reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam sie:-)
A my jutro mamy wizyte u gina i USG:tak:Juz odliczam godziny. Nie mozemy sie doczekac z M. To takie mile ze on czeka jak ja na kazda wizyte i nawet nie ma rozmow czy idzie ze mna czy nie..poprostu on czuje sie tata jak ja mama i zawsze chodzimy razem:-)
tam dziewczyna napisała że nawet maluszków nie widziała :no: sa wywiezione gdzie indziej a ona z gorączką walczyła w szpitalu i jej nie wypisali :-(i opisała czemu tak wcześnie urodziła że dostała skurcze i przyszło małe rozwarcie założyli jej szwy wytrzymały 2 tygodnie ale dzieci je rozerwały i zrobiły całkowite rozwarcie i szybko ją zabrali na CC . Maleńkie okruszki niby w 28 tygodniu się urodziły
Boze Gosia nie strasz!!!Mi sie juz 26tydz jutro zaczyna:szok:
Bylismy wlasnie u znajomych co maja blizniaki (16miesieczne) i dziwnie na mnie patrzeli, ze mam taki maly brzuch. Bo podobno ta znajoma miala w 4 mies juz jakby rodzic miala, u mnie wtedy jeszcze nic widac nie bylo..a pozniej miala podobno taki ze w nic nie wchodzila i nawet rekoma brzucha objac nie mogla..jak na 5 raczki..no i miala komplikacje jakies i sie stresowala duzo, urodzila w 33 tyg.. i dzieci podobno sa niespokojne takie, do 9 miesiaca spac nie chcialy i Ci rodzice zmeczeni mocnoo..az sie wystraszylam:szok:
aaa wiecie co zrobiłam sobie taki mały rytuał na poprawę humorku codziennie rano zanim wstanę leżę z 10minut z rękami na brzuchu i czekam i synuś wtedy kopie mamusię na dzień dobry może wyczuwa cieplejsze miejsca na brzuchu bo kopie centralnie w ręce!
U nas Dorcia to sie sprawdza tez:-) M wlasnie tak robi zeby sie do dzieci zblizyc. Trzyma reke a one wtedy po chwili zaczynaja w nia kopac i sie cieszy ze go poznaja:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mnie wkurzył ten mój mąż!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Normalnie aż mną trzęsie!! :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Rano poszedł do mojego samochodu po ziemniaki i pojechal sobie do pracy i moje kluczyki zabrał ze soba!! Po prostu udusiłabym go jakby tu był!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Umówiłam się na 15 minut temu i d..a :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A taką ochotę na kebaba miałam... A najgorsze jest to, że w samochodzie w schowku mam portfel :-:)wściekła/y: I właśnie się dowiedziałam, że z igły robię widły i że jestem ... nie będę się wyrażać, bo tutaj dzieci patrzą... :wściekła/y:
No a jutro nie mam jak na uczelnie pojechać...

Roxeen śniłaś mi się dziś w nocy... Tak dawno Cię nie było... Dobrze, że już wszystko się jakoś ułożyło...:tak:

Powtórzę się, ale... JAK WAM ZAZDROSZCZĘ WIZYT!! Ja muszę poczekać jeszcze 9 dni plus te godziny do końca dzisiejszego dnia i 13 godzin i 45 minut tego po 9 dniu ;-) Czyli za tydzień w piątek mam wizytę...
I też boję się, że mam rozwarcie, że będę rodzić szybciej...
I wcale bym się nie zdziwiła :-( Po takiej ilości nerwów w okresie kiedy ich być nie powinno :-(
Może moje pytanie wyda się głupie... Ale czy mogę sama sprawdzić sobie czy już jakieś rozwarcie jest?
Rany... Ja taka zielona jestem :-( W książkach tego nie piszą :-p

Nie mam portfela, ale mam kartę do bankomatu w torebce :-D To jestem uratowana :tak: Idę z pieskiem po pieniążki i zadzwonię po kebaba :-D
Ale nadal jestem :wściekła/y: na tego bezmyślnego baranka!!!! ;-)

Dzień dobry mamuśki :-)

Witam w ten piękny, słoneczny dzionek :-):-):-)
Mężuś mnie dzisiaj powitał pyszną jajeczniczką i świeżutkimi bułeczkami na śniadanko ... a potem kawusia i pączuś :-):-):-) Żyć nie umierać :-)

Beti, Roxeen, Jola.24 powodzonka na wizytach :-) Ale Wam zazdroszczę, że sobie maluchy pooglądacie. Ja mam wizytę za 1,5 tyg, ale obawiam się, że USG tym razem nie będzie :-:)-:)-( a ja już się nie mogę doczekać.

Jeśli chodzi o malinki, to ostatnio dostałam ochrzan od koleżanki, jak sobie zażyczyłam herbatkę z sokiem malinowym. Nagadała mi, że w 3 ostatnich miesiącach ciąży należy unikać malin, bo zawierają substancje wywołujące skurcze ...
Do głowy mi nie przyszło, żeby się nad takimi rzeczami zastanawiać :eek: Jakaś kolejna paranoja. Jakby tak słuchać wszystkich 'dobrych rad', to nawet wody bym się bała napić ... bo pewnie wszystko zawiera jakieś śladowe ilości szkodliwych substancji ...

Powtórzę się, ale... JAK WAM ZAZDROSZCZĘ WIZYT!! Ja muszę poczekać jeszcze 9 dni plus te godziny do końca dzisiejszego dnia i 13 godzin i 45 minut tego po 9 dniu ;-) Czyli za tydzień w piątek mam wizytę...
I też boję się, że mam rozwarcie, że będę rodzić szybciej...
I wcale bym się nie zdziwiła :-( Po takiej ilości nerwów w okresie kiedy ich być nie powinno :-(
Może moje pytanie wyda się głupie... Ale czy mogę sama sprawdzić sobie czy już jakieś rozwarcie jest?
Rany... Ja taka zielona jestem :-( W książkach tego nie piszą :-p
E_milcia nie stresuj się tyle i nie zamartwiaj na zapas. Wiadomo, że musimy być ostrożne i wogóle, ale nie ma co panikować jak nie ma ku temu powodu - jesteś pod opieką lekarza, więc jakby go cos niepokoiło to by ci mówił, żebys uważala na siebie, itp. a skoro nie mówi to się nie martw tyle!
Odpowiadając na pytanie - nie można sobie samemu sprawdzić rozwarcia, tego nawet się nie czuje za bardzo, bo w końcu od czasu do czasu każdą z nas coś pokłuwa czy ciągnie i nie znaczy od razu, że coś się dzieje - ale lekarz na pewno tego nie przeoczy gdyby się zdarzyło:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień doberek przy porannej kawusi:-D
U mnie za oknem piękne słoneczko:tak:
Zaraz zmykam po zakupy, bo po 4 dniach wygrzewania się w łóżeczku to w lodówce przeciągi;-) Wiecie, jak tojest jak chłop robi zakupy ;-):-D
Już czuje się dobrze, tylko ten katar nadal męczy więc troche świeżego powietrza dobrze mi zrobi:tak::-D

Co do naparów z malin lub z liści malin to czytałam różne opinie, że powinno się pić i że nie powinno:sorry:
Myśle, że to tak jak we wszystkim umiar jest wskazany i nie należy przeginać w żadną strone.

A jutro wizyta u gina:-D ciekawe co tam słychać u mojego maleństwa i czy nadal jest chłopcem;-):-D

Tantum Verde napewno można:tak:

Waśnie sobie uświadomiłam, że to coraz bliżej do porodu :shocked2:

Paulinko, zawsze możecie rocznice świętować troche wcześniej, np. w piątek;-):-D
A mojego chyba nie będzie cały listopad:wściekła/y::-D
Ja tey jutro mam wizyte:tak:to sie razem postresujemy:tak:
Hej dziewczynki - wlasnie wrocilam od lekarza i niby wszystko ok, ale jednak jest cos...
Musze zrobic jeszcze raz glukoze, tym razem 75 ml, wczesniej robilam 50 i wyszlo mi 139 a norma jest do 140. Lekarz stwierdzil ze lepiej to zweryfikowac i dal mi skierowanie na 75ml. Powiedzial zebym sie nie przejmowala na zapas, ale niestety zasial zarnko niepewności. Miała któraś z Was taką sytuację ??
Poza glukozą wszystko w jak najlepszym porzadku :)
Ja po 50 miałam 136 jutro ide do lekarza to zobaczymy:tak:
Witam sie:-)
A my jutro mamy wizyte u gina i USG:tak:Juz odliczam godziny. Nie mozemy sie doczekac z M. To takie mile ze on czeka jak ja na kazda wizyte i nawet nie ma rozmow czy idzie ze mna czy nie..poprostu on czuje sie tata jak ja mama i zawsze chodzimy razem:-)

Boze Gosia nie strasz!!!Mi sie juz 26tydz jutro zaczyna:szok:
Bylismy wlasnie u znajomych co maja blizniaki (16miesieczne) i dziwnie na mnie patrzeli, ze mam taki maly brzuch. Bo podobno ta znajoma miala w 4 mies juz jakby rodzic miala, u mnie wtedy jeszcze nic widac nie bylo..a pozniej miala podobno taki ze w nic nie wchodzila i nawet rekoma brzucha objac nie mogla..jak na 5 raczki..no i miala komplikacje jakies i sie stresowala duzo, urodzila w 33 tyg.. i dzieci podobno sa niespokojne takie, do 9 miesiaca spac nie chcialy i Ci rodzice zmeczeni mocnoo..az sie wystraszylam:szok:

U nas Dorcia to sie sprawdza tez:-) M wlasnie tak robi zeby sie do dzieci zblizyc. Trzyma reke a one wtedy po chwili zaczynaja w nia kopac i sie cieszy ze go poznaja:tak:
No to jutro dzien wizyt sie zapowiada:-)
Byłam z Oskarem u lekarza i dostalismy skierowanie do laryngologa z dopiskiem PILNE ,pani doktor podejrzewa cos ze strunami głosowymi,ale dostac sie do laryngologa nawet prywatnie to koszmar najblizszy ubłagany termin to 12 pazdziernik,az sie boje diagnozy.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :)
Dopięłam już chyba wszystko na ostatni guzik przed sobotnim ślubem. Obrączki są, stroje gotowe, tort i kwiaty zamówione, auta zamówione, restauracja jest, makijaż ustalony. Aaa jeszcze fryzura pod znakiem zapytania ale w piątek będę testować uczesania ;-) na paluszkasz jednej rączki odliczam czas do końca panieństwa (tak się to odmienia? )

Maleństwo ładnie rośnie, kopie na okrągło, zastanawiam się kiedy on śpi :-p

Aaa mam pytanie, kiedy dziecko powinno być już ostatecznie ułożone główką w dół?
Do you think is it profitable that forex expert

Mój synek też odpowiada na moje pukanie, głaskanie. Niestety gdy mój M dotyka brzucha Mały od razu się uspokaja :eek: M tłumaczy to sobie tym że już czuje przed nim respekt :-)

reklama
Witam kobietki ja właśnie wróciłam z wynikami:-(Jeśli chodzi o anemie to troszke wyniki poszły w górę po tym żelazie ale nadal są jeszcze poniżej normy.Odczyn coombsa musze powtórzyc nie wiem co odjeb**y bo dostałam tylko karteczke: "do powtórnego pobrania" , zaś Glukoza 50g :-:)-:)-:)-:)-(
* na czczo 90mg
* po 30 min. 141mg
* po 60min. 166mg
* po 90min. 112mg
* po 120min. 144mg
Jestem załamana. Dziwne skoki.. Jak nie anemia to jeszcze takie wyniki
:-:)-(

Do góry