reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ha, ha, ha.... mi czop podbarwiony krwią odchodzi po każdym badaniu po malutkim kawałeczku już od miesiąca i co... odejść nie może....:no: a ja go już nie kocham... niech se idzie całkiem....:-p;-)
Już zwątpiłam, czy ja kiedykolwiek urodze :)))

a to dobre, myslalam ze to konkretny znak ze zaczyna sie rodzic :dry: upsss

reklama
No to ziemniaczki oskrobane co obiadek wstawiony:tak:
IVI witaj w domku :-)

Hmm coś jest nie tak ze suwaczkami ale mam nadzieje że się unormują bo ja chce mojego suwaczka:dry:

No i synek się obudził co czas na karmienie;-)

Byłam zrobiłam badania. Morfologie sobie odpuściłam, bo nie dałam rady być na czczo :-D. Dzwoniłam do swojego gin. Jutro mam się zgłosić do szpitala na IP na 9:00 na KTG. Wypisze mi skierownaie na macierzyński. Więc wygląda na to że macierzyński będe mieć do 29 czerwca włącznie. Do tego ewentualnie dożucę urlop wypoczynkowy. Cieszę się tylko, że jutro będę mieć KTG i może coś się dowiem. Trzeba chyba dziś męża z molestować to może się coś ruszy ;-)
A tak poza tym bez zmian.. jakieś tam skurczybyki się pojawiają, ale to jeszcze nie to...

Wszystkie dziewczny co wróciły już do domku witamy z powrotem. :-)
Roxeen widać zdolna z Ciebie dziewczyna :-)
Minnie1 ROdzić to nie poszły... raczej wywoływać ;-) Pewnie na zmiane: wieszają firanki, myją okna, chodzą po schodach.... Ale będziemy mieć czysto w domach :-D
sylwkasz... czop moze odejsć w dniu porodu, ale równie dobrze nawet do 2-3 tygodnie przed.

ROXENN czuje że masz ten pas co ja:-pczy jest w żółtym opakowaniu i facetka na nim z dzieckiem:confused:i on jest taki mozna powiedziec streczowaty gdzie wkładasz go od dołu i naciągasz na brzuchalo i właśnie on jest dobry i po cc i po sn:tak:

sylwia 100...siedze i beczepo przeczytaniu opowiesci z porodowki...twoj maluszek ty i twoj maz swietnie sie spisaliscie i zycze wam zeby to byl ostatni raz kiedy musieliscie byc oddzielnie przez tak dlugi czas i bac sie o swojego skarba.
Usciskaj malego odemnie i Ali :*

jedyne co mnie dobija to moja boląca doopka i didolki :-(

Kaja coś na hemorojdy polecasz ??? :confused::confused:
Na hemoroidy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to cierpliwość, serwetki nasączone rumiankiem i zaciskanie zębów. :-:)-p
Nie miałam okazji o tym gadać z homeopatą bo Tymek był ważniejszy a teraz minęło samo:-D:-D
a na didolki - krem z lanoliną i wit E z rosmanna :tak:

Sylwia100 pięknie opisany poród, pierwszy raz spotykam opis porodu w takiej wersji. Teraz siedze i rycze a łzy wyciska taka opowieść. Jesteście wielcy naprawde duzo przeszliście. Zdrówka dla Oliwierka i buziaki

Roxeen, Patrysia: A jak dobrałyście rozmiar tego pasa Pani Teresy przez internet? No bo kurcze jak wezmę S i to ma do 90cm to mi przez biodra nieprzejdzie, a jak inaczej ma mnie ścisnąć jak wezmę pas do 100cm?:nerd: no a z drugiej strony to tej skóry trochę zostało;-)

Sylwia100: uściski dla was serdeczne - dobrze, że już w domku i że serducho naaprawione!
emilcia: humory ciążowe mi przeszły, choć i w ciązy ich zbyt wiele nie miałam, a teraz mam za to humory poporodowe:-D
SercaDwa: kciuki za cc:tak:
Kaja: uściski i życzonka spóźnione dla Tymcia od cioci z BB;-) ledwo się urodził, a juz miał imieniny imprezowicz no:-D

reklama
cześć dziewczynki wybaczcie na razie nawet nie próbuję nadrabiać,
mam sprawę
mały nie chce cyca, mam całkie płaskie brodawki i więcej tego krzyku niż to chyba warte, ale odciągam ręcznie i mu podaję swoje, jak nie zdążę odessać to daję mu jakieś 40ml sztucznego, po jednym i drugim śpi super, mojego też daję mu jakies 40ml na raz i nie wiem ile w końcu mam dawać bo karmię na żądanie ale z butli i nie wiem czy za mało czy za duzo HELP!!!!!

Hej dziewczynki
Ja chyba powoli wymiekam, w nocy podalam butle dwa razy bo cycki wyssane do konca wieczorem byly. I chyba zaczne sciagac bo zauwazylam ze maly butelka sie najada lepiej i zasypia a przy cycu po 5min spi a jak go odstawia to afera. Mam wyrzuty sumienia ale moj T mnie namawia zeby podawac butle, bo lepiej zebym miala lepsze samopoczucie niez plakala z bolu:sorry:(brodawki nadal bola:-()
Powodzenia dziewczyka w rozpakowywaniu u milego dzionka zycze:-)

Edit: ostatnio moj maly zrobil dwie kupki zielonkawe i takie jakby biale ziarenka w nich( przepraszam za dokladny opis) mama powiedziala ze zielonkawa kupka oznacza ze jest przeziebiony ale on nie wyglada. Ktoras wie cos o tym?
u mnie i musztardówy i takie z grudkami to przez mieszanie chyba,
Jasiek tez własnie przy cycu 5 minut i spać i zaraz ryk, plus płaskie brodawki, nawet do odciąganego mam mieszane uczucia bo z buli a nie z cyca:-(

Do góry