reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
moze kielich by mi pomogl na przeziebienie :p bo juz niewiem co robic
Ale kielich mógłby dzidzi zaszkodzić. weź apapC musujący, rutinoscorbin, kanapkę z masłem i czosnkiem:szok: a do tego herbatkę z miodkiem i cytryną - miód dajemy do przestudzonej. Pakuj się w bety i leż. W razie kaszelku drosetux lub stodal. Mi po dwóch dniach takiej kuracji przeszło:tak:

yol_a wiem ze dzidzi mogl by zaszkodzic napisalam to w zartach.... przez ciaze nie pilam alkoholu i nie bede... wsumie wogle nie lubie alkoholu

Mi tam obojetne czy niu nia bedzie miala wlosy jak sie urodzi bo i tak sie zetra i bedzie lysy.:laugh2:Nicol urodzila sie z wloskami starly jej sie i potem bardzo dlugo byla lysa dopiero teraz zaczely jej rosnac wloski.

Mojemu synkowi wytarły się tylko troszkę z tyłu, nie był nigdy łysy i cały czas ma gęste, tylko zrobiły się brązowe a nie czarne, za to siostrzeniec mojego M, urodził się z pięcoima białymi włoskami na krzyż, a teraz ma gęstą czarną czuprynę:tak:

moze kielich by mi pomogl na przeziebienie :p bo juz niewiem co robic

Chleb z masłem i czosnkiem, ciepłe mleko z miodem i tantum verde na gardło.
Zdrowiej szybciutko:tak:

Witam Wszystkie Stycznioweczki :-)
widze ze wczoraj troszke postow stracilam...
ja juz dzis nie daje rady mam okropny katar i zle sie czuje :-( na dodatek
moj inteligentny sasiad z gory w nocy spiewal sobie z jakims kumplem i mnie ciagle budzili... wkoncu nie wytrzymalam i poszlam do nich zrobic awanture...:wściekła/y::wściekła/y:
jak mu wykrzyczalam ze jest 2 w nocy i nie kazdy chce go sluchaci ze chce spac...
to mi powiedzial ze mi nie poleje bo w ciazy jestem:sorry: niewiem co maialo jedno do drugiego... ehhh

Hahaha:-D:-D:-D:-D:-D Mnie też dziś jak już zansęłam zaczęły budzić krzyki, śmiechy itp, itd. Tylko to się działo na dworze, a ja jak opętana wyszłam do okna i zaczęłam głośniej od nich, że jak natychmiast nie przestaną, to policje wezwę, to wtedy będą mieli... A oni do mnie z tekstem, cytuje: 'Przestań się na nas wyżywać za to,że ty nie możesz'. Rozwalili mnie tym :-) Zaśmiałam się tylko i powiedziałam, że już czas spać ...

Ze zgagą sobie poradziłam jakoś po 3 zasnęłam, ale dziś jest mi bardzo nie dobrze... Znalazłam tic taci w torebce i sobie postanowiłam possać... I pomogło, ale chyba za dużo ich zjadłam, a nawet obudziłam się z jednym w buzi... Jak zaraz nie zwymiotuje, to będzie cud!!

e_milcia no wiesz niektore osoby nie mysla glowa w weekend i nie zdaja sobie sprawy z tego ze inni chcieli by pospac:-) zwlaszcza ciezarne :-):-) ale ja mu pokaze jak sie dzidzia urodzi i bedzie plakac w nocy specjalnie przejde z nia do pokoju nad ktorym on ma sypialnie :-D:-D

Witam poranną herbatką:-) Mam okazje tylko teraz do Was zajrzec niestety. Zaraz biore sie za prasowanie:sorry:Potem fryzjer i szykowanie;-) Ale powiem szczerze że wcale mi sie nie chce. Jeszcze jak pomyśle o tym weselu to mnie skręca:confused2: Nie wiem jak ja wytrzymam jak teraz moment po kąpieli i ja zasypiam taka leniwa się zrobiłam że :szok:.Też tak macie? A co dopiero będzie poźniej.. Hehehe..:-D:-D
Więc ja moje drogie na dziś się już żegnam będe miała co nadrabiac:sorry: Dziś jestem na weselu. Oczywiście będe na siebie uważac. Pojem sobie chociaż dobrych rzeczy :-D:-D:-D Trzymajcie się cieplutko i uważajcie na siebie.
Pozdrawiam serdecznie;-):tak:

Witam :-)

muszę nadrobić później co napisałyście ...:zawstydzona/y: wczoraj od rana do późnego wieczora robiliśmy nasz pokój dziś mam okropne zakwasy :sorry:i skurcze łydek mnie łapały prze to w nocy.... do tego wszystko mnie boli :cool:

nogi mi zaczęły puchnąć najbardziej dało się to wczoraj zauważyć i nic z rana nie zeszło z tej opuchlizny :no: mimo że mam straszny bałagan to dziś postaram się dużo leżeć :sorry:a jeszcze tyle roboty mnie czeka i nie ma kto pomóc ...samo się nie zrobi :cool:

Witam dziewczynki, w tygodniu jak trzeba wstać do pracy to bym jeszcze pospała, a w sobotę, pranko zrobione, rozwieszone, 6.30 oczy się otwierają i spać się nie da.:tak:

Dziewczyny, ja słyszałam zabobon że jak w ciąży jest często zgaga to dziecku rosną włosy, ja w pierwszej miałam okropną i mój synek urodził się z gęstą czarną czupryną ( co prawda wszystkie dzieci w mojej rodzinie rodzą się z taką):tak:
Ja w pierwszej ciąży zgagę miałam cały czas i mój Szym urodził się z czupryną, teraz zagagę mam sporadycznie więc zobaczymy:tak:
Dzien dobry:-)
Czytam tak o tym jak niektore z Was meczy zgaga i o tych wlosach rosnacych u dziecka hihi...Moj chyba bedzie lysy jak kolano;-)Jak na razie zgagi nie mam i sie ciesze jak nie wiem co.A tak jeszcze zeby sie pomadrzyc od samego rana...Zastanawiam sie bo wiekszosc z Was pyta : Co na zgage?A ile z Was stara sie zapobiegac temu paskudztwu?To tez jest wazne,owszem w ciazy trudniej bo zoladek coraz wyzej ale warto sie zastanowic nad tym co jemy,pijemy,w jakiej ilosci,w jakiej pozycji spimy,co robimy po jedzeniu i piciu i nad tym jak sie ubieramy.....:tak:
Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o zgagę sporadyczną. Z Szymem miałam cały czas i po wszystkim:zawstydzona/y: Teraz staram się eliminować te potrawy, które mnie podrażniają np zielona herbata:sorry: Też zależy jaki mamy brzuchol, teraz mam ułożony nisko, a ostatnio był wyżej
AgMich witaj:-)
Paulinaa miłej zabawy, najedz się do syta:-p:-D
Mnie dzisiaj czeka samotna sobota bo mój M jedzie na wycieczkę motorową, ach te chłopy:rofl2:

reklama
Usłyszałam w radiu ZET, że zbierają kasę na leczenie górników, bo nasz pieprzony NFZ nie refunduje takiego leczenia, wysłałam sms ale tak się wkurzyłam że :szok:, jak Ci ludzie mają funkcjonować z takimi bliznami o ile przeżyją, bo jak widać nie ma dnia bez śmierci jakiegoś górnika.
Pod tym względem to mam ochotę wynieść się z naszego cudnego kraju:-(

Do góry