reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Roxeen żaden koszmar :-D Chyba budzi się we mnie troska o Was wszystkie... :tak: Bo jak człowiek w nocy śni, to musi się chyba przejmować :tak:
Joasia też mi się śniła... Te jej omdlenia... :-( Ale dziś widzę, że lepiej się czuje:tak:
A najzabawniejsze jest to, że wiem że to Wy, a nigdy Was nie widziałam :tak:

Zamówiłam sobie obiadek :tak: kebaba :-) a zaraz na allegro zakupy porobię :tak::-D:tak::-D

reklama
Paulinaa rzeczywiście dziwne są te wyniki... :-( Ale główka do góry!
A pytałaś panią w lab. co to oznacza?? :cool: Kiedy idziesz do lekarza?

Witam kobietki ja właśnie wróciłam z wynikami:-(Jeśli chodzi o anemie to troszke wyniki poszły w górę po tym żelazie ale nadal są jeszcze poniżej normy.Odczyn coombsa musze powtórzyc nie wiem co odjeb**y bo dostałam tylko karteczke: "do powtórnego pobrania" , zaś Glukoza 50g :-:)-:)-:)-:)-(
* na czczo 90mg
* po 30 min. 141mg
* po 60min. 166mg
* po 90min. 112mg
* po 120min. 144mg
Jestem załamana. Dziwne skoki.. Jak nie anemia to jeszcze takie wyniki
:-:)-(

to wynik masz po godzinie 166 pewnie będziesz musiała robić z 75g glukozy :sorry:bo chyba
po 1h przy 50g max to do 140 jest ,
a przy 75g do max do 180 po 2h do 140

a odczyn może coś zabrudzili w próbce zrobisz jeszcze raz nie martw :tak:

Nemi z tego co wiem nasze maluszki mają jeszcze czas ale bywają przypadki że przy porodzie się dopiero dzieci obracają :tak:

Witam dziewczynki, trzymam kciuki za wizyty, no i fajnie będzie pooglądać nowe zdjęcia dzieciaczków.
Ja wczoraj miałam makabryczny dzień, jak wyszłam z pracy to miałam tak napięty i twardy brzuch, że ledwo do samochodu wsiadłam i dojechałam do domu, o 18 już leżałam w łóżku bo tak mnie bolał, wydaje mi się że za mało leżę i dlatego tak się dzieje, lekarz mówił że na tym etapie ciąży powinno się polegiwać w ciągu dnia.
No ale muszę jeszcze popracować do 19.10. bo ginka na urlopie.

Paulinaa rzeczywiście dziwne są te wyniki... :-( Ale główka do góry!
A pytałaś panią w lab. co to oznacza?? :cool: Kiedy idziesz do lekarza?
W lab. powiedziała mi, że dziwne te wyniki i że gin pewnie skieruje mnie na obciążenie 75g:-( A wizytę mam pojutrze o 16:00. Najpierw rano pójdę zrobic ten odczyn Coombsa jeszcze raz ale i tak do popołudnia mi wyników nie dadzą tylko w pon.:-(

Mój synek też odpowiada na moje pukanie, głaskanie. Niestety gdy mój M dotyka brzucha Mały od razu się uspokaja :eek: M tłumaczy to sobie tym że już czuje przed nim respekt :-)

u nas było to samo :-) mała brykała, a jak tylko tata przyłożył rękę to był spokój :-D ale teraz tak rzadko go słyszy, że chyba rozpoznaje głos i jak M przychodzi z pracy to małą fika :-)

Postanowiłam nie dołować sie tym, że siedzę sama i obejrzałam sobie właśnie Diabeł ubiera sie u Prady. Może znacie dziewczyny jakieś fajne babskie filmy? Coś w sam raz na samotne jesienne popołudnia?

reklama
hej Laski
Właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka będzie czerwcową mamusią 2010, teraz panikuje bo beta za niska , bo serduszka nie widać(pierwsza dzidzia). Ehhh dopiero co my tak się martwiłyśmy.:tak:

gratulacje i kciuki aby było wszystko dobrze:tak:

Ja tey jutro mam wizyte:tak:to sie razem postresujemy:tak:

Ja po 50 miałam 136 jutro ide do lekarza to zobaczymy:tak:

No to jutro dzien wizyt sie zapowiada:-)
Byłam z Oskarem u lekarza i dostalismy skierowanie do laryngologa z dopiskiem PILNE ,pani doktor podejrzewa cos ze strunami głosowymi,ale dostac sie do laryngologa nawet prywatnie to koszmar najblizszy ubłagany termin to 12 pazdziernik,az sie boje diagnozy.

zdrówka dla Oskarka:tak:

Hej Dziewczyny :)
Dopięłam już chyba wszystko na ostatni guzik przed sobotnim ślubem. Obrączki są, stroje gotowe, tort i kwiaty zamówione, auta zamówione, restauracja jest, makijaż ustalony. Aaa jeszcze fryzura pod znakiem zapytania ale w piątek będę testować uczesania ;-) na paluszkasz jednej rączki odliczam czas do końca panieństwa (tak się to odmienia? )

Maleństwo ładnie rośnie, kopie na okrągło, zastanawiam się kiedy on śpi :-p

Aaa mam pytanie, kiedy dziecko powinno być już ostatecznie ułożone główką w dół?
Do you think is it profitable that forex expert

no to się niezłe szykowanko szykuje :-)

A wiecie co ja dzis rano bylam na pobraniu krwi do morfologii ( secjalnie tak zrobilam zeby odebrac tuż przed wizytą u ginekologa - nie chce sie stresowac tym że mi sie wyniki niedaj nie poprawiły :confused2: ) .. i głupia (!!) Laborantka pobrała mi krew z żyły na przedramieniu , jakieś 5 cm pod zagieciem łokciowym skąd zawsze się pobiera krew ...
nie dość że siniaka mam na pół ręki - prawie do nadgarstka...caly czas mnie boli, to jeszcze krew mi kapała z dobrą godzine...

witaj w klubie mi tak samo pobrano a siniak wow praktycznie od łokcia do dłoni wieeelki i 2 tygodnie mi się goił:crazy::sorry:

Do góry