reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja USG mam wyznaczone na kolejna wizyte we Wloszech, czyli na polowe listopada. Ale musze isc tutaj wczesniej przed wylotem, bo inaczej ginka jak nie zobaczy, czy wsio ok, to nie wyda mi zaswiadczenia, ze moge latac.
Ale ciesze sie, ze ide, bo moja mama zobaczy wnuczusia:-D:tak::-D:tak:

reklama
a ja lubię taką pogodę, zawsze lubiłam nawet nie wiem czemu jakiś taki odchył :-p
pół nocy przeryczałam przez tą cukrzycę a teraz oczu nie mogę otworzyć :cool2: wiem, że to nic strasznego i nie koniec świata, ale zła jestem bo to niesprawiedliwe :wściekła/y: tak się człowiek starał tyle rzeczy sobie odmawiał żeby było dobrze, a tu i tak jakieś cholerstwo Cię dopada :-(
piję gorzką herbatę i pochłonęłam płatki owsiane na mleku na słono fuuuuuuuj

nadineczka płatki na mleku Ci odradzam bo strasznie podnoszą cukier. Na śniadanie lepiej jedz chlebek razowy z wędliną i pomidorkiem. :tak: Nie zamartwiaj się bo to nie ma sensu. Ja w pierwszej ciąży nie miałam cukrzycy a teraz się przyplątała. W rodzinie też nikt nie choruje poprostu tak czasami bywa. Już dużo nam nie zostało do końca więc damy radę.

Pogoda suuuuper! Najchętniej zrobiłabym sobie ogromny kubek kakao i do łóżka z dobrą książką.:tak: Ale dieta nie pozwala i mój mały przedszkolak.:-( Miłego dnia!

a ja lubię taką pogodę, zawsze lubiłam nawet nie wiem czemu jakiś taki odchył :-p
pół nocy przeryczałam przez tą cukrzycę a teraz oczu nie mogę otworzyć :cool2: wiem, że to nic strasznego i nie koniec świata, ale zła jestem bo to niesprawiedliwe :wściekła/y: tak się człowiek starał tyle rzeczy sobie odmawiał żeby było dobrze, a tu i tak jakieś cholerstwo Cię dopada :-(
Masz racje , zycie bywa nie sprawiedliwe tyle slyszy sie o matkach ktore delikatnie mowiac olewaja swoja cioze, a pozniej dziecko ; Ataka mama ktora uwarza pragnie i naprawde sie stara niekiedy musi walczyc z trudnosciami , cukrzyca to jeszcze nie koniec swiata a jednak nie sprawiedliwe.

Nadineczka zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze. Jak pojdziesz do gina to on Ci powie wszystko co mozesz jesc, a czego nie. Moze skieruje Cie do jakiegos dietetyka, albo sama idz.
Moja kolezanka tez bedac w ciazy miala cukrzyce i urodzila zdrowego chopczyka.

Nadineczka nie łam się, wiem ze to jest trudne ale dasz radę.j ja tez złapalam doła jak mi lekarka powiedziała ze ma astme i musze brac leki, tez przeryczałam kilka dni.dzis juz jest lepiej chociaż za kazdym razem przy apliakcji leku mam stracha.
kobieto musimy być silne:tak: a z cukrzycą ludzie żyją. a kiedy idziesz do lekarza?

Witajcie,
Dziewczyny jeśli chodzi o opryszczki to ja z tą przypadłością walczyłam na początku ciąży (wcześniej też mnie dopadały, chociaż przy pierwszym dziecku nie). Pytałam mojego gina co i jak i powiedział mi że zovirax można stosować i plastry na opryszczkę compeed - mi najbardziej przypasowały plastry bo ładnie ukrywają paskudztwo, szybciej leczą i nawet farmaceutka z apteki powiedziała, że nie zawierają żadnych aktywnych substancji które mogłyby szkodzić dzidzi - skład jest jednak mniej drastyczny niż w zoviraxie no ale wg słów lekarza - można stosować. Natomiast zawsze lekarz przestrzegał mnie przed lekami zawierającymi spirytus - ja jeszcze przed ciążą zapadłam na straszną przypadłość - wrastające włoski po depilacji i powinnam dezynfekować skórę miejscowo ale lekarz kategorycznie zabronił. Zaczęłam więc pudrowac łydki na noc zwykłym pudrem i jest ok. Za leczenie blizn wezmę się po ciąży.
Jeśli chodzi o moją infekcję intymną to muszę przyznać że ten macmiror nie bardzo mi pomaga, może jest ciut lepiej ale jak na 8 dni stosowania powinno już chyba być całkiem ok a tu lipa. Postaram sie już wytrzymać do pt i spotkania z moim ginem - jak słowo daję nigdy tak mi nie dokuczało takie badziewie.

reklama
Do góry