reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2010 !!

specjalistką nie jestem ale chyba masz racje tez mi sie wydaje ze chodzi tu o to ze druga dzidzia ma juz przetarty szlak no powiem wam tak znajoma ma 3 synow kazdy urodzony naturalnie pierwszego rodzila 6 godzin wazyl3,900kg 2syn rodzila go 4godziny wazyl4,100kg a 3 syn urodzony w 1,5godziny wazyl 4,110kg wiecsprawdza sie ze kazdy nastepny porod napewno szybszy no i dziecko wieksze od poprzedniego ja rodzilam 10godzin wywolywany mialam porod 11 dni po terminie i byla masakra bol nie do zniesienia a teraz mi sie zebralo na dochodzenie i to fakt porod wywolywany boli bardziej bo skorcze sa czestsze dluzsze i mocniejsze no i moj ginekolog tez przyznal racje temu wszystkiemu co wyzej napisalam wiec teraz na pewno nie dam sobie wywolywac porodu wam tez odradzam...

reklama
specjalistką nie jestem ale chyba masz racje tez mi sie wydaje ze chodzi tu o to ze druga dzidzia ma juz przetarty szlak no powiem wam tak znajoma ma 3 synow kazdy urodzony naturalnie pierwszego rodzila 6 godzin wazyl3,900kg 2syn rodzila go 4godziny wazyl4,100kg a 3 syn urodzony w 1,5godziny wazyl 4,110kg wiecsprawdza sie ze kazdy nastepny porod napewno szybszy no i dziecko wieksze od poprzedniego ja rodzilam 10godzin wywolywany mialam porod 11 dni po terminie i byla masakra bol nie do zniesienia a teraz mi sie zebralo na dochodzenie i to fakt porod wywolywany boli bardziej bo skorcze sa czestsze dluzsze i mocniejsze no i moj ginekolog tez przyznal racje temu wszystkiemu co wyzej napisalam wiec teraz na pewno nie dam sobie wywolywac porodu wam tez odradzam...

100% prawdy ja tez miałam wywoływany i tak samo jak ty tzn.ja zaczełam 42 tydzien i niedosć że bóle suuuuperowe krzyzowe aż po brzuch to jeszcze takie mocne i normalnie siły nie miałam i pewnie dlatego cc a zaczełąm bóli dostawać (po podłączeniu kroplówki ale odrazu zaczeły mi dawać we znaki)od 8 do 14 tzn 14 godzinie miałam parte i tylko 2 zdąrzyłam zrobić bo już małemu tętno spadało i to mocno co szybko na cc:-(

I mówicie wtedy że przeszedł co powinien no to się ciesze to moze faktycznie by było duzo szybciej:-)no ale myśle jednak że cc bo po tym jak się działo na sali porodowej u mnie jak to przechodziłam i ze synkiem no i że juz jest to cc to chyba jednak bedzie cesarka no i M po tym co widział i słyszał nawet na zyczenie zrobi abym miała to cc:sorry:

Dziękuję za podpowiedz nie wiedziałam że są czopki przeciwwymiotne a jak one się nazywają? Sama nie wiem co robić staram się jeść na siłe mało ale często ale nie pomaga już od początku ciąży 6 kg schudłam i to mnie martwi :(
zazdroszczę Wam jak piszecie że na spacerku byłyście ja spaceruje z łóżka do kibelka:-) to moja rozrywka.
dziś wieczorem też brzuszek mi wywaliło :)

Dziękuję za podpowiedz nie wiedziałam że są czopki przeciwwymiotne a jak one się nazywają? Sama nie wiem co robić staram się jeść na siłe mało ale często ale nie pomaga już od początku ciąży 6 kg schudłam i to mnie martwi :(
zazdroszczę Wam jak piszecie że na spacerku byłyście ja spaceruje z łóżka do kibelka:-) to moja rozrywka.
dziś wieczorem też brzuszek mi wywaliło :)

wiem co masz na myśli ja tak miałam ze synkiem od 2 do 4.5 miesiąca od obiadowej pory non stop nad kibelkiem:sorry:aż tak do tego jak zasnełam a tez z męczeniem abym nie wymiotowała okropność:baffled::-(teraz też mnie mdli i nawet w nocy ale jest lepiej bo narazie z 3 razy wymiotowałam i jakoś się trzymam ale kurcze samoe mdłości wkurzaja dlatego tez narazie nie wchodze na wątki jak:dolegliwości czy o kulinariach czy zachciankach chociaz mogłabym duzo napisać ale mnie juz zaczyna mdlić jak mysle o tym o jedzeniach czy dolegliwościach:baffled:

czesc dziewczyny!!!
ale naskrobalyscie nie wiem czy uda mi sie nadrobic :-D
witam wszystkie nowe mamy!
pozdrowienia dla styczniowek!
ide poczytac

wyszukalam w internecie ze podobno dobre sa czopki przeciwwymiotne Torecan,ale prosze jeszcze zanim wezmiesz skonsultuj z lekarzem lub chociaz farmaceutom,pozdrawiam

witam ciężarówki:-)

ja też mam mdłości praktycznie na okrągło, ale daję radę tzn. nie muszę się witać z kibelkiem tylko pooddycham, posiedzę i jest dobrze więc w sumie to nie jest źle;-) jeszcze o tyle dobrze, że nie muszę jeździć samochodem, ani autobusem, bo mam tak fajnie wszystko pod nosem:-)

ruchy już? no co Wy, mi się wydaję, że to raczej niemożliwe, a brzusio urósł (chociaż zawsze był);-), ale już nie da rady go wciągnąć:-)

ze spaniem to u mnie problemów nie ma, jestem stworzona do spania zawsze byłam, a teraz wstaję o 7, a kładę się o 21 to max i nie ma że leżę to jest kwestia przyłożenia głowy do podusi i pa pa:-)

jeszcze czasem mam chęć poczytać, ale to kwestia jednej strony:tak: książka dla mnie najlepszy sposób na lulanie:-)

Ewa, jesli schudlas az 6kg i tak sie zle sie czujesz to o wiele bezpieczniej bedzie jesli wezmiesz te czopki. Pewnie sa rozne, ja dostalam Torecan. Zapytaj swojego gin, niech Ci cos przepisze!!! Dziwne ze jeszcze tego nie zrobil, ehhh

reklama
Do góry