reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

witajcie

Mnie mdli non stop, mam juz dość...
Nie mam sił zajmować sie małą, a ta lata za mną i chce na raczki:zawstydzona/y::-(

Gosiu... z tego co sie orientuje to zaswiadczenie pozniej sie dostaje, bo to nie chodzi tylko, zeby zgłosic sie do lekarza do 10 tygodnia, ale tez byc pod stała opieka lekarza przez całą ciaze! Wiec pewnie lekarz pod koniec ciazy wystawia zaswiadczenie:tak:

reklama
Przeciez od poczatku ciazy masz karte ciazy:tak: i tam dobrze widac, kiedy jestes u lekarza... wiec mysle, ze nawet po zmianie lekarza nie bedzie problemu z zaswiadczeniem:tak:

Czesc styczniowki! Ja tak sasiednio od listopadowek o) czytam wasz watek i az wam wspolczuje tych mdlosci... mnie mdlilo od 6 tygodnia ciazy, praktycznie bez ustanku, nie mialam ochoty na jedzenie, wrecz jadlowstret! Bralam tabletki, wspomagalam sie opaskami uciskowymi - akupunktura z apteki:o)) i wiecie nic mi nie pomagalo :baffled:. Dzisiaj jest juz 14 t i 2 dni i dopiero teraz czuje ze mi zaczyna sie lepiej robic. Jezeli was mdli idzcie na L4 i odpoczywajcie ile sie da, bo zmeczenie wspomaga mdlosci, mnie najlepiej pomagal sen, bo wtedy nie czulam ze mnie mdli. Musialam tylko co ok 3 godziny zmusic sie do zjedzenia jakiejs kanapki:tak:. Zanim zaszlam w ciaze wazylam 57 kg, jeszcze do tej pory nie nadrobilam straconych kilogramow... bo jak na razie to waze 53,3kg. Ale z dzieckiem o dziwo wszystko w jak najleprzym pozadku :-). Trzymajcie sie dobrze dziewczyny, i zycze wam aby ten pierwszy trymestr nie byl bardzo uciazliwy :o);-)
ohhh te mdłości, nie wiedziałam ze są aż tak uciązliwe :( ja mialam taki apetyt a teraz to na mysl o jedzeniu mnie mdli co to sie dzieje :( tez chyba zamiast zdrubną to schudne, musze sie raczej zmuszac do jedzenia..
dzieki za cieple słowa i rady

dziewczyny to ma już któraś to zaświadczenie od ginekologa bo ja dziś idę i muszę wołać bo potem jak pójdę to pewnie będzie już po 10 tygodniu :shocked2:

to w końcu się je zostawia do dalszego podbicia tak :confused:

ja ide jutro do gina to sie go o wszystko wypytam, nie martw sie o nic, tylko powiedz mu dzis o tym zaswiadczeniu , ja mysle ze on powinien wiedziec co i jak aaa i cos mi sie przypomnialo przeciesz ja moge zadzwonic do OPS , pracowałam tam kiedys w zasiłkach rodzinnych oni pewnie wszystko wiedza i mi powiedzą :)))

kobietki ale jaja
zadzwoniłam do OPS w Chorzowie do Swiadczen Rodzinych bo to oni sie zajmuja u nas tego typu sprawami, dowiedziałam sie tyle ze oni sami jeszcze nie wiedzą jak to wszystko ma wyglądac, podobno nawet jeszcze nie jest zatwierdzone jak te zaswiadczenie ma wyglądać ... twierdzili ze mam jeszcze czas, bo przepis wchodzi dopiwro od listopada 2009 wiec nasze styczniowe rozwiazanie bedzie tym objete, ale póki co nic nie wiedzą
ale jaja , a jak sie okarze ze lekarz prywatny nie moze byc ! a po 10 tygodniu juz bedzie za póxno aby to odkręcić, kurde ale zamieszanie !

gosia ciekawa jestem teraz co ci lekarz powie ! a idziesz prywatnie rozumie..czy z kasy chorych?

Ostatnia edycja:
Witajcie,
ja również, jak bedzie wszystko w porządku, dołącze do styczniowych mam:). termin 5 stycznia, ale jeszcze nie potwierdzony u lekarza. wybieram sie w tym tyg.
Na szczęście ja nie wymiotuje i nie mam mdłości, ale przeokropnie chce mi sie spać. Chodzę do pracy i nie mam momentami co ze sobą zrobić...oczy same mi się zamykają.... pozdrawiam Was wszystkie....

kasiorka witam, No z ty m snem to podobnie jak u mnie. Mój M. się czasem złości że wieczorami nie może nawet ze mną pogadać bo jak się położę to do razu zasypiam

Kasiorka witaj

Elfa
a niby jest już to zaświadczenie na stronie Ministerstwa zdrowia wiec ja już nie wiem jak to jest naprawdę ja idę prywatnie chyba to bez różnicy mam nadzieje ..
zobacz tu na tej stronie jest załacznik do wzoru Ministerstwo Zdrowia

no jest - to racja, ahhh wiesz to tak zwykle jest przy nowościach, może lekarze beda bardziej zorientowani, moja mama mnie uspokoila troche zebym sie nie martwia, ze na pewno moga byc lekarze prywatni, przeciez nie mogą nam narzucic jeszcze do jakich lekarzy mamy chodzić

reklama
Do góry