reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

oj to mój pomysł przepadł :/ to warto maleństwo lekko postukać żeby odpukało ;-)

głowa przestała boleć po drugiej dawce paracetamolu. Ból nie wrócił, niestety energia też nie :-(
idę spać, bo ten dzień zbyt długi był;-)

reklama
Dziewczyny moge wziac tabletkie do ssanie na bol gardla?:sorry:
tantum verde napewno można nie wiem jak reszta:sorry:

Sylwia to szybciutko nawet jak na bliźniaki :shocked2:

Dorciaa z tego co ja wiem z liści nie można a z owocu tak albo to na odwrót było :shocked2:ale to jak z innymi herbatami polecany jest umiar

edit :znalazłam taki tekst :“(…)liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej – jeden, dwa razy dziennie.”

edit :znalazłam taki tekst :“(…)liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej – jeden, dwa razy dziennie.”

szczerze mówiąc skołowana tymi malinami jestem czy mozna i trzeba czy nie.... :szok:
a - te maleństwa z grudnia - matko nawet kilograma nie mają..... ciekawa jestem czemu tak wcześnie poród... i juz są w domu?

szczerze mówiąc skołowana tymi malinami jestem czy mozna i trzeba czy nie.... :szok:
a - te maleństwa z grudnia - matko nawet kilograma nie mają..... ciekawa jestem czemu tak wcześnie poród... i juz są w domu?
tam dziewczyna napisała że nawet maluszków nie widziała :no: sa wywiezione gdzie indziej a ona z gorączką walczyła w szpitalu i jej nie wypisali :-(i opisała czemu tak wcześnie urodziła że dostała skurcze i przyszło małe rozwarcie założyli jej szwy wytrzymały 2 tygodnie ale dzieci je rozerwały i zrobiły całkowite rozwarcie i szybko ją zabrali na CC . Maleńkie okruszki niby w 28 tygodniu się urodziły

a z tymi malinami to myślę że umiar jest zalecany jak z miętą czy imbirem są podzielone opinie heh

cześć kobitki
a mnie coś dzisiaj pinda moja chyba pobolewa i lewa dolna strona brzucha ty razem nie wiem czemu do szkoły mam na 10 i chyba dzisiaj nie pójdę jak mi nie przejdzie wolę dmuchać na zimne:cool:
Jol.24 ja też brałam tantuum verde w sumie jakieś 6 tabletek chyba do tego herbatki malinowe z miodem duużo miodu i do wyrka i mi przeszło; gin mówił, że można brać tymianek do ssania bez problemu;

wcinam śniadanko strasznie tu dzisiaj pusto a wcale nie tak wcześnie:-D

aaa wiecie co zrobiłam sobie taki mały rytuał na poprawę humorku codziennie rano zanim wstanę leżę z 10minut z rękami na brzuchu i czekam i synuś wtedy kopie mamusię na dzień dobry może wyczuwa cieplejsze miejsca na brzuchu bo kopie centralnie w ręce!

Witam na porannej kawie.
Z tymi malinami to wlasne tak samo jak z imbierwm z tego co slyszalam .biede malestwo mam nedzieje ze wszystko tam sie dobrze skaczy.
U nas pochmurno chum orki tez nie lejleprze Nocol zlapal przezeiebienie z noska jej cieknie , ze nie wiem co , naszczescie nie mam wysokiej garaczki nawet dzisiaj po czopku pieknie noc przespala. Moni dyscoteke sobhie w brzuszku robi , naszczescie daje w nocy pospac. U nas zapowieda sie nudny dzien pod wieczor tylko do sklepu trzeba pojechac bo lodowka prawie pustkami swieci .

reklama
Dziewuszki ja juz nie wiem czy mi sie brzuch napina czy to malutki sie wypina:confused::confused:szczególnie jak leże to mi sie tak robi(twardy ,ale nie cały tylko z którejs strony,albo tylko u góry)przy poruszaniu tego nie odczuwam:tak:
Dobrze,ze w czwartek do lekarza ide to zbada czy wszystko ok ,oby szyjka sie nie skracała i nie rozwierała:tak:
Wy tez macie takie napinanie?

A odczuwasz też skurcze macicy? Ja od jakiegoś tygodnia wieczorem jak kładę się spać odczuwam skurcze takie ciągnące... Nie są bolesne ale raczej nieprzyjemne. :crazy: Podejrzewam, że to skurcze Braxtona-Hicksa, ale ponieważ to moja pierwsza ciąża to muszę przy wizycie u lekarza wspomnieć, żeby szyjkę mi zbadał czy oby się nie skraca. Do tej pory było wszystko oki. :-)

Do góry