reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Cześć Mamunie:-)!!
A ja była dziś u ogólnego i dostała zwolnienie do czwartku bo wtedy mam wizytę u ginekologa. Normalnie co drugi dzień mam takie biegunki albo mnie kręci w brzuchu, że po prostu boje się jeść. Dziś to wręcz tylko kolację zjadłam.
Zaczyna mnie coraz częściej mulić i spała bym do południa a tu nic z tego remonty i teść pobudkę robi o 7 rano. Po południu trochę lepiej się czułam i wyskoczyłam do ogródka bo mi zarasta a teraz mnie prasowanie czeka.
Pozdrowionka

reklama
WITAJCIE KOCHANE:-)
Nie było mnie ostatnio na forum i nie będzie przez najbliższe dni:-(niestety moje obawy o ciąże się potwierdziły w niedziele zaczęłam plamić dobrze że M był przy mnie co odrazu zadzwonił do mojego ginekologa i powiedział mu że jeżeli plamienie było jedno i potem jest spokój to mam w poniedziałek do niego przyjechać(w niedziele nie mógł bo kończył remont w gabinecie)a gdyby zaczęła krwawić dużo nieustannie to do szpitala no więc tak patrzeliśmy co chwile na majtki czy są czyste i było ok to jechaliśmy wczoraj do gina i okazało się że moja ciąża jest zagrożona:-:)-:)-(ale jest fasolka na swoim miejscu co ginekolog powiedział że będziemy ratować ciąże tak się ucieszyłam tak więc mam dupohstan i folik taki inny specjalny do brania razem z duphostanem no i w nagłym przypatku mocnego bólu brzucha no-spa co tak dlatego nie mogę z wami tu być bo gin powiedział że mam przez najbliższe minimum 3 dni leżeć jedyne co wstac to do podmycia się do kibelka lub coś zjeść tak więc cały czas leże:-(

Gratulacje nowym mamusiom jak są:-) ja wierze że moja fasolka będzie ze mną że wytrzyma do 9 miesiąca:tak:

Witam Was Wszystkie :-)
Od kilku dni obserwowałam wasze forum nie dołączam się do rozmowy bo nie miałam pewności co do ciąży, jednakże dzisiejszy test to potwierdził . Teraz tylko wizyta u gina 1 czerwca a później wiadomo USG i inne badania. Oj już pomału się stresuje na myśł o usg:-( ponieważ poprzednia ciąża okazała się martwa podczas wielokrotnie powtarzanych usg, ostatecznie zakończyła się samoistnym poronieniem w 7 tygodniu. Teraz jestem pozytywnej myśli :happy2: bo wkońcu co mi zostaje?
Wg kalendarze OM termin porodu wypada 26.01.2010 czyli nie wiadomo do końca czy załapie się na styczeń czy luty ;-)ale jak nie macie nic przeciw to dołączę się do STYCZNIÓWEK :happy2:
Objawy inne w porównaniu do wcześniejszej ciąży mimo że minęło tylko/aż pół roku. Brak nudności które za pierwszym razem dokuczały mi wieczorami, żadko dokuczający ból jajnika, delikatne zawroty głowy, niewielka senność. Występuje tylko rozkojarzenie i brak innych reakcji organizmu. Nawet brzuszek nie jest wydęty.
Witaminki oczywiście zażywam, obecnie mam przepisany falvit 2 x dziennie z powodu wcześniejszej lekkiej anemii.
Poza tym wszystko ok :)
Pozdrawiam

Hejka!
Patrysia to jesteśmy z Tobą. Oby wszystko było w porządku. Ja w to wierzę.

Kurcze dzisiaj mam taki senny dzień że szok. Ciągle oczy mi się same zamykają i już nie wiem co mam ze sobą zrobić:szok: Mam nadzieję że szybko mi to minie.
Mam pytanko. Może warto byłoby zrobić jakąś tabelkę z danymi wszystkich zgłoszonych styczniówek? I ich datami porodu? Później możnaby dodawać jeszcze jakieś szczegóły. Co Wy na to?

Witam wszystkie noworoczne mamusie i styczniowe fasolki - kolegów i koleżanki mojej kropki. Termin 3.01.2010;-)

A ja po wizycie u ginekologa i tylko pęcherzyk jak na razie było widać następna wizyta za 2 tygodnie :tak: według pęcherzyka jest to 5 tydzień ciąży to by się zgadzało ;-)

muszę troszkę badań zrobić morfologia itd i najważniejsze badanie na przeciwciała anty Rh D :tak:

no i zakaz dźwigania i współżycia do odwołania ;-)

ciesze sie, ze wszystko oki, sciskam

WITAJCIE KOCHANE:-)
Nie było mnie ostatnio na forum i nie będzie przez najbliższe dni:-(niestety moje obawy o ciąże się potwierdziły w niedziele zaczęłam plamić dobrze że M był przy mnie co odrazu zadzwonił do mojego ginekologa i powiedział mu że jeżeli plamienie było jedno i potem jest spokój to mam w poniedziałek do niego przyjechać(w niedziele nie mógł bo kończył remont w gabinecie)a gdyby zaczęła krwawić dużo nieustannie to do szpitala no więc tak patrzeliśmy co chwile na majtki czy są czyste i było ok to jechaliśmy wczoraj do gina i okazało się że moja ciąża jest zagrożona:-:)-:)-(ale jest fasolka na swoim miejscu co ginekolog powiedział że będziemy ratować ciąże tak się ucieszyłam tak więc mam dupohstan i folik taki inny specjalny do brania razem z duphostanem no i w nagłym przypatku mocnego bólu brzucha no-spa co tak dlatego nie mogę z wami tu być bo gin powiedział że mam przez najbliższe minimum 3 dni leżeć jedyne co wstac to do podmycia się do kibelka lub coś zjeść tak więc cały czas leże:-(

Gratulacje nowym mamusiom jak są:-) ja wierze że moja fasolka będzie ze mną że wytrzyma do 9 miesiąca:tak:

ojj patrysiu ! wszystko bedzie dobrze musi, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj

Witam Was Wszystkie :-)
Od kilku dni obserwowałam wasze forum nie dołączam się do rozmowy bo nie miałam pewności co do ciąży, jednakże dzisiejszy test to potwierdził . Teraz tylko wizyta u gina 1 czerwca a później wiadomo USG i inne badania. Oj już pomału się stresuje na myśł o usg:-( ponieważ poprzednia ciąża okazała się martwa podczas wielokrotnie powtarzanych usg, ostatecznie zakończyła się samoistnym poronieniem w 7 tygodniu. Teraz jestem pozytywnej myśli :happy2: bo wkońcu co mi zostaje?
Wg kalendarze OM termin porodu wypada 26.01.2010 czyli nie wiadomo do końca czy załapie się na styczeń czy luty ;-)ale jak nie macie nic przeciw to dołączę się do STYCZNIÓWEK :happy2:
Objawy inne w porównaniu do wcześniejszej ciąży mimo że minęło tylko/aż pół roku. Brak nudności które za pierwszym razem dokuczały mi wieczorami, żadko dokuczający ból jajnika, delikatne zawroty głowy, niewielka senność. Występuje tylko rozkojarzenie i brak innych reakcji organizmu. Nawet brzuszek nie jest wydęty.
Witaminki oczywiście zażywam, obecnie mam przepisany falvit 2 x dziennie z powodu wcześniejszej lekkiej anemii.
Poza tym wszystko ok :)
Pozdrawiam

witamy :)

Hejka!
Patrysia to jesteśmy z Tobą. Oby wszystko było w porządku. Ja w to wierzę.

Kurcze dzisiaj mam taki senny dzień że szok. Ciągle oczy mi się same zamykają i już nie wiem co mam ze sobą zrobić:szok: Mam nadzieję że szybko mi to minie.
Mam pytanko. Może warto byłoby zrobić jakąś tabelkę z danymi wszystkich zgłoszonych styczniówek? I ich datami porodu? Później możnaby dodawać jeszcze jakieś szczegóły. Co Wy na to?

jestem za

Ja dzis mam wizyte u gina o 17.00 zaczynam sie pomału denerowac, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...
a moze juz serduszko bedzie bilo?
zastanawiam sie cały czas czy wziąśc l-4 czy wracac do pracy ..hmmm , poradżcie mi, poki co to czuje sie dobrze - op®ócz mdłosci
a angina juz sie kończy...

reklama
Do góry