reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Patrysiu ten ból to pewnie z wysiłku spowodowanego zakupami, tez tak mam;-)

A dziewczynki jeszcze jedna rada z gabinetu lekarskiego " Kobiety w ciązy powinny unikac małych dzieci do końca pierwszego trmestru, poniewaz szkraby roznoszą rozne choroby" :baffled: - pierwszy raz słyszałam takie stwierdzenie:cool2:

też tak myśle ale tak czy inaczej wiecie lepiej sie poczuje jak gin mnie zbada:tak:a co do dzieciaczków kochane ja rozumiem ale ja mojego synka nieodtrące:-Dnie no żartuje kochane do chorych mówimy nie ale jak ma się swoje to co innego:sorry2:

reklama
Witam Was maiłam dziś bardzo zabiegany dzień nawet zapomniałam na jeden dzien o tym że jestem w ciąży. Byłam z synkiem na izbie przyjec zalapał jelitowke juz cztery dni sie z nią męczymy wczesniej byłam u swojej pediatry ale kazała dawac LacidoBaby i smekte ale nic nie dawało wiec dzis pojechalismy i okazało sie ze mały ma juz uszkodzone kosmki jelitowe i nie trawi pokarmu jesli po tabletkach do jutra nie przejdzie mamy sie zgłosic na oddzial:-( straszne.
Ale tak to jest z tymi naszymi maluszkami jedno sie wyleczy zaraz cos nowego sie przytrafia niestety. Idę wziąć folik i spać bo padam z nóg chciałam zobaczyć co u Was słychać coraz wiecej Nas i super!! Pozdrawiam kochane styczniówki :-)

Cześć dziewczyny!

Jestem własnie po pierwszym USG i pozmieniały mi się terminy porodu, bo dzidzia jest młodsza o 10 dni, od tego co wynikało z ostatniego okresu. Więc wcześniej byłam w grudniówkach (bo pierwszy termin był na 28 grudnia), a teraz jestem w styczniówkach (7 styczeń), więc się przepisuje do Was. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do siebie:)
Dzidzia ma wg USG 65 mm co niby wskazuje na 6 tygodni i 5 dni ciąży, a tętno serduszka wynosi 130. Jak mi się uda, to zamieszczę zdjęcie w albumie. Kolejne badanie za miesiąc, więc pewnie będzie wtedy widać coś więcej.

A co do witamin, to mam tylko folik łykac na razie - wg zaleceń ginki. Jem dużo owoców i warzyw - polecam - tam jest bardzo dużo naturalnych witamin, bo te w tabletkach to nie sa przyswajalne w 100 proc.
Pozdrawiam wszystkie stycznióweczki!

witam, pozdrawiam

Witacie Stokrotki, co do mdłości lekarz polecił mi Lokomotiw i dodatkowo Renie, ale nie wiem czy skutkuje, bo jeszcze nie mam mdłosci, Folik zamienił mi na Feminantol - witaminy dla kobiet w ciąże, które zawierają miedzy innymi folik i magnez ( pomaga przy skurczach) i duzo innych witamin, Mówił tez, ze trzeba pic duzo płynów ( conajmniej 2 litry dziennie) i pamietać o mleku i przetworach mlecznych - brrrr jak pomysle o jjogurcie to mnie trzesię:baffled:.
A zapomniłabym jest cos na zaparcia syropek Laktulosum ale tylko wtedy gdy nie mozna pójsc do ubikacji przez kolejne 2 albo 3 dni dokładnie nie pamietam:cool2:
i kazał wcinac otreby spozywcze, tez pomoagaja na te sprawy.
I do końca 3 miesiąca mamy zapomnieć o przytulanakch.
To tyle z gabinetu lekarskiego.

A u mnie oki jak leże to brzuszek nie boli i wszystko jest dobrze, dzis naprzykład spałam pół dnia, ale musze troche domek ogarnąć oczywiscie bez przemęczania się. Jestem na zwolnieniu do połowy czerwca i niestety wszyscy w pracy juz wiedzą, no nie dało sie ukryć:dry:

Elfaa jak twój brzuszek ? Nadal pobolewa:confused:

Agagsm WITAMY wśrod Stycznióweczek, Ja pierwsze USG mam pod koniec maja i tez jestem ciekawa jak sie miewa moje maleństwo:sorry2:

Pysiu ano pobolewa, ale nie są to silne bóle i nie non stop, wiec poki co traktuje je jako normalne rozciąganie sie macicy
mam dylemat bo lekarz rodzinny do antybiotyków przepisał mi tez lactovaginal dopochwowo by uniknac grzybicy pochwy, bralam ostatnie 3 noce i niewiem czy przypadkiem nie spotęgowały troszke tych buli, niewiem czy dobrze robie ze je uzywam, slyszałyście cos na temat tych globulek, czy są calkiem bezpieczne w ciązy?

witaj:-)o to już ogólnie duzo masz przy fasolce zrobione hmm ciekawe co mi gin powie i zapisze:dry:nie martw się tymi bakteriami w moczu przy pierwszej ciąży miałam i zapisał coś i już po tygodniu było ok;-)

Patrysiu u Ciebie też będzie dobrze. Kiedy masz 1 wizytę????
Z tymi bakteriami w moczu to mnie troszkę pocieszyłaś. :happy2:

Witam ;-) co do Duphastonu to ja brałam w 1 ciąży :tak:

Gosiu a z jakiego powodu miałaś go przepisanego? Czy wszystko było po nim ok i ile czasu go brałaś?????

WITAM KOBITKI:-)
A my dzisiaj na gościnke po obiedzie do szfagierki jedziemy:-)

Witam Was maiłam dziś bardzo zabiegany dzień nawet zapomniałam na jeden dzien o tym że jestem w ciąży. Byłam z synkiem na izbie przyjec zalapał jelitowke juz cztery dni sie z nią męczymy wczesniej byłam u swojej pediatry ale kazała dawac LacidoBaby i smekte ale nic nie dawało wiec dzis pojechalismy i okazało sie ze mały ma juz uszkodzone kosmki jelitowe i nie trawi pokarmu jesli po tabletkach do jutra nie przejdzie mamy sie zgłosic na oddzial:-( straszne.
Ale tak to jest z tymi naszymi maluszkami jedno sie wyleczy zaraz cos nowego sie przytrafia niestety. Idę wziąć folik i spać bo padam z nóg chciałam zobaczyć co u Was słychać coraz wiecej Nas i super!! Pozdrawiam kochane styczniówki :-)

o jejku tule mocko synka twojego i życze zdrówka:tak:

Patrysiu u Ciebie też będzie dobrze. Kiedy masz 1 wizytę????

ja mam we wtorek na 17:tak:

Nie wiem jak tam u Was z pogodą dziś, ale w Wawie nieciekawie - chodzę cały czas w koc zawinięta bo mi zimno! brr

Pysia510:
Na pierwszym USG niewiele widac, ale to moje pierwsze maleństwo, więc wrażenie duże jak sie widzi bijące serdeuszko. Polecam zabrać męża - mój był wniebowziety jak zobaczył fasolkę z serduchem:)

Justi84:
Czasem to by czlowiek chciał tak zapomniec chociaz na dzień o ciąży, ale niestety mdłości nie daja o sobie zapomnieć:) Mam nadzieję, że mały szybko wróci do zdrówka! Trzymaj się!

Mexi:
Ja brałam luteinę (zamiennik duphastonu), ale jeszcze przed ciążą, w razie ciąży miałam brać niby dalej (wg lekarki prywatnej), ale mi się skończył zapas, więc nie brałam, a zresztą dopiero od tygodnia wiem, że szkrab do nas przybędzie. Powiedziałam o tym gince z NFZ, naprawde jest miła i wogóle, ale mi odradziła bo nie ma wg niej żadnego zagrożenia i poziom hormonów też jest prawidłowy, więc mi nie przepisała luteiny - teraz to sama się zastanawiam czy dobrze czy nie.

Gosia_k23, elfa75 + Inne stycznióweczki:
Pozdrawiam gorąco i serdecznie:)

A tak przy okazji to czy słyszałyście cos o tym, że nie powinno sie jeść orzeszków ziemnych? Bo cos takiego gdzieś mi mignęło, a wczoraj mąż się zajadał, więc też skorzystałam z okazji;) Albo sok marchwiowy - zdrowy jest czy nie za bardzo?

reklama
kurde kobietaki
tez tak macie? codziennie mdłosci?
od paru dni mnie męcza i to nie tylko rano, cały dzien z przerwami, nie moge jesc nie których potraw bo na sama mysl o nich robi mi sie nie dobrze...zapachy nawet mogą wywolac mdłosci...
ale nie wymiotuje !
jak to jest u was?

agagsm dzieki za pozrowienia, mysle ze sok z marcewki jak najbardziej ! co do orzeszkow, to pierwsze słysze ze ich nie mozna

Do góry