reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Jeśli chodzi o płyn do higieny intymnej ja od ok 2 lat stosuje ten z Avonu simply delicate niby bezzapachowy ale tak ładnie pachnie:tak: i jak dla mnie jest super polecam wyprubować

Anulka!!! świetna fotka.:tak: Tyle, że się chyba z rzeczywistością mija - bo dziewczynki mają główki w dół;-)
Kurcze no nie pomyslalam o tym! :-D:-D Musze zrobic poprawkowe zdjecie:tak:
ja mam jedną kruszynkę w srodku i mam taki sam bebzolek hihihi no może nei taki ładny kolorowy ;-)

świetnie wyglądasz anulka!!!!
Dla mnie to moj brzuchooo jest ogromny i wiekszego sobie chyba nie wyobrazam:tak:Dziewczynki waza juz po ok. 2kg.

Co do plynu od poczatku ciazy uzywam Lactissime Soraya, jest to plyn przeznaczony dla kobiet w ciazy i w okresie pologu. Slicznie pachnie do tego i jestem bardzo z niego zadowolona.

Ostatnia edycja:
Ja używam tylko Lactacyd i nic innego. Po czymkolwiek innym mam uczucie, że mnie piecze. Nawet po husteczkach nawilżanych (uzywam przy miesiaczce w miejscach w których nie mogę z niczego innego skorzystać. Lubię go i nie zamierzam zmieniać.

Byłam dziś u gina na wizycie. Nawet nie zajrzał od dołu tylko powiedział, że po 35 tyg on juz nie kontroluje szyjki, bo juz moze byc na wszystko czas. pobrał tylko na paciorkowce - maznął patyczkiem po wierzchu warg??? dziwne - myslałam, że ze środka się to bierze.

Tak więc na mojej wizycie nic się dzis nie dowiedziałam poza tym, że dał mi skierowanie na rózne badania - już takie do szpitala. Na HIV nie chciał mi dać - więc chyba zrobię sobie sama na własną rękę.

Za ponad tydzień będę miała następną wizytę u innego - może tem mnie OBEJRZY. Kurcze wizyty prywatne a taka olewka. Mnie tam by mogli badac kazdego dnia, byle bym tylko miała spokojną myśl.

Poleciałam od razu do endokrynologa - zwiększył mi dawkę hormonu.

Troszkę się dziś nabiegałam, aż krocze mnie boli i plecy. Po 1,5 miesiącu leżenia pójście do lekarza jednego i drugiego to wielki wysiłek dla mnie jak widać. Ciekawe jak ja urodze z taką kiepską kondycją?

Moja waga ma sporą tendencję wzrostową, aż boję się na nią wchodzić....., bo 16,5 kg to dawno już było.

Jolcia7777, lactacyd też uważam za dobry. Ma chyba w sobie bakterie kwasu mlekowego, z tego co pamiętam. Po nim też nie mam uczulenia. Co do oglądania - na dole. Pisałam już, że mnie w tym kraju nikt oglądać nie chciał i nie chce. Rytynowa kontrola to: ciśnienie, badanie moczu pod kątem obecności białka, mierzenie brzucha, słuchanie serduszka i... tyle. Masz pytania, wątpliwości - pytaj. Prócz tego robią badania na obecność hiv, żółtaczki, różyczki i kilku innych rzeczy. Wymazów nie robią. Morfologia dwa razy. Po jednej ciąży prowadzonej w Polsce czułam się dziwnie na początku, ale teraz mi z tym dobrze. Pewnie należałabym do grona właścicielek skracających się szyjek i łykających leków - od 12 tygodnia twardnieje mi brzuch. Tutaj powiedzieli, że tak czasami bywa, w Polsce, jak byłam na wizycie u gina, powiedziała, że mam łykać no-spę 3 razy dziennie. Jak na mój gust, sporo.:eek:

E tam, kurcze, człowiek oczekuje spokoju. Za tydzień napadnę na gina i musi mnie przebadac, bo od 3 tyg nikt tam nie zagladał. Mocz, krew, CMV, HBS, paciorkowca i WR mi dał , ale HIV nie chciał.

Hiv sobie zrób, zawsze warto mieć pewność, że jesteś zdrowa. A co badań wewnętrzych - żeś się uparła na to grzebanie na dole.;-) Może doktorek jakiś młody?...;-):-)

Macy moja ginka tez jest wyluzowana. Widzialam sie z nia od tej pory 3 razy, za tydzien bedzie 4 i pewnie juz przed porodem ostatni, a moze zechce mnie jeszcze z raz zobaczyc. Ale jakos sie na to nie nastawiam.
Nic mi nie zalecala oprocz witamin i zelaza. Kazala tylko dzwonic jakby cos sie dzialo. Raz tylko do niej zadzwonilam jak mialam biugunke kilka dni. A tak to wszystkie pobolewania, pykniecia, napiecia i inne znosze z pokora, jako ze teraz jestem w stanie odmiennym, wiec ma prawo mnie pobolewac:-)

reklama
E tam, kurcze, człowiek oczekuje spokoju. Za tydzień napadnę na gina i musi mnie przebadac, bo od 3 tyg nikt tam nie zagladał. Mocz, krew, CMV, HBS, paciorkowca i WR mi dał , ale HIV nie chciał.

to ze nie bada podwozia to dobrze o nim świadczy, ja miałam raz w ósmym tygodniu i raz w 35, krótko tylko czy szyjka zamknięta na zewnątrz może trzy sekundy to trwało. na wizyty co 5-6 tygodni, i wcale nie mam teraz biegać co dwa tygodnie bo nie ma potrzby;-)wyluzuj kobietko!:tak::-D

Do góry