reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

CZeść Babki! ja znowu tylko się witam i lecę dalej robić porządki, chyba złapał mnie syndrom wicia gniazda :-D szkoda tylko, że teraz robię wszystko dwa razy wolniej ;-) póki co życzę wszystkim zdrówka, żeby rodziny zmądrzały i żeby dzidzie zdrowe były :-)

reklama
^Joasia^, ja też mam takie problemy z brzuchem. Twardnieje prawie od początku ciąży. Moja mama też tak ze mną miała, a jestem jej drugim dzieckiem. Lekarze twierdzą, że jeśli nie jest tego twardnienia za dużo, nie ma się czym przejmować.

Klara M, swoje przeżyłaś... Odnoszę wrażenie, że lekarze to bałwany nieskończone.

Emilcia, promotora masz wspaniałego. Pozazdrościć. Nasz odpuścił nam tylko raz - po Andrzejkach. Miał wyraźnego kaca...

JOL, to poszalałaś. Ja też mam taką ochotę na pepsi... Ale jak pomyślę, ile to cukru i zbędnego świństwa jeszcze się hamuję. Z tym, że nie wiem, jak długo jeszcze będę.

Pisałyście o wadze. Ja niestety nie wiem, ile przytyłam, bo nie mam wagi, ale obawiam się, że sporo. Tyle, że nie robię z tego nieszczęścia, bo nic na to nie poradzę. W pierwszej ciąży przytyłam ok. 15 kg i dość szybko wróciłam do swojej wagi, tyle że ciało już inaczej wyglądałało. Rozeszły mi się biodra i nad brzuchem musiałam popracować, by był płaski. Teraz przytyłam pewnie więcej, bo czuję się większa, ale mam nadzieję, że jak będę karmić, uda mi się szybciej zrzucić, a po 6 tygodniach od porodu włączę ćwiczenia, żeby się sobie podobać.

Co do serduszkowania... Mam różne okresy w tej ciąży. Był czas, kiedy w ogóle nie miałam ochoty, a teraz to bym się od niego nie odklejała.:-p

Ostatnia edycja:
HELLO:-)
Ja się czuje fajnie i spałam sobie fajnie:-)

a co do serduszkowania...wiecie ja to już nie mogę się doczekać jak już będę znowu w swoim rozmiarze, kupię sobie jakąś pojechaną bieliznę i będzie się działo...:-D oj ale to jeszzcze tyyyyle czasu!:-D
hehe mój M mówi że po porodzie kupi mi taka bielizne i do tego te moje kozaczki to juz nie bedzie łagodnie:-Dbiedulek niemoże się doczekać takiego serduszkowania:-D

Klara współczuję nerwów a gdzie byłaś w szpitalu ze takie sobie żarciki robili kosztem twoich nerwów ?

Patrysia to fajnie ze dobrze się czujesz:tak:
Emilcia zdrówka :tak:

Laski ale mnie znowu wkurza laska co wymyśla z tym becikowym znalazł się geniusz forum co wszystko na ten temat wie :dry:

Gosia Ja z tym becikowym to też mam młyn... ministerstwo pisze i w radio mówi że nas to nie dotyczy bo po 1 listopada jesteśmy wyżej niż 10 tydzień ciąży, a w telewizji słyszę jakiegoś gościa co mówi co innego, babki i rodzice już narodzonych dzieci wypowiadają się że muszą wracać po zaświadczenie do gina a ministerstwo swoje, ze mops'om nie trzeba nic specjalnie wyjaśniać bo wszystko jasne... i ja już sama nie wiem jak jest....
Gosia...byłam w świętej rodzinie... jak widać wszystko zależy na kogo trafisz...wszędzie...

i wiecie co dziewczyny fajnie że tu do Was trafiłam, jakoś lżej jak można z siebie choć trochę wyrzucić i spotyka się to ze zrozumieniem...

Ostatnia edycja:
Witam. Ja dziś do lekarza na kontrolę idę. Mały szaleje w brzuszku że szok :-D

Bo niestety z tym becikowym to tak jest, że przepisy swoje a interpretacja swoje... Przepisy są niestety nie dokładne.
Wiadomo, że prawo wstecz działać nie może, ale.... Każdy mops ma swojego prawnika od interpretacji przepisów. Ledwo ustawa wyszła a już wiadomo, że bubel... ;-)
W radiu mówili ostatnio że w niektórych mopsach wymagają już teraz od wszystkich zaświadczenia od lekarza, że było się pod opieką od 10 tygodnia. Nawet była mowa o przypadku kobiety która urodziła dziecko rok temu...:szok: I też wymagają od tej kobiety takiego zaświadczenia :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Bo dopiero teraz zgłosiła się po becikowe...

Emilcia fajny promotor :)

reklama
Ja juz posprzatalam , melisa zapazona , jeszcze tylko ziemniaki obiore i leniu****e .Pogoda niestety straszna szkoda bo zapowiada sie siedzenie w domku a ja nie lubie no i mala bedzie sie nudzic.

Do góry