reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

A ja mam strasznego kaca moralnego i jestem wściekła na siebie, poprostu płakać mi sie chce, otworzyłam dziś okno i w pewnym momencie zrobił sie przeciąg i chciałam go szybko zamknac a przed moim oknem jest blat kuchenny i odruchowo zeby dosiegnac okno połozyłam sie na blacie i przygniotłam brzuszek.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Trwało to może 2 sek. ale teraz martwie sie o kruszynnkę, nie wiem czy jej przez to nie uszkodziłam. :cool::cool::cool:

reklama
Witam. :-)
Ja juz po sniadanku. Czekam bo zaraz przyjezdza wujek i zaczyna wkoncu nas wyczekany remont:tak: Niech robi jak najszybciej bo juz zaczyna byc mi ciezko jakos.Niby brzuch nie jest taki wielki ale jakos jak dluzej pochodze czy postoje nogi bola..no i wogole jakos ciezko mi sie oddycha..nie moge takiego glebokiego oddechu wziasc i przez to szybko sie mecze. Ale poza tym czuje sie bardzo dobrze..maluchy caly czas rozrabiaja:tak:Kupilam ostatnio 2 rozowe kocyki..ciekawe czy sie plec nie zmieni, ale ten roz taki sliczny ze i chlopcom bedzie w nim do twarzy:-D:tak:a dzisiaj chyba pojade poszukac jakichs ciuszkow dla siebie w rozmiarze XXXXXL:-D
anulka, kłamczucho.. ! ;-) jakie XXXXXL..toć ty XXXXS nosisz ;-)
Ja juz po wizycie ninia wazy 500gr i jest dziewczynka mam na dowod zdiecie wiec wyobrazacie sobie moje zdziwienie jeszcze teraz nie moge ochlonac z wrazenia , co do wagi to 57.6 mczyli 7.6 na plusie od poczatku ciazy. Niunia ulozona jest glowka juz do dolu i mam uwarzac bo jest bardzo nisko , czyli nie przemeczac sie tylko jak tu sie nie przemeczac jak Nicol dokazuje .Ide sobie na telewizje kozystajac z tego ,Ze Nicol spij .Bym zapomnialam dzisiaj od mojej gin dostalam walizeczke z podarunkami dla mamy tzn kremiki dla dzidzi , pierwszy smoczek sloiczek hippa od 4 miesiaca 2 pieluszki oliwki dla dziecka i remik dla mamy na rostepy.
dormark,gratulacje! przez Ciebie zaczełam sie martwić,że moja Zuzia nie jest Zuzią :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

No juz teraz pomalu robie no i bedzie mniej wydadkow bo ciuszki to bedzie miala po Nicol.
ja widzę dużo plusów. Nawet nie patrząc na ciuszki-pomyśl,że Nicol bedzie miała siostre. W przyszłości na pewno będą super zżyte. Ja mam tylko młodszego brata i wszystkie skarby świata bym oddała za (fajną) siostre :-p A jak mąż zareagował? Pewnie już nastawił się na syna?

A ja mam strasznego kaca moralnego i jestem wściekła na siebie, poprostu płakać mi sie chce, otworzyłam dziś okno i w pewnym momencie zrobił sie przeciąg i chciałam go szybko zamknac a przed moim oknem jest blat kuchenny i odruchowo zeby dosiegnac okno połozyłam sie na blacie i przygniotłam brzuszek.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Trwało to może 2 sek. ale teraz martwie sie o kruszynnkę, nie wiem czy jej przez to nie uszkodziłam. :cool::cool::cool:
Pysia to raczej niemozliwe ;-) dzieciaczki są bardzo dobrze chronione w naszych brzuchach i dość ciężko je uszkodzic.

A co do zakupów.. Z butelki nic nie wyszło :-D bo zobaczyłam cudny becik, cudną czapeczkę zimową w Smyku, kocyk, smoczki i kasa sie skonczyła :zawstydzona/y:. Ot i poszalałam. Ale mam rożek różowy w krateczkę, czapeczkę biało-różową z polaru taką cieplutką. smoczki z Aventu. i różowy kocyk.. No niech tylko mojej Zuźce siusiak wyrośnie..bedzie bieda! :-p
Któraś z Was chciała zebym pochwaliła sie jaką butelkę kupiłam. No więc nie kupiłam,ale od dawna mam wybraną. Albo tommee tippee albo Avent. Zobaczymy która mi się na żywo bardziej spodoba :-D

Ostatnia edycja:
Pysia to raczej niemozliwe ;-) dzieciaczki są bardzo dobrze chronione w naszych brzuchach i dość ciężko je uszkodzic.

A co do zakupów.. Z butelki nic nie wyszło :-D bo zobaczyłam cudny becik, cudną czapeczkę zimową w Smyku, kocyk, smoczki i kasa sie skonczyła :zawstydzona/y:. Ot i poszalałam. Ale mam rożek różowy w krateczkę, czapeczkę biało-różową z polaru taką cieplutką. smoczki z Aventu. i różowy kocyk.. No niech tylko mojej Zuźce siusiak wyrośnie..bedzie bieda! :-p
Któraś z Was chciała zebym pochwaliła sie jaką butelkę kupiłam. No więc nie kupiłam,ale od dawna mam wybraną. Albo tommee tippee albo Avent. Zobaczymy która mi się na żywo bardziej spodoba :-D

Paula Dziekuje za dobre słowo:sorry:, oby wszystko było oki,co do zakupów tez mam cheć sie wybrać i pobuszować po sklepach dla dzieciaczków:happy::happy::happy:

To ja dzis jestem pierwsza:tak:Zaraz sie biore za nauke, bo wczoraj jeszcze odsypialam stresy:szok:
Witam Was wszystkie:-)
Jest przecudowna pogoda seksualno-barowa, pochmurno i pada:cool2::tak::-) Uwielbiam (na razie), bo sie za taka pogoda stesknilam i takiej mi sie chcialo:tak:

Milego dnia a dla Warszawianek zycze takich samych odczuc odnosnie pogody jak mam ja:rofl2:

Witam was kobietki w ten deszczowy , zimny poranek;-) M wyprawiony do pracy więc mogłam do Was zajrzec:-) Ja niestety na 10 do pracy:-( wszystko by było ok gdyby mnie głowa nie bolała a to wszystko przez to niskie ciśnienie:-:)-( Pewnie dzisiaj będzie ciężko wytrwac:sorry: Zaczęłam się właśnie zastanawiac co ja na siebie włożę do pracy jak nic takiego jesiennego praktycznie nie mam bo sie nie mieszcze:sorry: Mam tylko spodnie ciążowe:-( Masakra..

Miłego Dnia ;-)

Witam;-)
I u mnie pochmurnie - nie lubię takiej pogody :-( trzeba cieplej się ubrać i wiatr :-(
wszystkim Wam słońca w sercach życzę;-)
Miłego dnia :-)

U mnie podobnie jesli chdzi o pogode, wymarzona na zostanie w łózku pod ciepłym kocykiem z filizanka kawy i czyms słodkim na ząb - hihihi, u mnie dzis tylko ta kawa i słodkie, poleniu****e innym razem.
Trzymajcie sie zdrowo i UŚMIECH PROSZĘ :happy:

anulka, kłamczucho.. ! ;-) jakie XXXXXL..toć ty XXXXS nosisz ;-)
dormark,gratulacje! przez Ciebie zaczełam sie martwić,że moja Zuzia nie jest Zuzią :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja widzę dużo plusów. Nawet nie patrząc na ciuszki-pomyśl,że Nicol bedzie miała siostre. W przyszłości na pewno będą super zżyte. Ja mam tylko młodszego brata i wszystkie skarby świata bym oddała za (fajną) siostre :-p A jak mąż zareagował? Pewnie już nastawił się na syna?

Witam porannie ja juz sobie kawke robie, noc mialam okropna, nie dosc , ze Nicol sie budzila co pare godz to ja caly czas do kibelka na siusiu zalety jak dziecko jest nisko brak , nie moglam miejsca sobie znalesc kazda pozycja do spania nie wygodna do tego co jakis czas skurcze.
Co do M to najpierw myslal , ze zartuje i sobie jaja z niego robie , ale jak zobaczyl fotke to najpierw nic nie mowil, przez dobre 5 min , tak go zamurowalo:-)potem stwierdzil ze ma przekichane bo bedzie 3 do jednego , wiec ja do niego , chciales harem to go bedziesz mial , a on , ze sprobujemy jeszcze raz, na co ja, ze jak on bedzie w ciazy i bedzie rodzic to ja nie mam nic przeciwko temu.Takze mam chumor do kitu mam nadzieje , ze po kawie mi sie poprawi.:tak:

reklama
hej dziewczynki

ale paskudna pogoda brrrrr...nawet moje psy po 3 min zrezygnowały ze spaceru;-) tylko teraz nie wiedzą biedne ze beda musialy czekac do 18.30 az moj M wroci z pracy bo sama z dwójka wariatów nie wyjdę.

Golanda
to widze ze rowno idziemy;-) ja jescze wczoraj z ciekawosci weszłam pod wieczór na wagę i sie przeraziłam...zdecydowanie ważyc będę sie z samego raba;-)
jesli chodzi o aspiryne to pomaga ale z tego co zauwrzyłam tylko jak zacznie sie smarować na samym początku jak tylko opryszczka się pojawia.ja zaczełam za późno i walczę z nią już 2 dni ale chcoiaż się nie powiększa a bardzo bardzo powoli maleje. ja opryszczkę mam tzn przed ciążą miałam średnio co 2 mieś wieć już chyba wszystkiego sprobowałam łącznie z antybiotykami. no a teraz zostaje jedynie aspiryna, pasta do zewbów lub spirytus.

Brzuchatki kiedy idziecie teraz na usg?po połówkowym kolejne robi sie chyba w 32tc tak? mnie korci zeby niedługo pójśc na 4D zeby miec taka fajna pamiątke tzn fotke wydrukowana w kolorze.byłam na połówkowym na 4D ale zdjęcia dostałam wydrukowane czarno-białe;( a ze lekarz jest dobry to napewno na to następne "książkowe"usg też do niego pójdę i tak sie zastanawiam czy nie za często...ale tak mnie korci ze chyba nie wytrzymam.poza tym chciałabym jeszcze raz usłyszeć że to dziewczynka;-)
Jesli chodzi o zakupy to ja wczoraj zrobiłam kolejne na allegro;-) i tak w zasadzie musze jeszcze tylko dokupic przewijak, karuzele do łóżeczka, smoczki i butelki bo reszte juz chyba mam.no chyba ze coś mi się jeszcze przypomnie ale to juz jakieś wielkie wydatki nie będą. ja wolę wszystko mieć przygotowane wcześniej bo później jak znam zycie bedzie banknocików NBP brakowało;-)

Do góry