reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

hej kobiety:tak:ja juz pon badankach-tylko czemu mi nikt nie powiedział ,ze rano jest tak zimno?zmarzłam okropnie:tak:
ta glukoza to porazka prawie sie porzygałam:-p
wyniki po14 wiec czekam z niecierpliwością:tak:
Małego zaprowadziłam do szkoły i jakos mnie ciągnie wszystko na dole:tak:to chyba moje spojenie daje znać o sobbie:tak:
Dzis powtórka 3 d wieczorkiem:-Dteraz musze isc smażyc placki ziemniaczane a mi sie tak nie chce ze szok:no:
patrysia gratulacje dla szwagra:tak:
Sny macie extra:-D
sylwia, mnie też nikt nie uprzedził, ale jak wyszłam na podwórko w samej bluzce to z prędkością swiatła wracalam spowrotem :-D spojrzałam na termometr (7rano) i były tylko 2 stopnie :-:)-:)-:)-( brrrr..

Kurcze,nie mam pomysłu na prezent dla swojego chłopa. Chyba zrobie mu ten filmik co wy robicie na urodziny/rocznice/walentynki i upieke ciasteczka. Ja bym sie ucieszyła gdyby on coś takiego zrobił :zawstydzona/y:

reklama
Witajcie:-)
Wrocilam z zakupow...oczywiscie Okruszkowych;-)Bylam z psem na spacerze i przynioslam pelna bluze grzybow:-)Zaraz sie zabieram za obiadek,ale na razie wypije kawe i zjem kawalek serniczka:-)

Witam mamuśki :-)

Ale mi wczoraj mała dalej popalić ... tak się nisko ułożyła, że cały dół brzucha mnie bolał ... takie ciągnięcie i kłucie, jakby się wszystko rozciągało :eek:
Cały wieczór bezczynnie przeleżałam, bo o siedzeniu czy chodzeniu nie było mowy. Jak się wreszcie zlitowała i postanowiła zmienić pozycję, to myślałam, że mi brzuch eksploduje - tak się napiął ... aż strach pomyśleć, jakie wrażenia mi łobuzica będzie fundować, jak będzie 2 albo 3 razy tyle ważyć :szok::szok::szok:

Patrysia, gratulacje dla szwagra :-):-):-) Pomyśleć, że jeszcze tylko 2.5 - 3 miesiące i my się zaczniemy chwalić maluszkami :-):-):-)

Golanda, też miałam podobne myśli, jak zaczęłam częściej chodzić do gina na początku ciąży ... nie ma co ukrywać, że niezłą kasę na nas robią.
Ale mam trochę znajomych, którzy właśnie skończyli medycynę ... i widzę, że w cale nie jest tak różowo ... na stażu po 6 latach studiów dostają 800 zł ... potem specjalizacja ... a żeby otworzyć gabinet specjalistyczny, to nawet kilkaset tysięcy trzeba wydać na sprzęt ... no i mieć już wyrobioną markę, żeby w ogóle ktoś przyszedł ...
ja bym wymiękła, jak bym miała do 30-tki na garnuszku u rodziców być ...
i w sumie się nie dziwię, że taki lekarz po 40 - tce się chce nachapać jak najwięcej, jak już może ... i póki może ...
a my i tak będziemy im portfele wypełniąc, bo każde pięniądze na nasze skarby wydamy :-):-):-)

Sylwia, powodzonka na 3d :-):-):-) a chłopem się nie przejmuj, oni są jak duże dzieci ... ja bym się nawet zgodziła, żeby zatrzymał strój, pod warunkiem, że wystąpi w nim podczas porodu rodzinnego :-)

Andzia ja znowu znieczulenia nigdy w życiu u dentysty nie miałam :no: teraz 3 zęby na raz zrobiłam bez znieczulenia ale też miałam dentystkę co w ciąży nie dawała znieczuleń mówiła że nie ma co do nich pewności :sorry:

Paula3 jak dla mnie to dobry pomysł:tak: a dziś chyba dzień chłopaka? i się zastanawiam czy męża też to dotyczy :-D

agagsm - wiesz.. ja jakoś w tę odpowiedzialność lekarską nie wierzę. Na szczęście powoli się to zmienia ale sprawy sądowe to jeszcze w Polsce rzadkość. Wydaje mi się, że oni jednak zbyt często nie ponoszą odpowiedzialności za swe błędy - wiele razy miałam okazję poznać takie historię. Oczywiście są super specjaliści i oni się powinni cenić ale samo słowo lekarz nie znaczy, że ta osoba z góry jest mądra :-D
agbar - ale ci zazdroszczę grzybków, kurcze... skąd by tu wziąść, mniam.....

Kupiłam sobie dzis skorzane kozaczki za kilka stówek i radość mnie rozpiera ale i wyrzuty sumienia, że za drogie... kurcze... że też bez wyrzutów ciężko na siebie wydać. Co prawda to nie stój indianski ale też mi łyso :szok:

Wiecie co wierzę w moc magnezu, zapomnialam dzis rano wziąść i zaraz to czuję - muszę nadrobić bo jeszcze wracam do pracy ;-)

Hej Dziewczyny:-)
co ja się teraz uśmiałam:-) :-) :-) Brawo za pomysł JoL - niech mężuś Sylwii wystąpi w tym stroju przy porodzie. GENIALNE:-)
A u mnie glukoza w normie, hemoglobina oczywiście w dół, więzadła to tak mi dały do wiwatu wczoraj że aż się przestraszyłam - i tak sobie pomyślałam: Boże ja nie donoszę do 2.01 mojej Dzidzi - z pewnością "wykluję" się przed czasem....... Dzisiaj zakupiłam 2 koszule do szpitala na wszelki wypadek bo przeraziłam się, że to już taki miesiąc że można się wszystkiego spodziewać..... A z moczem to mam jakiś horror - jakaś masakryczna liczba bakterii.....no pewnie to przez tą cholerną infekcję. Już 10 globulek wchłonęłam i jakoś tak bez rewelacji a chciałabym już troszkę się poseksić:-)

agagsm - wiesz.. ja jakoś w tę odpowiedzialność lekarską nie wierzę. Na szczęście powoli się to zmienia ale sprawy sądowe to jeszcze w Polsce rzadkość. Wydaje mi się, że oni jednak zbyt często nie ponoszą odpowiedzialności za swe błędy - wiele razy miałam okazję poznać takie historię. Oczywiście są super specjaliści i oni się powinni cenić ale samo słowo lekarz nie znaczy, że ta osoba z góry jest mądra :-D
agbar - ale ci zazdroszczę grzybków, kurcze... skąd by tu wziąść, mniam.....

Kupiłam sobie dzis skorzane kozaczki za kilka stówek i radość mnie rozpiera ale i wyrzuty sumienia, że za drogie... kurcze... że też bez wyrzutów ciężko na siebie wydać. Co prawda to nie stój indianski ale też mi łyso :szok:

Wiecie co wierzę w moc magnezu, zapomnialam dzis rano wziąść i zaraz to czuję - muszę nadrobić bo jeszcze wracam do pracy ;-)
´

Jak to skad?Z lasu hihi;-)Maslaczki mam i prawdziwki....Kusze cooooo?:-)
Nie przesadzajmy z tymi wyrzutami sumienia,za zakupy dla nas.Ja sobie wczoraj kupilam pare rzeczy,pare ozdob do domu,moj maz kupuje sobie nowe felgi...Mam go zabic?Stac go niech kupuje...ciezko pracuje nie tylko na rachunki,jedzenie ale tez na swoje przyjmnosci.Nie wnikam w sytuacje finansowa kazdej z nas,bo fakt faktem jesli nie ma co do gara wlozyc a ktos wydaje na swoje przyjemnosci kupe kasy to kop w dupe mu sie nalezy.Ale jesli mozna sobie pozwolic na nieplanowane wydatki to dlaczego nie? akurat buty uwazam za zakup potrzebny,a ze skorzane? Tym lepiej-zdrowiej a i pewnie dluzej wytrzymaja niz buty made in china...Pochwal sie lepiej Kaja jakie to kupilas?Bo ja dla siebie szukam ale nic mi sie nie podoba,zawsze biegalam na baaardzo wysokich obcasach i teraz jak patrze na te ''maluchy'' to bleee....a przydaloby by sie na jesien i zime jakies ''plaskie'' obuwie....

Usmazyłam te nieszczesne placki i zaraz ide po małego do szkoły:tak:
Musze chłopu przedstawic ten pomysł ze strojem na porodówce:-D:-D:-D
Matko jak mi sie nic nie chce dzis:no:
Witam nowa ciężarówke styczniówke:tak:

reklama
Hej Dziewczynki :-) Przepraszam, że Was teraz tak zaniedbuję, ale korzystam ile się da z tego, że u Rodziców jestem :tak: Pewnie następnym razem dopiero za rok, albo jeszcze później tu przyjadę :tak:Już się boję co będzie po powrocie do Belfastu,Oliś już jest rozpieszczony jak dziadowski bicz :-D
Pozdrowionka i buziaki dla Was :-)

Do góry