reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

A ja mam strasznego kaca moralnego i jestem wściekła na siebie, poprostu płakać mi sie chce, otworzyłam dziś okno i w pewnym momencie zrobił sie przeciąg i chciałam go szybko zamknac a przed moim oknem jest blat kuchenny i odruchowo zeby dosiegnac okno połozyłam sie na blacie i przygniotłam brzuszek.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Trwało to może 2 sek. ale teraz martwie sie o kruszynnkę, nie wiem czy jej przez to nie uszkodziłam. :cool::cool::cool:

Pysia nie masz sie co martwic, normalnie w ciazy mozesz nawet spac cala noc na brzuchu, tylko to mało wygodne.Dzidzia jest dobrze chroniona, wiec na pewno nic sie nie stalo.

To ja dzis jestem pierwsza:tak:Zaraz sie biore za nauke, bo wczoraj jeszcze odsypialam stresy:szok:
Witam Was wszystkie:-)
Jest przecudowna pogoda seksualno-barowa, pochmurno i pada:cool2::tak::-) Uwielbiam (na razie), bo sie za taka pogoda stesknilam i takiej mi sie chcialo:tak:
Milego dnia a dla Warszawianek zycze takich samych odczuc odnosnie pogody jak mam ja:rofl2:

Karoli ciekawe okreslenie pogody:)))))))))))))))))))
Ale mi tez pasuje ze dzis pochmurno, bo juz miesiac byla susza, nic nie padalo i tylko mnustwo listkow spadlo z drzewa przez to. Wiec troche chlodu i deszczyku sie przyda.

hej dziewczynki
ale paskudna pogoda brrrrr...nawet moje psy po 3 min zrezygnowały ze spaceru;-) tylko teraz nie wiedzą biedne ze beda musialy czekac do 18.30 az moj M wroci z pracy bo sama z dwójka wariatów nie wyjdę.
Golanda to widze ze rowno idziemy;-) ja jescze wczoraj z ciekawosci weszłam pod wieczór na wagę i sie przeraziłam...zdecydowanie ważyc będę sie z samego raba;-)
jesli chodzi o aspiryne to pomaga ale z tego co zauwrzyłam tylko jak zacznie sie smarować na samym początku jak tylko opryszczka się pojawia.ja zaczełam za późno i walczę z nią już 2 dni ale chcoiaż się nie powiększa a bardzo bardzo powoli maleje. ja opryszczkę mam tzn przed ciążą miałam średnio co 2 mieś wieć już chyba wszystkiego sprobowałam łącznie z antybiotykami. no a teraz zostaje jedynie aspiryna, pasta do zewbów lub spirytus.
Brzuchatki kiedy idziecie teraz na usg?po połówkowym kolejne robi sie chyba w 32tc tak? mnie korci zeby niedługo pójśc na 4D zeby miec taka fajna pamiątke tzn fotke wydrukowana w kolorze.byłam na połówkowym na 4D ale zdjęcia dostałam wydrukowane czarno-białe;( a ze lekarz jest dobry to napewno na to następne "książkowe"usg też do niego pójdę i tak sie zastanawiam czy nie za często...ale tak mnie korci ze chyba nie wytrzymam.poza tym chciałabym jeszcze raz usłyszeć że to dziewczynka;-)

Beti ja poszlam wieczorem do gin i tam tez waza, ale ja powiedzialam ze ja sie waze rano i nie chce sobie psuc humoru:) no i mnie nie zwazyla tylko wpisala to co podalam, usrednilam wynik z 2 wag i powiedzialam zeby wpisala 63,3.
Nie radze w azyc sie na noc, bo po co sobie psuc nastruj i w dodatku wtedy nie wazysz masy ciala, tylko masy ciala+ mase jedzenia i picia z calego dnia:)
hihi
A co do usg, to nastepna wizyte u gin mam w 31tyg i powiedziala ze wtedy mi da skierowanie na usg po 32tyg. Ale niestety na 3/4D to juz bedzie pozno, bo wykonuje sie je max do 28tyg, bo potem dziecko jest za duze.
Ale jak to kolorowe usg? moje 3/4D z 19tyg bylo czarnobiale, no moze takie zoltawe:) ale dobrze widac:)
A co do wrednej opryszczki, to ja przed ciaza mialam srednio co miesiac, a teraz w ciazy po raz pierwszy, ale co gorsza nie maleje, a raczej rosnie:(

reklama
Bry...

Któraś z Was wspomniała o Avencie - smoczkach / butelkach - to zależy od dziecka - moja mała tylko tą firmę akceptowała - innych smoków nie tolerowała.

Co do spania na brzuchu - to jak bardzo często śpię na brzuchu albo z poduchą pod brzuchem albo normalnie i jak dotąd nie było problemu - aczkolwiek wiem że to z czasem się skończy i nie będzie już takiej możliwości

a ja lubię taką pogodę, zawsze lubiłam nawet nie wiem czemu jakiś taki odchył :-p
pół nocy przeryczałam przez tą cukrzycę a teraz oczu nie mogę otworzyć :cool2: wiem, że to nic strasznego i nie koniec świata, ale zła jestem bo to niesprawiedliwe :wściekła/y: tak się człowiek starał tyle rzeczy sobie odmawiał żeby było dobrze, a tu i tak jakieś cholerstwo Cię dopada :-(
piję gorzką herbatę i pochłonęłam płatki owsiane na mleku na słono fuuuuuuuj

Nadineczka wspołczuje, ale wlasnie tak czasem jest ze uwazasz, a tu bez Twojego wplywu jest nie tak jak trzeba:(
ja z kolei zjadlam wieczorem przed badaniem tabliczke czekolady i ciastek i mialam wynik w normie, ale widac nie ma na nic reguły:(
ja za to ostatnio mam tragiczne bole kregoslupa, dzis w nocy w ogole spac nie moglam bo tak mnie bolalo ze lzy mi lecialy same, ale nie chcialam marudzic mezowi, bo zaraz sie bedzie martwil:(
Jakos przezyje, z reszta on ciagle mi mowi ze ja sie forsuje, bo skoro mnie boli to powinnam lezec, a moim zdaniem jak sie lezy to jeszcze gorzej bo wtedy sie nic nie porusza i sie w koncu zastanie i bedzie bolec jeszcze bardziej., nie wiem sama, nie znam sie na tym, musze poczytac, ale cos musze z tym zrobic bo nie wyrobie:(
A kiedy masz wizyte u gin?

A ja zjadłam całą czekolade o 21 wieczorem przed badaniem i wynik miałam nieco ponad normę w pierwszej ciąży, potem miałam dietę, nie jakąs rygorystyczną, ale nie jadłam słodyczy i herbatę piłam bez cukru, i wynik wyszedł w normie, moja gin powiedziała że to przez tą czekoladę wynik wyszedł podwyższony.

Joasia za pewne masz racje ze to moze miec wplyw,ale jak widac nie musi, albo po prostu nie u kazdego. Wszystko zalezy od dzialania trzustki.

Witam kobietki...
Miałam ciężką noc, bo Zuzia dostała mega gorączki...Nie wiem ile było, ale obudziła się cała zlana potem, a jak dotknęłam jej główki to myślałam, że reka mi się zagotuje...Wystraszyłam się jak nie wiem...:szok: no ale wypiła ibufen i przeszło. Rano jeszcze trochę miała, ale dałam jej jeszcze syropu i teraz jest dobrze. Nie wiem skąd ta gorączka...:no:

Jadę dziś kupić jakieś spodnie, bo już nie wchodze w normalne spodnie, a czeka mnie weekend w szkole i nie chce ściskać brzuszka, a chcę normalnie wyglądać :tak:

Nadineczka współczuję problemu z cukrem, ale głowa do góry, będzie dobrze!

paula3 Oj to kochana poszalałaś w sklepie :-D a co do butelek, to ja używałam Dr Browns'a. Też bardzo dobra, no przynajmniej u nas się sprawdziła. Jest to butelka antykolkowa, a Zuzia miała problemy z brzuszkiem.

Witam:-)
Ja zaraz jadę na wizytę do GP zbadać siuski;-)i podsłuchać mojego pieronka:tak:
Dormark a jednak córunia i dobrze będziecie w wiekszości:-p:tak:
Nadineczka w całej sytuacji widze plus, nie przytyjesz za dużo:-p Głowa do góry, to nie koniec świata, ale musisz się pilnować:tak: I nie rycz więcej!
Karoli4 gratuluję ale w końcu nic dziwnego, wkońcu cały czas zakuwasz:-p:tak:

WITAM:-)
witam:tak:

My juz przeprowadzeni... jeszcze musimy zajechac do mieszkania wysprzatac i oddac klucze:tak: Narazie jakos z tesciami zyjemy ok, pomagaja mi przy małej i mam troszke wiecej czasu na odpoczynek, choc narazie nas rozpakowuje:tak: Jakies 2 miesiace minimum tu pomieszkamy.

Neta mam przez przypadek czasami:-pKtos z sąsiadów ma siec niezabezpieczona i tak sie z laptopem wkradam:-p chociaz tyle...

Jutro zabiegany dzien, rano jade mała zawiezc do brata, potem odrazu do promotora oddac ładna poprawiona, oprawiona prace lic:-p pozniej z powrotem po mała, na zakupy i do pracy po P. :tak:Po południu posiedzimy z rodzicami, a wieczorem pewnie sobie gdzies wyjdziemy poswietowac:tak: wiec pewnie odezwe sie w srode;-)

Buziaki i dobrej nocy:tak:

miłego mieszkania u teściów:-)

Witam porannie ja juz sobie kawke robie, noc mialam okropna, nie dosc , ze Nicol sie budzila co pare godz to ja caly czas do kibelka na siusiu zalety jak dziecko jest nisko brak , nie moglam miejsca sobie znalesc kazda pozycja do spania nie wygodna do tego co jakis czas skurcze.
Co do M to najpierw myslal , ze zartuje i sobie jaja z niego robie , ale jak zobaczyl fotke to najpierw nic nie mowil, przez dobre 5 min , tak go zamurowalo:-)potem stwierdzil ze ma przekichane bo bedzie 3 do jednego , wiec ja do niego , chciales harem to go bedziesz mial , a on , ze sprobujemy jeszcze raz, na co ja, ze jak on bedzie w ciazy i bedzie rodzic to ja nie mam nic przeciwko temu.Takze mam chumor do kitu mam nadzieje , ze po kawie mi sie poprawi.:tak:

weź mi kobietko powiedz a wcześniej widziałaś siusiaka dokładnie ci gin pokazał i na ile mówił % że to chłopiec:eek:kurcze normalnie szok:-Dbo że z dzieczynki zrobi się chłopak to dla mnie bardziej możliwe niż z chłopczyka zrobiła się dziewczynka :-)musze tym razem spytac się jeszcze raz dokładnie co widzi mój gin siusiaka czy gabryśke:-Dbo szczerze teraz nie pytałam się jaka płeć a tez nie mówił co nie wiem z tej wizyty co była czy dalej płeć się pokrywa z wczesnymi usg;-)

.

Brzuchatki kiedy idziecie teraz na usg?po połówkowym kolejne robi sie chyba w 32tc tak? mnie korci zeby niedługo pójśc na 4D zeby miec taka fajna pamiątke tzn fotke wydrukowana w kolorze.byłam na połówkowym na 4D ale zdjęcia dostałam wydrukowane czarno-białe;( a ze lekarz jest dobry to napewno na to następne "książkowe"usg też do niego pójdę i tak sie zastanawiam czy nie za często...ale tak mnie korci ze chyba nie wytrzymam.poza tym chciałabym jeszcze raz usłyszeć że to dziewczynka;-)
Jesli chodzi o zakupy to ja wczoraj zrobiłam kolejne na allegro;-) i tak w zasadzie musze jeszcze tylko dokupic przewijak, karuzele do łóżeczka, smoczki i butelki bo reszte juz chyba mam.no chyba ze coś mi się jeszcze przypomnie ale to juz jakieś wielkie wydatki nie będą. ja wolę wszystko mieć przygotowane wcześniej bo później jak znam zycie bedzie banknocików NBP brakowało;-)

ja tez będe dalej kupować ale po wszystkim tzn.teraz synka urodziny teścia 60-tka co poczekam i tak pod koniec paździrnika zajme się zakupami a usg mam 26 września:tak:

Smoczki z aventu mają dziwny kształt, są takie jakby płaskie, nie każdemu dziecku sie to podoba. Ja w I ciąży też się zaraziłam Aventem, kupiłam wszystko z tej firmy, nawet laktator, a młodej nic nie spasowało.
.

no właśnie maja fajny kształt bo imitują kształt sutka co dziecko nie ma zaburzenia cycek butelka smoczek bo wszystko praktycznie w jednym kształcie:tak:

[/QUOTE]Beti ja poszlam wieczorem do gin i tam tez waza, ale ja powiedzialam ze ja sie waze rano i nie chce sobie psuc humoru:) no i mnie nie zwazyla tylko wpisala to co podalam, usrednilam wynik z 2 wag i powiedzialam zeby wpisala 63,3.
Nie radze w azyc sie na noc, bo po co sobie psuc nastruj i w dodatku wtedy nie wazysz masy ciala, tylko masy ciala+ mase jedzenia i picia z calego dnia:)
hihi
A co do usg, to nastepna wizyte u gin mam w 31tyg i powiedziala ze wtedy mi da skierowanie na usg po 32tyg. Ale niestety na 3/4D to juz bedzie pozno, bo wykonuje sie je max do 28tyg, bo potem dziecko jest za duze.
Ale jak to kolorowe usg? moje 3/4D z 19tyg bylo czarnobiale, no moze takie zoltawe:) ale dobrze widac:)
A co do wrednej opryszczki, to ja przed ciaza mialam srednio co miesiac, a teraz w ciazy po raz pierwszy, ale co gorsza nie maleje, a raczej rosnie:([/QUOTE]

heh no wlasnie nie psujmy sobie humorow, ja wlasnie zjadlam pół tabliczki czrkolady -jak nigdy:szok:
a co do usg 3D to chodziło mi o takie żółtawe moze źle sie okreslilam.b ja mam wydrukowane ale czarno-białe i jakoś tak Niunia nie ładnie sie ułożyła;-) wiem szukam sobie pretekstu zeby ją podejrzeć wcześniej;)

Hej laseczki, kończe pić kawusie powiedzmy "poranna";-).
I zarejestrowałam się do dentysty, ale dopiero ma wolne terminy na 6 października. :sorry: wolałabym mieć to już za sobą, brr...:shocked2:

Dziś rano poszłam zanieść mocz do analizy, bo te moje opuchnięte nogi nie dają mi spokoju. Fakt, wyniki z przed dwóch tygodni były idealne, ale dla świętego spokoju poszłam dziś jeszcze raz. Może to tylko chwilowe zatrzymanie wody, ale wole zrobić badania niż się stresować, zresztą ginka i tak naładne oczu też mi nic nie powie, tylko musi mieć wyniki. Jak rano nasiusiałam koło godziny 5, to koło 8 jak szłam do przychodni to pływały tam jakieś farfocle.:shocked2: Pierwsy raz coś takiego miałam:shocked2:

Dziewczynki!!!!!!!!!!!!!
dostalam wlasnie maila od mojej Pani profesor z wynikami i dostalam takie oceny:
z analizy tekstow 5, z gramatyki praktycznej 4+, z pisania po wlosku 5-.
JAK JA UWIELBIAM DOSTAWAC TAKIE OCENY:tak::-D:tak::rofl2::tak::-D:tak::rofl2:
To teraz moze mi pojdzie jakos ta nauka do ostatniego egzamu, bo rano non stop sprawdzalam poczte czy mam tego wyczekiwanego maila.

Karoli, ty kujonie!;-) GRATULUJE:-D

LAMPA LAMPKA SOLNA 2- 3 KG firma SOLMAR (750841418) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]
Powyżej link do stronki z lampką (pierwsza lepsza strona, pewnie są też tańsze)!!
------------------------------------------------------------------------------

Z nieba mi spadłaś. Ja "choruje" na takie lampki już drugi rok, bo strasznie mi się podobają, ale cena mi się ich już tak nie podobała. A tu o ponad połowe taniej. Nie pomyślałam wczesniej o Allegro.
I wogule to nie widziałam, że mają jakieś właściwości.

ahhh ale jestem szczesliwa wlasnie bylam obejrzec nasze nowe gniazdko :-):-):-)
jest co prawda nie duze ale juz razem :-D:-D musimy troszke tam jeszcze zrobic
bo sa sciany do odmalowania ale naszczecie meble juz stoja wiec mamy loz;-)

Ciasne, ale własne. Gratuluje:-D

A ja mam strasznego kaca moralnego i jestem wściekła na siebie, poprostu płakać mi sie chce, otworzyłam dziś okno i w pewnym momencie zrobił sie przeciąg i chciałam go szybko zamknac a przed moim oknem jest blat kuchenny i odruchowo zeby dosiegnac okno połozyłam sie na blacie i przygniotłam brzuszek.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Trwało to może 2 sek. ale teraz martwie sie o kruszynnkę, nie wiem czy jej przez to nie uszkodziłam. :cool::cool::cool:

Pysiu, twojej kruszynce napewno nic się nie stało. Jest dobrze chroiniona w twoim brzuszku:tak: Głowa do góry

a ja lubię taką pogodę, zawsze lubiłam nawet nie wiem czemu jakiś taki odchył :-p
pół nocy przeryczałam przez tą cukrzycę a teraz oczu nie mogę otworzyć :cool2: wiem, że to nic strasznego i nie koniec świata, ale zła jestem bo to niesprawiedliwe :wściekła/y: tak się człowiek starał tyle rzeczy sobie odmawiał żeby było dobrze, a tu i tak jakieś cholerstwo Cię dopada :-(
piję gorzką herbatę i pochłonęłam płatki owsiane na mleku na słono fuuuuuuuj

Odkąd jestem w ciąży to też uwielbiam takją pogodę. W końcu mam na wszystko siłe, bo w upały to męczyłam się jak babuleńka 80-letnia;-)

Nadineczko,do czwartku już niedaleko. Bede trzymać kciuki
A zycie takie już jest, nie zawsze sprawiedliwe. Jeden chucha, dmucha i na głowie staje i tak ciągle coś się dzieje. A drugiemu nic. Nic na to nie poradzimy.
Głowa do góry. :tak:

Witam stycznióweczki :-)

Ja się poddałam i też właśnie kończę kawusię ... mam nadzieję, że ta jedna dziennie nie wypłuka mi za dużo magnezu.
Ale pogoda tak masakryczna, że inaczej się nie dało ... a moje ciśnienie i tak rzadko przekracza 90/50, nawet po 5 kawach ciężko mi dobić do książkowych norm.
Szefowa mi zawsze w tym pomagała :-), ale z dwojga złego wolę być cały dzień senna :-D
Miłego dzionka życzę wszystkim :-):-):-)

reklama
Do góry