reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

witam, pozdrawiam
Pysiu ano pobolewa, ale nie są to silne bóle i nie non stop, wiec poki co traktuje je jako normalne rozciąganie sie macicy
mam dylemat bo lekarz rodzinny do antybiotyków przepisał mi tez lactovaginal dopochwowo by uniknac grzybicy pochwy, bralam ostatnie 3 noce i niewiem czy przypadkiem nie spotęgowały troszke tych buli, niewiem czy dobrze robie ze je uzywam, slyszałyście cos na temat tych globulek, czy są calkiem bezpieczne w ciązy?

Elfiku ja tez biore Lactovaginal tylko w mniejszych dawkach, może dlatego, ze nie jestem chora jak ty, ale jest tam jakieś zapalaenie niestety, na uotce pisze tylko, żeby przed zastsowaniem skonsultoawać sie z ginem.
No wiesz gdyby szkodził maleństwu to pewnie ani Tobie ani mi lekarz by nie zalecił.
Spokojnie kochna, bedzie dobrze:-)

reklama
Nie wiem jak tam u Was z pogodą dziś, ale w Wawie nieciekawie - chodzę cały czas w koc zawinięta bo mi zimno! brr
Pysia510:
Na pierwszym USG niewiele widac, ale to moje pierwsze maleństwo, więc wrażenie duże jak sie widzi bijące serdeuszko. Polecam zabrać męża - mój był wniebowziety jak zobaczył fasolkę z serduchem:)
?
Agagsm od jutra nadaja ciepełko, więc jest nadzieja, ze zrzucisz z siebie kocyk.:-)
Właśnie chec go zabrac, mam nadzieje, ze lekarz nie bedzie maiał nic przeciwko:sorry2:

kurde kobietaki
tez tak macie? codziennie mdłosci?
od paru dni mnie męcza i to nie tylko rano, cały dzien z przerwami, nie moge jesc nie których potraw bo na sama mysl o nich robi mi sie nie dobrze...zapachy nawet mogą wywolac mdłosci...
ale nie wymiotuje !
jak to jest u was?

Elfa podobo przed wstanim z łóżka trzebA ZJESĆ KRAKERSA, mi lekarz kazał brac Lokomotiw, ale narazie nie mam mdłosci, wiec jeszcze tego nie przetestowałam

kurde kobietaki
tez tak macie? codziennie mdłosci?
od paru dni mnie męcza i to nie tylko rano, cały dzien z przerwami, nie moge jesc nie których potraw bo na sama mysl o nich robi mi sie nie dobrze...zapachy nawet mogą wywolac mdłosci...
ale nie wymiotuje !
jak to jest u was?

Ja mam kilkanaście razy dziennie. Jestem głodna - jem i od razu dostaje mdłości. W zasadzie na pusty zołądek tez mnie mdli. Na niektóre rzeczy patrzeć nie mogę, bo wszystko mi w gardle staje, tak samo z zapachami - jak obiad robię to przy otwartym oknie, bo nie mogę sobie poradzić. Jak mnie bardzo bierze, to podchodzę do okna pooddychać świeżym powietrzem i popijam małymi łykami wodę. I staram sie jeść mniej, ale częściej, co nie zawsze mi wychodzi jak jestem wilczo glodna:) To troche pomaga...

Dziewczynki polećcie fajną, ciekawa i pełną widzy ksiązeczke o tematyce ciążowej;-):happy2:;-)

Właśnie wpadłam na starania sie - watpliwości
I CO ................?
I jedna z dziewczynek wróciła właśnie ze szpitala ( problemy z ciażą) i lekarz zabronił jej przebywania przy włączonym komputerze:szok:, więc ja znikam BUZIAKI:happy2:

Ostatnia edycja:
Ja mam kilkanaście razy dziennie. Jestem głodna - jem i od razu dostaje mdłości. W zasadzie na pusty zołądek tez mnie mdli. Na niektóre rzeczy patrzeć nie mogę, bo wszystko mi w gardle staje, tak samo z zapachami - jak obiad robię to przy otwartym oknie, bo nie mogę sobie poradzić. Jak mnie bardzo bierze, to podchodzę do okna pooddychać świeżym powietrzem i popijam małymi łykami wodę. I staram sie jeść mniej, ale częściej, co nie zawsze mi wychodzi jak jestem wilczo glodna:) To troche pomaga...

mam bardzo podobnie prawie identycznie, tylko nie mam wilczego apetytu, raczej nie odczuwam głodu, ale jak mam pusty zoładek to czuje bardziej mdłosci wiec staram sie jesc

warzywa jak najbardziej :tak:co do orzechów to ja jadłam sporadycznie w 1 ciąży nie ze namiętnie codziennie po pół kg ale coś tam z orzechami zjadałam;-)
z ciekawości poszukałam co piszą o tych orzechach i znalazłam to :
BabyShower : Przebieg ciąży, Rozwój ciąży - Spożywanie orzechów w ciąży | Dieta | CIĄŻA
Jesteś w ciąży? Unikaj orzechów! :: MediWeb.pl

ale jak piszą nie że nie zalecają ale trzeba jeść z umiarem

ja bym radziła unikać surowych ryb i mięs typu tatar

u mnie nic a nic od 3 dni zero mdłości zero bóli podbrzusza i oby tak dalej tylko teraz mi apetyt dopisuje :sorry2:

ja zajadałam krakersa , przegryzałam suchą kromkę chleba lub paluszki takie suche rzeczy ;-):tak:

no ja tez ratuje sie sucharkami , krakersy musze dopiero kupic !
mam nadzieje ze mi podejda bo cos sól mnie odraża..

Dziewczynki polećcie fajną, ciekawa i pełną widzy ksiązeczke o tematyce ciążowej;-):happy2:;-)

Właśnie wpadłam na starania sie - watpliwości
I CO ................?
I jedna z dziewczynek wróciła właśnie ze szpitala ( problemy z ciażą) i lekarz zabronił jej przebywania przy włączonym komputerze:szok:, więc ja znikam BUZIAKI:happy2:

no tez wpadłam na ten watek, doczytałam o co chodzi, skoro lekarz tak radzie moze faktycznie lepiej go posłuchac, choc jak mysle ze ciaza przebiega prawidłowo to wystraczy jedynie po prostu ograniczyc siedzenie przy kompie
ja mam tendencje do przesiadywania godzinami przed kompem :))
kurde a w pracy to bedzie juz gorzej mam prace typowo związaną z komputerem hmmm we wtorek ide do lekarza wiec zobacze co mi powie

Witam kobietki:-) W końcu skończył się ten weekend w szkole... Kolokwia pozaliczane, jest ok ;-) Ale wczorajszy powrót był straszny... kolega z którym studiuję, co kawałek musiał stawać, bo tak mi się chciało wymiotować...kobietki a powiedzcie, czy można jakieś tabletki brać? Lokomotiv, czy aviomarin, można takie coś brać? I czy tylko jak jedzie się samochodem , albo czymś innym, czy na takie mdłości też można brać? Bo ja nie wiem jak to jest...jadłam krakersy, pomagały troche, ale wczoraj to już masakra była, nic mi sie pomagały. Wczoraj z kumpelą w czasie przerwy obiadowej poszłyśmy na pizzę... A że lubimy z ostrymi dodatkami, to wpakowałyśmy całą... jak mnie potem brzuch bolał...masakra... Muszę ostre dania wykluczyć ze swojej diety;/

Hejka!
Ja wczoraj zasnęłam z mega mdłościami i rano dalej je czułam :( Myślę że to po ogórku świeżym, chociaż nigdy nic takiego nie miałam. No cóż trzeba ograniczyć spożycie :)
A poza tym to u mnie ok. Czuję się raczej dobrze i poza sennością i tymi mdłościami czasem nie mam innych dolegliwości.
Jeszcze tydzień i zobaczę moją fasolkę :D
Już się nie mogę doczekać.
Pozdrawiam poniedziałkowo wszystkie styczniówki

Czesc styczniowki! Ja tak sasiednio od listopadowek o) czytam wasz watek i az wam wspolczuje tych mdlosci... mnie mdlilo od 6 tygodnia ciazy, praktycznie bez ustanku, nie mialam ochoty na jedzenie, wrecz jadlowstret! Bralam tabletki, wspomagalam sie opaskami uciskowymi - akupunktura z apteki:o)) i wiecie nic mi nie pomagalo :baffled:. Dzisiaj jest juz 14 t i 2 dni i dopiero teraz czuje ze mi zaczyna sie lepiej robic. Jezeli was mdli idzcie na L4 i odpoczywajcie ile sie da, bo zmeczenie wspomaga mdlosci, mnie najlepiej pomagal sen, bo wtedy nie czulam ze mnie mdli. Musialam tylko co ok 3 godziny zmusic sie do zjedzenia jakiejs kanapki:tak:. Zanim zaszlam w ciaze wazylam 57 kg, jeszcze do tej pory nie nadrobilam straconych kilogramow... bo jak na razie to waze 53,3kg. Ale z dzieckiem o dziwo wszystko w jak najleprzym pozadku :-). Trzymajcie sie dobrze dziewczyny, i zycze wam aby ten pierwszy trymestr nie byl bardzo uciazliwy :o);-)

reklama
Do góry