reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Boze, wlasnie obejrzalam zdjecia sal w szpitalu, w ktorym chce rodzic i zamiast chyba rodzic to zemdleje. Na mnie to za nic uspokajajaco nie dziala.
Jak ja nie znosze szpitali:szok: i tego calego oprzyrzadowania:szok:

reklama
Karoli - śliczne te kawiarki, szczególnie z drugiego linku. Już kiedyś podobne oglądałam tylko za nic nie wiem jak sie to obsługuje.
Klara - ja dzownilam do tego na boku :-) czyli mojego homeopaty, który jest też ginekologiem i pomógł mi w życiu wiele. Pierwszej ciąży ni prowadził, czasem doradzał i żałuję, że wowczas nie byłam mądrzejsza. Teraz on już jako ginekolog w ogóle nie przyjmuje tylko zajmuje się homeopatią. Opowiedziałam mu wszystko.
Prosił mnie bezwględnie tydzień leżec i to jak najwięcej na lewym boku. Zapisał dwa leki homeopatyczne, jeden -kuleczka po każdym stwardnieniu brzucha, inny 2x dziennie. To są bezpieczne leki. Już zamowiłam, bede je miec koło 14.00. Nie piszę wam jakie bo to chyba nie ma sensu.
Teraz hit! Jakby mnie wzięly skurcze porządne - wypić natychmiast setkę wódki :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Powiedział,ze mam nie cudować, nawet na oddziale tak robili. Ja na to .. "fakt dziecko sie otumani i przestanie chcieć wychodzic" :-D a on " alkohol to najlepszy srodek rozluzniający i popraiwający krążenie, tym też dokrwienie - nie mowie o piciu codziennie tylko o draźnym zastosowaniu w razie "W" :-D:szok:
Za tydzień mam umówioną wizytę u niego więc pogadamy, zgodził się, że do stycznia muszę wytrzymać bezwzględnie.

DZIEŃ DOBRY:-)
Ja się fajnie dzisiaj czuje pomimo że M bedzie dłuzej w pracy a potem wieczorem jedzie do brata na boks bo Pudzian z Najmanem bedzie walczyc więc M jest napalony a ja niezanronie bo widze jak juz to przezywa hehe a niech sobie jedzie:-Dw niedziele sobie fajnie czas spędzimy:tak:
Patrysia - gratuluję że 36 tc już Ci leci!!!!
dziekuje:-)
Jestem po wizycie i mam skierowanie do szpitala bo szyjka macicy jest strasznie krotka i sie otwiera i na dodatek mam za malo plynu owodniowego i dziecka nie ma jak sie obrucic do porodu i podejmna decyzje czy porod naturalny czy bede miec cesarke.
ojej:shocked2:ale jesteś już w dobrym tc co daj znać nam tu jak będziesz coś wiedziała dodatkowego lub jak juz córcie będziesz miała przysobie:tak:
AGAGSM TYSIOLEK AGBRA gratuluje superaśnych wizyt:-)
Teraz co u mnie. Było USG, mojego lekarza lakoniczne - wszystko jest dobrze, maluszek średni +, rozwija się dobrze. Na pytanie co znaczy średni + otzrymałam odpowiedź, że ma około 3 kg :szok: co mnie zszokowało i pan dr dodał zaraz, że prognozuje go na 3,5 w 38 tygodniu ciąży kidy to ją zakończymy.
Niestety badanie dowcipne wykazało szyjkę ok ale małe rozwarcie jest. I znów nie wiem co to znaczy małe :szok:
W każdym bądz razie mam jak najwiecej leżeć, ewentualnie siedzieć, chodzić tylko jak muszę. Najsmutniejsze to to, że mam brac tydzien fenoterol:confused2: to jest dla mnie dziwne, że tydzien, nie wiem.. .dał mi tak na wszelki wypadek?
Nie chcialam nic brac - teraz biję się z myślami.
Źle się teraz czuje po badaniu i po tych emocjach. Plus... jak wrocilam do domu przywiezli mi akurat nowy wypoczynek - ten reklamowany.
Piękny... nie zarwany - wiec mam na czym leżeć :-D i mogę go ugniatać akurat :-D
Najważniejsze, że Tymek po raz trzeci potwierdzony, i cały zdrowiutki.
Następna wizyta 4 styczeń i potwierdzmy termin ale będzie to chyba 12 styczeń. Pan doktor chciał przekornie 13 - ale powiedziałam, że głupia data :-D:-D

Hit... w domu pokapowałam, że nie zlecił mi żadnych badań a ja zapomnialam spytac. Może 4 stycznia zleci i będą na świeżo... :cool2:;-)

Dziewczyny, która brala fenoterol? Kurcze jak ja tego nie chce i nie wiem co zrobić.
no jest jeszcze za szybko abyću rodziła co leż leż lez a co do tabletek no ja jednak bym nie brała bo to jest taki silniejszy lek co już nie jednak kobitka napisała że kiepsko można się po nim czuć a brac tylko przez tydzien to bezsensu co innego gdybyś musiała brac bo już do porodu dochodzi i np.musisz brać przez "cały"czas bo wtedy to ma inne znaczenie ale brac tak aby wziąść to nie ma co tylko poprostu lezeć i wtedy najwyżej no-spe jakby coś:tak:takie moje malutkie zdanie:-p
Ja te po wizycie:tak:ale sobie obciachu narobiłam ze szok:tak:pan doktor kazał wejsc na wage,no to rozpinzmkozaki .jednego zdjełam .a w drugim szok ekspres sie zaciął:zawstydzona/y:próbuje 5 min i ni cholery,na to pan doktor kazał mi usiasc i sam zaczął walczyc z ekspresem i nie da rady:-Djak juz stywierdzilismy ,ze musi isc po nozyczki to pusciła cholera:-Daz sie spociłam ze wstydu ....

U mnie tak sobie ,szyki prawie nie ma ,rozwarcie na opuszek:szok:
mam sie pokazac 21 grudnia jak bedzie wieksze rozwarcie niz dzisiaj to mnie bierze na oddział i rodzimy:tak:a jak nie to rodzimy po świetach:tak:
Dostałam pozwolenie za chodzenie,powiedział ze na tym etapie juz nie ma sensu lezenie ,bo i tak juz sa skurcze:tak:tylko mam nie szalec i okien nie myc czasem:tak:

To by było na tyle:tak:
no i mówisz że mnie zostawisz i chcesz iść rodzić:-)no to kciukaski aby synus jeszcze troszke poczekał i rodzimy:-)
Witajcie Mamusie!!
Miło poczytać dobre wieści z wizyt!! Cieszę się razem z Wami :tak::-D
Ale dzieciaczki już duuuuże :tak:
Ciekawe ile mój waży:tak: Jutro się dowiem chyba :-p:-D

Jak Wam napisałam o dziadku z banku, to dosłownie 3 minuty później zadzwonił tata, a ja oczywiście płakałam... On nie cierpi jak płacze :tak: I zapytał czy humory czy co... I mówię mu, że ten dupek z klatki 39 był w banku i ... i mam siniola, ale nie chodzi o siniaka, ale o to jak się zachował... Myślałam, że tata inaczej zareaguje trochę, a on tak się wkurzył, że lepiej nie mówić... Jego przyjaciel jest kimś tam w policji, wygląda jak taka typowa menda, sam widok straszy... Tata zadzwonił do Pana M., a on osobiście pofatygował się do dziadka, wziął tatę i 2 policjantów... Dziadek nie jest takim dziadkiem, bo ma dopiero 56 lat, a wygląda na jakieś 70:confused2: Zabrali go na komisariat i nie wiem co tam się działo... Jakąś godzinkę temu przyszedł dziad jeden do mnie z wielkim bukietem kwiatów z przeprosinami!! Powiedziałam jemu, żeby te kwiaty zabrał i dał swojej żonie, bo ona więcej łez wylała przez niego i zapewne siniaków też więcej ma ode mnie... I żeby przemyślał swoje zachowanie, bo zgubi go to wszystko!! Facet miał łzy w oczach i jakieś takie coś jak mu powiedziałam o żonie i co sądzę o nim... Mam nadzieję, że nauczy go to czegoś... Zapytał na koniec czy wycofam oskarżenie (a ja niczego nie zgłaszałam:-p). Powiedziałam, że się zastanowię...

Jak z nim rozmawiałam mój mąż był w domku... A jak Pan poszedł, to miałam awanturę, że nie powiedziałam nic...

Teraz to wszystko ze mnie schodzi, dopiero nerwy puszczają i płakam sobie sama do siebie :tak:

Dziś znów jestem sama w nocy :-( Przynajmniej mam dużo miejsca w łóżku :tak::-D Nie wiem tylko co zrobię jak mnie bóle dopadły, bo dziś to myślałam, że to już tak bolało... Ciekawe co doktor powie na te bóle...

Boję się, że mi wody odejdą już teraz i zamiast wkładek używam podpasek, bardziej chłonne są... Schizy już jakieś mam... Cały czas jak idę siusiu wpatruję się w majty i szukam czopa śluzowego :shocked2: To chyba normalne nie jest :zawstydzona/y:
A jutro wizytę mam i muszę się ogolić :-) A brzuch mi przysłania ten mój brzuch!! I nie tylko tak, że nie widzę go, ale tak, że leży mi na tym moim buszu :shocked2:...
no i dobrze ze dziadek dostał nauczke niech zacznie dobrze ludzxi traktować a tym bardziej kobiety:tak:
Nie wiem, mi ginka kazala brać no-spę 3xdziennie jakies 3-4 miesiące temu - jeden dzień pod wpływem emocji i strachu, że urodzę za szybko wzięłam jak kazała, na drugi dzień wyliczyłam, ze to 250 tabletek do końca ciąży i w cholerę nie jadłam tego, ale się nie przyznawałam - za to magnezu więcej brałam i leżałam non stop - no-spę łykałam dopiero jak zdychałam od skurczy i twardego brzucha, to jedną się częstowałam - jak mus był to mus, tak sobie to tłumaczyłam: lepiej jedna no-spa niż poród przedwczesny, w sumie zżarłam 14 i tak uważam, że dużo wzięłam, ale jakoś mi lepiej, że 14 a nie 250 i wcześniaka nie mam...
ja mam brac 3x no-spe i 3x scopolan ale z M stwierdziliśmy że to o wiele za duzo tabletek tak więc no-spy nie biore wogóle tylko ten scopolan(bo jednak on mi lepiej pomaga niż no-spa)ale ale ale ja się zastanawiam czy czasem lepiej nie brac tylko 2x dziennie bio szczerze tak mi pomaga że nieczuje potrzeby brania 3x razy że to 2x wystarczy i tez dlatego czasem biore mniej ale jednak musze brac bo jak nic nie będe brała i tylko leżała to wiem ze już bym b yła w szpitalu co wole coś brac ale podpowiedcie czy moge brac tylko 2x scopolan skoro czuje się dużo lepiej:sorry:bo tez nie chce synusia faszerować tyle :sorry:
Hej dziewczynki zwleklam sie z lozka i tak was czytam co 5str bo nie mam sily na nic meczy mnie goraczka, katar i kaszel na dodatek mala sie uparla i kopie jak szalona caly brzuszek obolaly az sie ruszyc nie moge :-(
Jedyne co dzis mile to to ze przyjechal wózeczek i tak stoi i zawala przejscie na dole w korytarzu bo mojego nie ma i nie ma kto wniesc na gore (wraca dopiero za godz.) wiec czeka mnie jeszcze skladanie, a raczej nadzor... :zawstydzona/y:
Odezwe sie jak bedzie mi trosze lepiej a wy uwazajcie na siebie zebyscie nie zachorowaly i gratuluje tym ktore wkroczyly w 36tydz i udanych wizyt.
Dobrej nocki
zdrówka zdrówka:tak:
Czy któraś z Was ma taki olbrzymi ból w dole brzucha, zupełnie na samym dole jak chodzi? No kurczę, od wczoraj nie mogę chodzić!!! No słowo daję, jak zrobię krok, to jakby z milion małych igiełek mnie kłuło...:eek: troszkę się tym zmartwiłam, bo nie wiem co to ma być? :eek: Jak leżę, to w życiu nogi nie podniosę, chyba zwariowałabym z bólu:no: nawet sama ubrać się nie mogłam...:no: Hm...a może to macica mnie boli, po pierwszym cięciu...nie wiem...kurde a wizyta dopiero w środę...mam nadzieję, że to nic takiego...:zawstydzona/y:
ja tak mam i cięzko sie obróci ć wstać i noge podniesć(głównie prawą)nawet przez to jestem tak obolała że jak naciskam na prawej stronie pochwy to jest obolałe miejsce:sorry:ale już mam to dłuższy czas i myśle że tak poprostu już musi byc bo i końcówka no i tez synek nisko lezy co uciska co nieco:sorry:

Teraz hit! Jakby mnie wzięly skurcze porządne - wypić natychmiast setkę wódki :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Powiedział,ze mam nie cudować, nawet na oddziale tak robili. Ja na to .. "fakt dziecko sie otumani i przestanie chcieć wychodzic" :-D a on " alkohol to najlepszy srodek rozluzniający i popraiwający krążenie, tym też dokrwienie - nie mowie o piciu codziennie tylko o draźnym zastosowaniu w razie "W" :-D:szok:
Za tydzień mam umówioną wizytę u niego więc pogadamy, zgodził się, że do stycznia muszę wytrzymać bezwzględnie.

Hihihi lubie tego Twojego lekarza;-) Setka wodki to od wiekow lekarstwo na...wszystko jak sie okazuje.Z pieprzem na zoladek, z mieta na zoladek,jelita i dwunastnice,do ucha,na gardlo,na rany,na bolesne miesiaczki-to stosowalam czasem jak zdazylam oczywiscie zanim zemdlalam z bolu:-DMoja prababcia zmarla majac 100 lat ,na pytanie co poleca na dlugowiecznosc odpowiadala krotko: setka i cygaro...tak,prababcia palila cygara...waniliowe;-)Do konca zaczynala kazdy dzien od kieliszka wodki:-DA umysl miala jak brzytwa...
Tak wiec wcale mnie nie dziwi i takie zastosowanie;-):-D

Zrobię jeszcze raz na tego paciorkowca, skoro Wam pobierali ze środka. Wolę nic nie przeoczyć, bo kurcze bede miała wynik, że go nie mam, a może poprostu lekarz dał plamę i źle pobrał

Asiax no ciekawe z tymi upławami, ja juz też nie mam zielonych a nic nie stosowałam, no może raz krem clotrimazol...ale tylko raz...

Kaja ciekawe podejście tego gina na boku - :)
ja alkoholu, poza grzańcem nigdy nie piłam więc bym sie nie odważyła, ale leki homeopatyczne byłam w szoku ale bardzo mi pomogły przy zespole cieśni nadgarstka... był czas w ciąży że wyłam z bólu i ruszać rękami nie mogłam...

agbar
że do alkoholu jeszcze cygarko - toż to szok tak do setki dobić, ale ja i tak myślę że prababcia to miała szczęście bo fakt nie każdy palacz zaraz ma raka, ale spośród tych co mają 99% to palacze.

A ja sie dziś witam z capucino i budyniem na talerzu:-)

Witajcie kochane.
Kurcze dopiero wstałam a tu czytania na pół dnia;-);-)
Mam pytanko czy wasze maluszki tez sie tak poprzestawiały jak mój??
Cały dzień potrafi sie nieruszyc no moze gora ze 2-3 razy a od 24 to urzadza takie figle w brzuchu jakby na trampolinie skakał i tak przez 4 godziny non stop :szok: Dziś myslałam w nocy ze zwariuje spac nieszło no bo jak jak brzuch na 3 cm do góry podskakiwał. Nigdy wczesniej niebył tak pobudzony w nocy dzis miał ten pierwszy raz.

Poczytam Was i poodpisuje ale najpierw musze nadrobić chyba z 5 stron i to tylko od wczoraj wieczora :-D

HEJ KOBITKI:-)

Kaja przecież wiesz, że ja z rozwarciem na palec jestem od 22tc. także z tym się da donosić i żyć też;-)mi panika i obsesja na tym tle przeszła jak skończyłam 32tc. i z każdym tygodniem się uspokajałam, więc ty kochana w twoim tygodniu ciązy to już sie rozwarciem nie martw - jakie by nie było dotrwasz, tylko nie przemęczaj się i nie łaź za dużo, na skurcze magnezu dużo i wiary w siebie i nie stresuj się - jak najmniej nerwów! Lekarz woli dmuchać na zimne i pewnie tylko zapobiegawczo tak zapisał - tym bardziej jak wie, że sie boisz za szybko urodzić:sorry:

Zaleganie na kanapie to najlepsza metoda na donoszenie jaką poznałam w ciąży - a trzeba tez swoim rozumkiem się kierować, bo wiadomo, że co lekarz to inne spojrzenie na ciąże i nie zawsze wszystko co dają trzeba w siebie i dzidzie ładować. Same najlepiej znamy swoje organizmy i wiemy kiedy trzeba się ratować:)

Podpisuję się obiema + nogą;-)

Na Wołoskiej w MSWiA wcale nie można odwiedzać. Tatuś może być przy porodzie, ale później odwiedzać juz nie może. Na Madalińskiego tak samo jak w Zośce - jedna osoba tylko

Ja rodzę w Zośce , ale myślę, że to dobrze że dmuchają na zimne.:tak:

Kaja,ja też uwielbiam homeopatów...niestety teraz nie mam styczności z tą dziedziną ale jak wrócę do Polski,to koniecznie muszę znaleźć jakiegoś dobrego,żeby wejść z nim w kontakt ;-):-D

co do alkoholu...mnie położna starej daty uczyła,że na tzw OCP(oddział ciąży powikłanej) zamiast faszerować pigułkami i kroplówkami,często polecały kieliszek koniaku 1xdziennie :-)

reklama
Kaja a te seteczke to juz jak sie bole zaczna? bo niewykluczone, ze ja sie na to skusze, bo jestem po prostu nieziemsko przerazona porodem i boje sie jak diabli.

Albo moze jakiegos winka lub szampana sie napije na rozluznienie. Bo badz tu rozluzniona jak sie boisz

Do góry