reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Mam prośbe do Was dziewczyny moja chrześnica miała 2 tyg temu roczek niestety niemogło nas być na tej imprezce i teraz mam kłopot co jej kupić???? Mała dostała mega lalke duzo wyzsza od niej i panicznie sie jej boi :szok::-D:-D Zabawkami zbytnio to ona sie niebawi ma kilka pluszaków ale one ja nieinteresuja. Ona woli sciągnąc z ławy pilota od TV troszke go podusic pogryzc i porzucac nim o ściane, lubi ogladac ksiazeczki gazety ale jak ma je za fdługo to rwie kartki :-) Juz sama niewim czy jakis prezent a moze kasiurke bo mała od poniedziałku startuje do złobka to sie moze przyda co?? Pomóżcie :happy::happy:
aga23, ja mojej chrześnicy na roczek kupiłam ... trampolinę ... taką malutką, która się zmieści w każdym pokoju :-) coś w tym stylu DZIECIĘCA TRAMPOLINA (786766341) - Aukcje internetowe Allegro
mała była zachwycona ... zabawki edukacyjne, grające, książeczki itp szybko się jej znudziły ... a tak miała w domku coś, na czym mogła się wyżyć do woli :-)

Hej ciężaróweczki, mam pytanie odnosnie usg, jak czesto sie go robi na tym etapie ciazy..ostatnio mialam robione 5 wrzesnia, wczoraj byłam na kontroli i lekarz mówi że wszystko super trzyma, ciąża rozwija sie prawidłowo, i na nast wizycie 5 listopada zrobimy sobie usg, i tak sobie mysle ze po co ono jak wszystko niby jest dobrze, o łożysko chyba nie chodzi bo już ostatnio mówił że się podniosło i nie jest już nisko schodzące a tym bardziej przodujące, z dzidzią też podobno wszystko było ok, myslalam ze nast usg dopiero gdzieś przed data porodu.. jak to jest u was tez tak czesto macie robione??ja juz 1000 mysli ze cos przede mna ukrywa:-(

sylwia100 mi teraz cały brzusio posdkakuje taka czkawe malusia dostała:tak:

Anulka, nie masz się czym martwić !!! Każdy gin podchodzi do tego inaczej. Moja np. nie jest zwolenniczką robienia usg co wizytę ... do tej pory miałam 4 ... potwierdzenie ciąży, genetyczne w 13 tyg, połówkowe w 22 tyg i potem na moją specjalną prośbę szybkie sprawdzenie płci ...teraz na wizycie nie miałam ...
ale mam koleżankę w 14 tyg, która się dziwiła, bo jej gin co chwilę robi usg.
Ma na każdej wizycie, co 3-4 tyg i dodatkowo w czasie ciąży ma zrobić aż 3 genetyczne w innym gabinecie ... ostatnio w ciągu 1,5 tyg miała robione 2 :szok:
Chyba każdy gin ma swój sposób prowadzenia ciąży i po prostu trzeba im zaufać ;-)

reklama
Ja po drzemce , pospalysmy jak nigdy i chumorek leprzy , Nicol je teraz zupke i po jedzeniu idziemy na spacer.
Co do prezantu do roczniaka to jej chrzestna kupila taki niby wozek z roznymi przyciskami i mala mogla sie go trzymac ichodzic uwielbiala i nadal uewielbiá te zabawke tak wyglada.

Nadajniczka-lozeczko na poczatku na najwyzszym pozimie podem jak zacznie sie podnosic do siedzenia nizej a jak , do stania to najnizej.

Ostatnia edycja:
Hej styczniowki

Co za dzien:shocked2: Zapomnialam o wizycie u lekarza ale mnie przyjeli po czasie i podobno mam krew w moczu:sorry: Czy to cos powaznego moze byc? Wyslali mi mocz do ekspertyzy i jak bedzie cos serio to maja dzwonic:-( A tak bylo pieknie, zadnych komlikacji:-(
Milego dzionka

hej mamuśki ;-) piszecie o tym częstym usg.. ja jak narazie miałam jedno w 8tygodniu, żeby potwierdzić ciążę, poźniej w 13tygodniu, później polowkowe, poźniej na izbie przyjęć w szpitalu,a teraz kiedy mnie wypisali, zaczely sie usg co 2 tygodnie przez ten cholerny wypadek i boje sie ze to w jakiś sposób zaszkodzi maleństwu.. :-( ale w sumie nie dziwie się lekarzom- wolą dmuchać na zimne. Moja ginka ostatnio z 40minut małą oglądała,żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. I przy okazji 3 raz potwierdziła 100%-wą dziewczynkę :-D a już mnie jakieś głupie myśli dopadły,że ja tak różowe rzeczy wykupuje,a później mi się chłopiec urodzi i będę miała mega zdziwienie :zawstydzona/y: Już zaufałam swojej gince i wierzę,że to Zuzia,a nie Zuziek :-D zresztą lekarz ktory mnie prowadził w szpitalu też powiedział prosto z mostu,że cipke widzi ;-) a mój D był ze mną na każdym usg i na każdym siedział z rozdziawioną buzią. Zwłaszcza na polowkowym,bo wtedy pierwszy raz dzidzia przypominała ludzika :-D i nie mógł się napatrzeć.. :-D debatowali sobie z doktorką na temat pępowiny i innych takich, a mi w międzyczasie łzy szczęścia leciały, bo sie dowiedziałam,że to córcia :-D

Wrrrrrrrrrrrrrr wziełam sie dziś za prasowanie wszystkich ubranek,które do tej pory zgromadziłam i już pół dnia się z tym męczę!!! :sorry:a jeszcze nawet do połowy nie doszłam :eek: wracam dalej do żelazka :) miłego popołudnia :*

Hej ciężaróweczki, mam pytanie odnosnie usg, jak czesto sie go robi na tym etapie ciazy..ostatnio mialam robione 5 wrzesnia, wczoraj byłam na kontroli i lekarz mówi że wszystko super trzyma, ciąża rozwija sie prawidłowo, i na nast wizycie 5 listopada zrobimy sobie usg, i tak sobie mysle ze po co ono jak wszystko niby jest dobrze, o łożysko chyba nie chodzi bo już ostatnio mówił że się podniosło i nie jest już nisko schodzące a tym bardziej przodujące, z dzidzią też podobno wszystko było ok, myslalam ze nast usg dopiero gdzieś przed data porodu.. jak to jest u was tez tak czesto macie robione??ja juz 1000 mysli ze cos przede mna ukrywa:-(

Ja też tak mam..miałam 30 sierpnia połówkowe a teraz po 32 tc, żeby tylko sprawdzić że jest oki, standardowe - a ostatnie po 36 żeby zobaczyć ułożenie.
Niczym się nie martw :) zobaczysz dzidzie :)

hej dziewczynki!
Ja właśnie po wizycie u ginki. W sumie to mam mieszane uczucia-niby gorzej dużo nie jest, ale jednak...
Szyjkę mam ok. 0,5-1 cm. dziecko ustawiło się główką w dół-bardzo napiera na szyjkę-czyli na pesar-niby się trzyma, ale ginka w badaniu widzi czop śluzowy zatykający ujście:szok:-przez 3 tygodnie zeszło z szyjki może z 2-3 milimetry-generalnie prawie jest jak było..rozwarcie nadal na opuszek palca-zrobił sie lejek bo poszło ujście zewnętrzne (wewnętrzne od dzidzi trzyma się na razie dobrze):-(Dziś mi powiedziała, że gdyby nie pesar to już bym po porodzie była:szok: Mam się niby nie martwić-powiedziała, że po 30 tygodniu dziecko jest nasze, a każdy dzień to moja wygrana...sukcesem będzie dziecko grudniowe, a nie listopadowe...Mam bezwzględny zakaz chodzenia i robienia czegokolwiek oprócz sikania i oprócz jutrzejszego USG 3D;-)W razie skórczy zbyt częstego napinania mam jechac do szpitala na podanie sterydów i powstrzymanie skórczy. No i jak usłyszałam to wszystko to nie wiem czy się cieszyć czy płakać:-(Zachowując obecne tempo skracania szyjki to nie wiem czy 36 tygodnia doczekam-ginka mówi, że tego mi obiecac nie może, ale może damy radę..może..Nospa nie doraźnie, ale 3 razy dziennie obowiązkowo-nie moge mieć żadnego napinania, bo raczej na 100% skracają mi co i rusz szyjkę. No i jedyne pocieszenie, że wyniki krwi mam podobno rewelacyjne -zamiast spadac to mi wszystko rośnie, tylko żelazo stoi w miejscu:-pA no i w ciągu 3 tygodni przytyłam 1,5 kg czyli jestem +7kg w bieżącym 31tc.

Ostatnio tu pisalyście o tym, że te co mają pierwsze dziecko to doszukują się dolegliwości - u mnie się nie trzeba doszukiwać, u mnie po prostu jest źle i to co u was jest niegroźne, np. napiecia i skórcze-mi przyspieszają poród...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a moja dzidzia nie ma czkawki :-(

a u mnie w sypialni stoi łóżeczko :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
dzisiaj był wielki dzień, bo to pierwsza rzecz jakiej dokonaliśmy dla dzidziuni ;-)
tylko jeszcze materacyka brak, bo o szwagierka ma kupić no i trochę poczekam znając ją:sorry:

jedziemy na zakupki a nie chce mi się jak cholera, ale trzeba, bo w lodówce echo:tak:

AGAGSM ojeju no nie jest wesoło ale tez i nie jest źle bo juz jesteś w 31 tc tak wiec tylko 5 tygodni i już możesz spokojnie rodzić ale i nawet w 34 tc rodzą się zdrowe dzieciaczki tak więc duzo nie zostało:tak:dobrze że wyniki masz super a teraz kochana polezysz sobie smacznie i tez to ma swoje plusy bo wypoczniesz za wszystkie czxasy i bedziesz miała duuuzo siły dla córci:-)spokojnie bedzie wszystko dobrze:tak:

reklama
agagsm na pewno będzie wszystko ok!! jak ginka mówi że mała jest już Wasza to znaczy że jest i tak masz myśleć. Trzymaj się i odpoczywaj i wszyscy niech wokół Ciebie skaczą!!

Do góry