reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

ivi gratulacje kochana :D Co do basenu to słyszałam że są jakieś przeciwwskazania. Przede wszystkim nie należy się kąpać w wodzie chlorowanej a poza tym to nie orientuję się za bardzo, niestety.

reklama
U mnie tez prawie wszyscy wiedza Ci ktorzy nie wiedza dowiedza sie dzis po wizycie u lekarza Nicol garoczki ciag dalszy siedzi biedactwi oglada bajiki i nawet slaodyczy nie chce, zobacze co dalej bedzie odezwe sie po lekarzu, aha mi sie mdlosci na calego rozkrecily.

ivi serdeczne gratulacje! :-D wesele musiało być w takim razie rewelacyjne dla rodziny:-) z tym basenem, to różnie. Ja w pierwszej ciąży śmigałam i nic się nie działo. Tylko tak jak pisze Gosia_k23, wszystko zależy od ciąży. A ja dodałabym jeszcze, że i od lekarza:tak: Mnie w Krakowie prowadziła taka lekarka, która możliwymi sposobami basenu odradzała, głównie ze względu na zarazki itd. Natomiast w ostatnim trymestrze wróciłam do swojego miasta rodzinnego i tutaj ginka nie widziała żadnych przeszkód co do pływania, wręcz zachęcała. Także ilu lekarzy, tyle opinii.

Tak poza tym, to strasznie dawno tu nie zaglądałam:sorry:i nawet nie zdążyłam przeczytać wszystkich Waszych wiadomości:zawstydzona/y:

W każdym razie mój Kacpruś złapał cholernego rotawirusa:-( W ubiegłym tygodniu strasznie wymiotował, ale tylko jeden wieczór. Zrobiliśmy następnego dnia test na rota no i ma to cholerstwo. W szpitalu nas odprawili, bo nie gorączkuje i nie ma biegunki, z czego się cieszę - raz, że go te objawy nie dopadły, a dwa, że nie musiał być hospitalizowany, bo w szpitalu można złapać jeszcze jakieś niedobre bakterie. Kazali nam czekać aż ewentualnie pojawią się niepokojące objawy, ale dzięki Panu Bogu znosi to rewelacyjnie. W zasadzie nawet nie widać, żeby był chory:laugh2:ale jest:-( Na szczęście ponoć wirus nie zagraża ciąży i moja druga Truskaweczka jest bezpieczna :tak:

Pozdrawiam Mamusie gorąco;-)

patlesnand przy pierwszej ciąży wszystkim mówiłam o mojej radości, niestety okazała się martwa, zakończona poronieniem i czyszczeniem, później ciężko było mi wszystkim mówić że niestety nie ma już ciąży. Teraz postanowiłam powiedzieć dopiero gdy usłyszę serduszko na usg, które mnie czeka we wtorek. Oczywiście ciężko jest mi to trzymać w tajemnicy tym bardziej przed rodziną.

ivi z tego co kiedyś czytałam to nie wolno się kąpać w wodzie chlorowanej. można w ozonowej czy coś w tym stylu.

witam przed wczoraj yłam u gina i wszystko w jaknajlepszym porzadku cisienie ok waga 2kg na plusie ciaza rosnie idealnie nio i niestety jakies grypsko mnie złapało ból gardła prawie 38 temp no to odwiedzilam apteke i kupilam na bole APAP no i na stany grypowe polecono mi lek homeopatyczny OSSCILLOCOCINUM i powiem wam ze dziala po 1 dacw duzo lepiej temp 36,7 i co moge wam jeszcze poradzic pani w aptece polecala saszetki do rozpuszczania na bazie roslinnej GRIPOVITA to dla ciezarnych dozwolone:-)pozdrawiam cieplutko i obyscie nie musialy siebie imaluszkow szpikowac lekami:-)

no i musze sie pochwalic na pierwsze usg ide 23 czerwca:-D w koncu zobacze moje malenstwo.Napiszcie jak to u was jest z ruchami dzidzi czujecie juz cos????to jest moja druga ciaza i jestem w 10 tygodniu a czuje ruchy deliktne w 1 ciązy tez czułam dosyc szybko bo w 13 tygodniu a jak to u was jest kochane????pozdrawiam

no i musze sie pochwalic na pierwsze usg ide 23 czerwca:-D w koncu zobacze moje malenstwo.Napiszcie jak to u was jest z ruchami dzidzi czujecie juz cos????to jest moja druga ciaza i jestem w 10 tygodniu a czuje ruchy deliktne w 1 ciązy tez czułam dosyc szybko bo w 13 tygodniu a jak to u was jest kochane????pozdrawiam

Nie myślalam że tak wcześnie można coś poczuć,ja jestem w 11 tygodniu i nic..
jakie to uczucie bo raczej takie kopniaki sa niemozliwe jeszcze do wyczucia..

czas mi sie dłuży, na 17 mam do lekarza, mam nadzieje ze z malenstwem wszystko ok i zobacze jak macha do mnie raczka:tak:

Witam Was dziewczyny.
Widze ze juz dzialacie od samego rana , a ja dopiero wstałam.
Szok i tak codziennie prawie do 12 spie no niemoge sie jakoś wczesniej dobudzic. Pozdrawiam serdecznie a teraz biore sie za nadrabianie nadległości. Buziaki

Nie myślalam że tak wcześnie można coś poczuć,ja jestem w 11 tygodniu i nic..
jakie to uczucie bo raczej takie kopniaki sa niemozliwe jeszcze do wyczucia..

czas mi sie dłuży, na 17 mam do lekarza, mam nadzieje ze z malenstwem wszystko ok i zobacze jak macha do mnie raczka:tak:
Wiesz to nie są kopniaki wadomo takie malenstwo nie ma tyle siły jeszcze to takiejakby delikatne fikniecia tak jakby dzidzius pukał do mnie z wnetrza brzuszka podaje ci link z opisem akurat 12 tygodnia i filmikiem jak dziecko sie rusza fika to pozwoli ci wyobrazic sobie to co ja odczuwam...
Brzuszek.Net - 12 tydzień ciąży

reklama

Ja też czasem czuję takie bulgotanie. Bardzo mi to przypomina kopanie jakie czułam w pierwszej ciąży, ale myślałam że to raczej niemożliwe :-D A może jednak? :-D

Do góry