reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

To tak jak ja i wszystko jest w porządku a Filipek duży;-) ale jeśli idzie o calivitę to polecam z czystym sumieniem, jest droga ale warta ceny - ja pasę starszego synka naturalną witaminką C z dzikiej róży, sama też brałam w czasie przeziębienia. A ten zestaw można też zażywać w trakcie karmienia. Kaja ty kiedyś coś radziłąś na opryszczkę, ale nie znajdę tego:no:Pomóż bo mam trzy, z czego jedną na brodzie- Tom był chory i to reakcja na wiruski:-)
Firma BOIRON - RHUS TOXICODENDRON 9CH - ja biorę 2 kuleczki 3 x dziennie; wczoraj też konsultowałam z homeopatą - absolutnie dla nas bezpieczne. Teraz jak już wyskoczyło to lek pomoże szybciej zniknąc ale na przyszłośc jak tylko poczujesz na ustach zgrubienie - szybko 2 granulki, zaświadczam, że nie wyskoczy - 2 raz się o tej skuteczności przekonuje.
Potwierdzenie znajdziesz też tu - tylko dawkowanie inne widzę.
Portal Farmaceutyczno - Medyczny

reklama
Witam Kochane. ;-) Padam na Twarz nie mam kompletnie siły przez ta chorobę:sad: Wstałam zjeść obiad bo takto cały czas leżę :confused: Noc miałam nieprzespana bo jakoś ciężko było mi zasnąć i oddychać:sad: Teraz też ciężko mi przespac więcej niż 40 minut :sad: Tłukę się szukając dobrej i wygodnej pozycji do spania.
Pozdrawiam Was serdecznie:wink: Idę dalej leżeć bo padam z nóg...:sad::sad::sad:

Cześć Dziewczyny, ja już w domu:-)
Przepraszam że wczoraj się nie odezwałam ale mojej mamusi komp padł:sorry2: ale dziękuję za troskę:-) Pani gin mnie uspokoiła, szyjkę mam długą i zamkniętą:-) a napinaniami mam się nie przejmować, brać magnez i odpoczywać. Zrobiła szybkie usg, aby sprawdzić czy mój upadek nie zaszkodził mojemu pieronkowi, mały wypiął jajca do mamusi, a serducho waliło więc wszystko super:-)
A, byłam również u bioenergoterapeuty, który stwierdził że z ciąża wszystko okejas, a porodem mam się nie przejmować bo wszystko pójdzie gładko bo moje narządy jak najbardziej okejas:-), oby miał rację:cool2:
Teraz ide Szymurę położyć bo padamy ze zmęczenia:tak:
Zapomniałam, na lotnisku miałam stresa, bo kazali mi przedstawiać wszystkie zaświadczenia od lekarzy i dzwonili czy aby na pewno mogę wsiąśc do samolotu:cool: Na szczęście mnie wpuścili:-p:tak:
Do jutra
Super ,ze wszystko dobrze
Hej Kobietki :-)
Wiecie co, mam normalnie dość, Oliś daje nam takiego czadu, że oszaleć można. Dzisiaj w ciągu dnia 3 godziny się darł, a jak skończył to zaczął się szczerzyć i brawo sobie bił :sorry2: Teraz niby grzecznie się bawi, ale o tej porze to już dziecko w jego wieku spać powinno, pewnie znowu zalegnie o 1 :no:
Jeszcze cały czas to cholerne kłucie mnie męczy, dobrze, że w niedzielę ten szpital, bo chodzę jak terminator i jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów. No i w ogóle tak jakoś non stop ryczeć mi się chce :-( Wkręcam sobie różne głupie rzeczy i później zamykam się w kiblu i ryczę:-(
Niezły gagatek z niego:tak:dobrze ,ze idziesz skontrolowac te kłucia
Czytam dziś o witaminach i szalu dostaję.
Postaw Na Zdrowie - Indywidualny Program Ochrony Zdrowia - Witaminy dla kobiet w ciąży
Jedno z drugim połączone to fakt ale moj mózg się ewidentnie kurczy :-D bo pojąc mi coraz gorzej.
Dotąd nie brałam żadnego kompleksu witamin, tylko na początku ciązy folik, potem magnez, selen, czasem b12. Teraz myślę, że coś potrzebuje ale co...? Ta wczorajsza rozmowa o zastrzyku b12 lekko mną wstrząsneła, poziom niski faktycznie ale hemoglobina dobra. Miesiąc temu bo teraz nei wiem. Coraz częściej mam drętwienia stóp i rąk delikatne ale odczuwam.
Coś bym sobie kupiła ale co.. jak znam mojego gina to powie - jak pani uważa :szok::-)

yol_a 5 lat, kochana to zapomnieć sie nie dało, ja 16... :cool2:;-)
labamba - zdrówka synkowi ;-)
mzetka - poczytaj w tym linku o żelazie - zdziwisz się jako i ja się zdziwiłam ;-)

Pewnie już o tym gadałyśmy ale napiszcie proszę jakie preparaty witaminowe przyjmujecie. Pewnie mi to niewiele da bo jakos przekonania nie mam do typowych zestawów ale z ciekawości... :-)
Ja biore feminatal 400
Pewnie cię skurcz złapał przez sen:tak: Ja mam co rano tak obolałe nadgarstki że masakra, w nocy mam kilkanaście skurczy ale tylko ręce.
Tak wogóle witam :-) Zagoniłam chłopa do sprzątania i mam ubaw:-D
Coś moje dziecię bardzo spokojne od wczoraj i się martwię:-( Bardzo słabe ruchy czuję ale mam nadzieję że sobie odpoczywa :tak:
Moje tez cos strajkuje od wczoraj:tak:
Witam was .Mój Oskar znów przyniósł jakąs chorobe ze szkoły:szok:normalnie dosyc mam ,:szok: dwa tygodnie niecałe mineły po zastrzykach i znów.Pogoda do dupy ,głowa boli i ogólnie doła mam jakiegoś

Czytam dziś o witaminach i szalu dostaję.
Postaw Na Zdrowie - Indywidualny Program Ochrony Zdrowia - Witaminy dla kobiet w ciąży
Jedno z drugim połączone to fakt ale moj mózg się ewidentnie kurczy :-D bo pojąc mi coraz gorzej.
Dotąd nie brałam żadnego kompleksu witamin, tylko na początku ciązy folik, potem magnez, selen, czasem b12. Teraz myślę, że coś potrzebuje ale co...? Ta wczorajsza rozmowa o zastrzyku b12 lekko mną wstrząsneła, poziom niski faktycznie ale hemoglobina dobra. Miesiąc temu bo teraz nei wiem. Coraz częściej mam drętwienia stóp i rąk delikatne ale odczuwam.
Coś bym sobie kupiła ale co.. jak znam mojego gina to powie - jak pani uważa :szok::-)

yol_a 5 lat, kochana to zapomnieć sie nie dało, ja 16... :cool2:;-)
labamba - zdrówka synkowi ;-)
mzetka - poczytaj w tym linku o żelazie - zdziwisz się jako i ja się zdziwiłam ;-)

Pewnie już o tym gadałyśmy ale napiszcie proszę jakie preparaty witaminowe przyjmujecie. Pewnie mi to niewiele da bo jakos przekonania nie mam do typowych zestawów ale z ciekawości... :-)

Kaja - ten artykuł jest super, faktycznie sprawa została przedstawiona w ciekawy, nieznany pewnie wielu osobom. I znowu okazuje się że firmy farmaceutyczne trzaskają kasę na naszej niewiedzy.........

ja właśnie z ciekawości sprawdzałam jak córa warzyła i jak ją wyliczali w 32 tygodniu miała 2100g ,a w 38tyg miała 3800g ,kilka godzin przed porodem mówili 4200-4300 a urodziła się w 41 tygodniu 3800g :tak:

Gosia to córa wazyla sporo przy porodzie, no i faktycznie wychodzi znowu na to ze od 32 tyg jeszcze sporo dzieci na wadze przybieraja, prawie ze jeszcze raz tyle.
Ciekawa jestem w takim razie jaką wage bedzie miec moja 12go.

Dziewczyny jak to jest z jedzeniem wędzonych ryb?
Czy makrele taką kupioną ze sklepu możemy zjeść czy nie:confused:Bo czytałam że wędzonych się nie powinno, że listerioza itd.. Jak to faktycznie jest?

Ivi nam na szkole rodzenia mowili ze mozna jesc wedzone na gorąco ryby, a wedzonych na zimno nie. Niestety nie wiem ktore to sie wedzi na goraco a ktore na zimno, ale to chyba trzeba zapytac w sklepie, ja w razie czego wybieram makrele w pomidorach z puszki:)tez pycha

ja nie jadam. poczekam jeszcze te 2,5mies :-p
dziewczyny czy wy też macie czasem taki ból brzucha jak podczas okresu? bo mam już 2 dzień a moja ginka na urlopie :no:

Paula ja mialam takie bole ok 20tyg a teraz juz nie mam.

Roxeen - bardzo Ci dziękuję. Zaczynałam ciążę z wynikiem hemoglobiny 14,4 a teraz mam 8,0. W sumie odkąd mi zeszło poniżej 12 czyli jakieś 2 m-ce lekarz kazał mi brać ten sorbifer ale jak widać dalej leci w dół. Brałam i biorę też folik. Może na mnie ten sorbifer też nie działa. A drogi jak cholera to fakt. W pon. idę do endokrynologa a we wtorek do internisty (w sprawie duszności) więc wybadam jeszcze temat. Może faktycznie coś mi zmienią ale jakby co wielkie dzięki za pomoc i odezwę się do Ciebie.

Mzetka ja tez zaczynalam ponad 14 hmoglobiny i spadlo do 11 a gin stwierdzila ze to fizjologiczny spadek i nie kazala nic brac. Co lekarz to inna teoria.

Kaja mi nic nie mowili zeby brac, wiec ja raz na pare dni biore sobie falvit profilaktycznie.

Golanda - gipsowanie, malowanie... skąd Ty masz tyle sił kobieto? może faktycznie syndrom wicia gniazdka uruchomiony!
Tysiolek mnie też czasem rwało i ponoć niedobory magnezu dają takie objawy...

Klara M, ja juz nie moglam patrzec na te dziórska w scianie, wyrabane przez mojego psiaka, jak byl maly to pozjadal wszystkie narozniki scienne i to takie japy powygryzał ze zurzyłam 1kg gipsu budowlanego do zatkania, dopiero jak sie za to wzielam to zobaczylam ile tego zeżarła! Nio a gips jak zasechł to byl brzydki szary, wiec malowanie musowo:)ale od razu lepiej wyglada, niz taka zjedzona sciana:) Oczywiscie nie przeszkadzalo mi to jakos wczesniej a teraz jakos po prostu musialam sie za to zabrac, wiec to chyba przez hormony:-)

Mi w sumie nie rwą nogi ani rece, ale za to mam takie drgawki nóg, ze same skaczą, nie wiem jak to opisac, ale mam tak od jakiegos miesiaca i jest to wkurzajace. Same z siebie tak nagle zaczynają drgac. Macie tak tez?

Dziendoberek
Ja w pracy oczywiscie a pogoda taka ze ledwo sie na nogach trzymam tak przymulona jestem, ale pocieszam sie ze to ostatnie moje dni i od czwartku L4:-) zasluzone zreszta:tak:
Noce dla mnie coraz ciezsze, przekrecic sie to nie lada wyczyn:sorry2:a tu jeszcze prawie dwa miesiace:shocked2:
Milego dzionka, uciekam

Jola nareszcie na L4 bedziesz, czas najwyzszy!
Noce to dla mnie katorga ostatnio, ze jak sie juz klade spac to sie zastanawiam ile tej nocy uda mi sie przespac, bo nie ma dogodnej pozycji niestety:(
A nad ranem niewyspana totalnie jestem wtedy.

Firma BOIRON - RHUS TOXICODENDRON 9CH - ja biorę 2 kuleczki 3 x dziennie; wczoraj też konsultowałam z homeopatą - absolutnie dla nas bezpieczne. Teraz jak już wyskoczyło to lek pomoże szybciej zniknąc ale na przyszłośc jak tylko poczujesz na ustach zgrubienie - szybko 2 granulki, zaświadczam, że nie wyskoczy - 2 raz się o tej skuteczności przekonuje.
Potwierdzenie znajdziesz też tu - tylko dawkowanie inne widzę.
Portal Farmaceutyczno - Medyczny

Kaja musze wyprobowac, bo za pewne jeszcze cos mi wyskoczy do porodu, bo mam generalnie tendencje. Na razie w ciazy mialam razy, ale przed ciaza to mialam opryszcze srednio co miesiac.

siemka dziewczyny!
piszecie o drętwieniu rąk i nóg...ja też to mam od kilku dni,miałam też w pierwszej ciąży i według mojego doświadczenia to zaczynające się obrzęki....drętwienie i mrowienie oraz uczucie dziwnego ciepła w palcach....okropne brrrr
co do skurczy,które bolą...na tym etapie mogą się już powoli pojawiać skurcze przepowiadające,tzw. skurcze Braxton-Hicksa.Są one niegroźne do momentu aż staną się regularne i z nasilającą się częstotliwością.
Najważniejsze to zachować spokój,pamiętajmy.

Witam Kochane. ;-) Padam na Twarz nie mam kompletnie siły przez ta chorobę:sad: Wstałam zjeść obiad bo takto cały czas leżę :confused: Noc miałam nieprzespana bo jakoś ciężko było mi zasnąć i oddychać:sad: Teraz też ciężko mi przespac więcej niż 40 minut :sad: Tłukę się szukając dobrej i wygodnej pozycji do spania.
Pozdrawiam Was serdecznie:wink: Idę dalej leżeć bo padam z nóg...:sad::sad::sad:
Dużo zdrówka:tak:
Co do witamin, ja biorę prenatal classic raz na kilka dni, oprócz tego omegę3 i magnez codziennie, póki wyniki dobre nic nie zmieniam:tak:

siemka dziewczyny!
piszecie o drętwieniu rąk i nóg...ja też to mam od kilku dni,miałam też w pierwszej ciąży i według mojego doświadczenia to zaczynające się obrzęki....drętwienie i mrowienie oraz uczucie dziwnego ciepła w palcach....okropne brrrr
co do skurczy,które bolą...na tym etapie mogą się już powoli pojawiać skurcze przepowiadające,tzw. skurcze Braxton-Hicksa.Są one niegroźne do momentu aż staną się regularne i z nasilającą się częstotliwością.
Najważniejsze to zachować spokój,pamiętajmy.

Anetrix Ty masz doswiadczenie, oswiec mnie Kobitko czy takie skaczace nogi, to moze byc od braku magnezu?bo ja nie mam dretwienia, nic mi sie puchnie i nigdy nie mialam obrzekow,ale te nogi skaczace to sa denerwujące.

Asiowo jesli chodzi o porzadki w listach mamusiek to ja prosze o dopisanie mi imienia córeczki : Kasia:)

Ostatnia edycja:
reklama
Anetrix Ty masz doswiadczenie, oswiec mnie Kobitko czy takie skaczace nogi, to moze byc od braku magnezu?bo ja nie mam dretwienia, nic mi sie puchnie i nigdy nie mialam obrzekow,ale te nogi skaczace to sa denerwujące.

Asiowo jesli chodzi o porzadki w listach mamusiek to ja prosze o dopisanie mi imienia córeczki : Kasia:)

skaczące tak,jak np powieka?
jeśli tak,to brakuje Ci jeszcze potasu bo za takie "latające" skurcze mięśni odpowiada magnez i potas

Do góry