reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
ROXENN heh i mi się też nie udaje całej otoczki wkładac:sorry2:no i racja aby sutki były nawilzone co także robiłam Bepanthenem i lepiej jest tak i tez nie przyklejają się do tych wkładek bo to też bolało jak odklejałam :baffled:
YOLA sobie też chcesz zakupić bo powiem ze warto;-)

Kaja ...ja widze ,że powinien byc osobny wątek "Pytania do kaji":-DKaja pełni funkcję lekarza forumowego.;-)

E tam... taki lekarz a na hemoroidy zaciskanie zębów poleca :-D:-D:-D

Kaja: uściski i życzonka spóźnione dla Tymcia od cioci z BB;-) ledwo się urodził, a juz miał imieniny imprezowicz no:-D
Dziękujemy... tak na fajnie wypadło w kalendarzu :tak:

sylwia - jeszcze raz buziaczki przesyłam... dzielny chłopak z Oliwierka.. a jak pieknie opisał swoje przyjście na świat
pas pani Teresy też dzis pierwszy razx ubrałam.. M... dopięłam z trudem ale dopiełam:-D

też włąsnie rozglądam się za pasem Pani Tereski - mam nadzieje że coś pomoże - bo wszystki ładnie pięknie a jak spodnie się ubierze to opnka taka wypływa że hej - i jak niby dopasowaną bluzkę ubrać - strach się bać ! mam nadzieje ze troszkę pomoże no i ... za 3-4 tygodnie trzeba ćwiczenia zacząć ......

Wracam do żywych:-) Dzisiaj mały nawet dał się wyspać:tak: Pomału dochodzę do siebie i dołączam do grupy bolących cyców:sorry2:
Wczoraj na wieczór dostałam wreszcie porządnego mleka i wszystko się unormowało:-)
Ile to tych dwupaczków zostało, muszę zerknąć na listę, pomalutku zacznę nadrabianie i postaram się być na bierząco:tak:
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie;-)

Witam dziewczyny! Wróciliśmy kilka godzin temu ze Stachem do domu, ogarniamy się powoli, także wybaczcie, że nie będę zmieniała suwaczków, nadrabiała was i opisywała co się wydarzyło. Na pewno zdam relacje jak tylko dojdę do siebie i poznamy się lepiej ze Stachem. Mam problem z laktacją ale liczę, że się rozwiąże - produkuję za mało pokarmu niż mój glonojad potrzebuje i muszę go dokarmiać od czasu do czasu sztucznym mlekiem.
Ja dochodzę do siebie szybciej niż mi się wydawało i cieszę się, że już jestem w domu.
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i pogadamy wkrótce.
Wejdę jeszcze na wątek o laktacji i zmykam, plecy napierniczają mnie jak cholera bo od porodu starałam się trzymać go przy cycku jak najwięcej.

Doricaa wg ksiazek dziecko powinno jesc co dzien 10 ml wiecej liczac od urodzenia az do 10 dnia czyli 2 dnia je 20ml na kazdy posilek, tzreciego-30ml itd az do 10 dnia wtedy zjada 100ml i tak jest przez pierwszy miesiac. ale ja ci powiem ze jak sciagalam to moja mala nie zawsze zjadala tyle ile wg ksiazek powinna a jak chcialam jej wcisnac na sile to okazalo sie ze przekarmialam bo mala wymiotowala. wszysyc mowia ze dziecko zje tyle ile mu potrzeba i chyba cos w tym jest.

Emilcia kapturki lepiej sie trzymaja jak zwilzyc lekko piers.

jak czytam o waszych bolacych sutkach od karmienia to ja chyba mam cudowne dziecko:tak::tak: lapie cale brodawki i karmienie dla nas to juz czysta przyjemnosc;-) jestescie nparwade wytrwale bo jak by mnie sutki bolaly to pewnie juz bym nie karmila.

Lilka29
super ze juz w domciu. czekamy na relacje jak sie ogarniecie;-)

sylwia przeczytałam waszą historię...łez nie powstrzymałam...jestescie naprawde dzielni!!!tak się cieszę ze wszystko dobrze sie skonczylo i ze wkoncu jestecie w domku!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Lilka, Ivi witajcie z powrotem ze swoimi małymi mężczyznami :-)
Sylwia gratuluję zdolności Oliwierkowi;-) Tak pięknie opisał Twój poród, że chyba powinien zostać scenarzystą wyciskaczy łez;-)
Nie mówcie, że już wszystkie śpicie?:szok:

Do góry