reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

dentysty współczuję wrrrr... :zawstydzona/y: matko trzeba się udać na kontrolę ale jeszcze wolę o tym nie myśleć - przed ciążą w kwietniu - mialam wszystko zdrowe no ale... przecież tyle minęło :zawstydzona/y:
dormark - trzymam kciuki ;-)
emilcia - ale pulpecik z Adasia, moj wczoraj miał 3700 - co mnie cieszy bo od 3100 a w dniu wyjścia 2890 to przybiera ładnie.

reklama
KAJA widze że na suwaczku masz jak Tymuś robi kąpu kąpu w tym wiaderku i jak fajnie się kąpie zadowolony synuś bo widać że szczęśliwy jest:-)

Hello :-)
Mój żarłoczny Pasibrzuch śpi, więc mam chwilkę, żeby zaglądnąć ;-)
Dzisiaj mieliśmy baaardzo aktywny dzionek ... mała do tej pory nawet nie myślała o spaniu, tak była światem zainteresowana :-) to pewnie przez to słonko ;-)nawet noworodkom dodaje energii :-):-):-)
Jak jutro będzie podobnie, to idziemy na pierwszy spacerek !!!
Dormark, powodzenia !!! trzymamy kciuki :-)
Asiowo, u nas też kłopoty z pępkiem ... położna powiedziała, że zaniedbali go w szpitalu ... przez żółtaczkę siedziałyśmy 8 dni, a tam tylko raz dziennie jakimś sprayem psikali, bo odkażanie spirytusem nagle się stało niehumanitarne :baffled: teraz przemywamy 3 razy dziennie spirytusem i na noc dajemy troszkę fioletu i jest lepiej, ale pewnie z tydzień to jeszcze potrwa :baffled:
e_milcia ... kawał chłopa z Adasia ;-)i nie martw się, że nie urósł ... nasza położna kazała się nie zdziwić jak się dziecko na pierwszej wizycie skróci, bo po porodzie mierzą wszystkie krzywizny, a w przychodni tylko kładą na płaskiej miarce :-D;-)
Zmykam kończyć obiadek ... miłego wieczorku :-)

to mnie pocieszyłyscie z tym pepkiem, a czy pojawienie sie troszke krwi przy przemywaniu jest normalne?

wyciagnełam meza na spacer własnie i w koncu z Agatka mogłam wyjsc;-)i przy okazki zaswiadczenie od lekarza na becikowe załatwilismy:tak: teraz pojechał z Paulina na zakupy:tak: i humorek ciut lepszy...

Ivi, Macy - moja tez ma jeszcze żółtaczkę :( w 3 tyg robiłam badanie krwi i miała 8,3 - dużo ale bez paniki jeszcze. Cały czas się utrzymuje bez zmian - widzę po oczach bo reszta ryjka w czerwonych krostach :baffled: Najgorzej, że nie wiem od czego...

przed chwilą mial bolesne bączki ... pomogła nam suszarka - śpi jak anioł :dry:
po brzuszku powietrzem tak?

świetna połozna, nie ma co:no: Co do krocza to mój M zażyczył sobie aby zszyli na dwa palce:-p:-D
Ja dzisiaj łącznie spałam 9h:szok::-) Ale niestety podejrzewam, że zaczyna się u nas skaza:no: D ma malutkie pryszczyki koło uszu,a z szymem tak to się właśnie zaczynało:zawstydzona/y: Więc od dzisiaj dieta, na razie bezmleczna, jeśli za dwa tyg nie będzie lepiej to będzie kicha:no: Od wczoraj też zaczął strasznie ulewać, praktycznie przy każdym karmieniu, myślicie że to może być z przejedzenia:confused: Bo ulewa niestrawionym jeszcze mlekiem:dry: i dużo też łyka powietrza w trakcie picia:sorry2:

Moja identycznie, a czasem potrafi sobie jeszcze z odrzutem rzygnąć... :dry::dry:

Dormark - Kciukasy zaciśnięte!

PAsibrzuch ja ten patent po prostu przerobiłam;-)
Asiowo, krew się u nas kilka dni pojawiała i kazali mi spirytus na patyczek i do pępka:-p
Pumpkin a może to potówki?

yol_a - potowki chyba nie są czerwone? jutro zrobię fotę w dzień i wrzucę na forum, może któraś będzie wiedziała co to za badziewie...:baffled:

reklama
Wiecie co przykro to pisać, ale ta kobieta (moja matka się znaczy) naprawdę ma coś z głową:no: Czepia się naprawdę o wszystko, wmawia mi, że sobie życie marnuję i , że jestem nieszczęśliwa i, że tu nie mam żadnej przyszłości,a jedyna słuszna przyszłość czeka mnie w Polsce:baffled: Po Tomku jeździ jak po łysej kobyle (oczywiście nie powie mu nic wprost tylko mi chrzani), wszystko jest złe, wszyscy są źli i tylko ona ma absolutną rację. Spokojnie nie da się z nią rozmawiać, bo jest to osoba, która nie słucha:no: Żadne argumenty do niej nie docierają i tylko ona ma rację, a wszyscy są baranami:baffled:
Na szczęście teraz wiedźma poszła do kuchni, Oliś się bawi, Jessica śpi, więc mogłam na chwilę na BB wskoczyć ;-) Nie ma szans, żebym teraz Was nadrobiła, zrobię to pewnie dopiero za tydzień, będę miała lekturę na długie zimowe wieczory :-)
Buziaki dla Was wszystkich i dla Maluszków:-)

Do góry