reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2010 !!

Wróciłam w końcu do Was:tak::tak:jestem po wizycie u gina, i niepotrzebnie sie stresowałam bo wszystko jest dobrze.. maleństwo rośnie zgodnie z data ost miesiaczki , termin mam juz taki jak według OM czyli 2 stycznia:tak:cudowny widok, malenstwo machalo rączkami, nóżkami:tak::tak:jestem super ekstra przeszczesliwa:tak:

moje słoneczko:tak:

reklama
Dormark, Anulka super, że z maluszkami wszystko w porządku :-)

Nadineczka nie obchodzimy tutaj Bożego Ciała, więc może jednak mi się uda do przychodni dotrzeć ;-) Chociaż zobaczymy jak to będzie, bo jeszcze do biura porad obywatelskich się wybieram i nie wiem jak to będzie z chęciami i samopoczuciem ;-):-)

Wróciłam w końcu do Was:tak::tak:jestem po wizycie u gina, i niepotrzebnie sie stresowałam bo wszystko jest dobrze.. maleństwo rośnie zgodnie z data ost miesiaczki , termin mam juz taki jak według OM czyli 2 stycznia:tak:cudowny widok, malenstwo machalo rączkami, nóżkami:tak::tak:jestem super ekstra przeszczesliwa:tak:

moje słoneczko:tak:
Sliczne malestwo ja swojego jeszcze nie wkleje bo malo co widac ale nastepna wizyta mam 27 lipca wiec wtedy nie omieszkam wstawic.Teraz sie zegnam do jutra .

Ja też jestem po wizycie i mój maluch też słodko się ruszał, fotki nie mam, bo aparat się zepsuł i fotek nie drukował a obraz strasznie rozmazywał... Idę jeszcze raz w poniedziałek i obiecuję wtedy fotkę w odpowiedni wątek wkleić!!

A co do ruchów to naprawdę niemozliwe, żeby tak wcześnie czuć, ruchy dziecka są za delikatne, dziecko jest za małe, a wnętrze macicy nie jest unerwione tak, jak skóra, która piórko poczuje, poza tym macica jest w pierwszym trymestrze max na 2 palce nad spojeniem łonowym, także w brzuchu jeszcze dzidzi po prostu nie ma...

:zawstydzona/y: ach jak ja wam zazdroszcze,ja juz sie nie moge doczekac widoku mojej dzidzi ale w drugiej ciąży łatwiej bo nasz synus jest tak przesłodki ze nie ma tej tesknoty do dzidzi co w 1 ciązy...a na usg ide dopiero 23 czerwca orientujecie sie czy na usg by wpuscili mojego 3 letniego synka by mogl posluchac serduszka braciszka lub siostrzyczki i zobaczyc...

:zawstydzona/y: ach jak ja wam zazdroszcze,ja juz sie nie moge doczekac widoku mojej dzidzi ale w drugiej ciąży łatwiej bo nasz synus jest tak przesłodki ze nie ma tej tesknoty do dzidzi co w 1 ciązy...a na usg ide dopiero 23 czerwca orientujecie sie czy na usg by wpuscili mojego 3 letniego synka by mogl posluchac serduszka braciszka lub siostrzyczki i zobaczyc...

Wydaje mi się, że jak męża wpuszczają to syna też powinni. Ale to wszystko zależy od lekarza i najlepiej jego spytać czy nie ma jakiegoś problemu. Jak dla mnie jeżeli usg robione będzie przez brzuszek to nie powinno być problemu. Tylko najpierw się zastanów jak wytłumaczysz synkowi skąd się wzięła dzidzia w brzuszku :-D Czy już pytał?

reklama
Ja też mam niby na 5 stycznia, tak mi kalkulatory w necie liczą ale w karcie ciąży mam 7 styczeń wpisany... W każdym razie ostatnia miesiączka moja to 31.03.2009

Do góry