mogę wejść tylko jak czymś moja matka się zajmuje, a że ulubionym jej zajęciem jest czepianie się mnie i zatruwanie mi życia to niestety tego czasu wiele nie mam :sorry2:
Dormark życzę szybkiego rozpakowania :tak: Przepraszam, że Cię opuściłam ;-)

Współczuje i podziwiam twoją cierpliwość. :no::no::no: Ja bym od razu pogryzła:baffled::wściekła/y: Badz dzielna, jeszcze tydzień i będziesz miała ją z głowy.
W temacie dobrych rad:
dziś zadzwoniła moja teściowa i stwierdziła, żeby dzidziusiowi nożki do kolanek naciągać, żeby sprawdzić, czy nic nie ma zwichniętego. Wrr....:wściekła/y::wściekła/y:Szkoda, że jej mózgu nikt nie naciągnął:no:

reklama
witam

U mnie ciag dalszy podłego nastroju:zawstydzona/y: ale co tam...
Dzis odwiedziłam UM, w koncu wniosek o dowód złozyłam, ale oczywiscie o prawo jazdy juz nie mogłam, bo najpierw musza papiery sciagnac z byłego miasta gdzie byłam zameldowana:baffled: no i zas musze czekac...

W ogole tak dziwnie sie czuje, bo we wtorek zadzwoniła połozna, ze bedzie za pół godz u mnie i czekam na nia, czekam... i nic nie mam jej, nie przyjechała:zawstydzona/y: Jak sie pozniej okazało, dzwonek mi nie działał, a pupakania u nas nie słychac:zawstydzona/y: wiec pewnie była, a ja nie otworzyłam...
i teraz juz nie dzwoni, ani nic..., a chciałam zeby nasz kikut zobaczyła, bo ciagle wisi i nie zapowiada sie, by odpadł... :-( a bardziej brutalnie spiritusem nie da sie go traktowac:-( heh... Nawet nie mam jak sie z nia skontaktowac..., pewnie bede musiała isc do lekarza z tym kikutem, heh...
albo najpierw spróbuje gencjany, nie wiem co robic... :-(

Do góry