reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja w pierwszej ciąży zgagę miałam cały czas i mój Szym urodził się z czupryną, teraz zagagę mam sporadycznie więc zobaczymy:tak:

Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o zgagę sporadyczną. Z Szymem miałam cały czas i po wszystkim:zawstydzona/y: Teraz staram się eliminować te potrawy, które mnie podrażniają np zielona herbata:sorry: Też zależy jaki mamy brzuchol, teraz mam ułożony nisko, a ostatnio był wyżej
Popatrz, jak to różnie może być- ja za to zieloną piję litrami. Bardzo mi smakuj i służy. Wyczytałam, że zdrowa dla nas więc piję zamiast litrów kawy :-) Mam nadzieję, że dobrze wyczytałam :-) w każdym razie zgagi po niej nie mam ale też brzuszek raczej nisko.

reklama
No nareszcie moj M sie obudzil tzn jest do zycia i wlasnie wyruszamy na wycieczke do niemiec pewno odezwe sie wieczorkiem jak nie bede padnieta , do zobaczenia.

a ja wczoraj zrobiłam naleśniki z parówką i z serem, zjedlismy wszystkie a teraz znów mi sie ich chce.. :zawstydzona/y: brrrr... a tak nie lubie smażyć placków ! zaraz uciekam na miasto po zakupki,bo trzeba w koncu cos pozytecznego zrobic. teraz weekend,to na szczescie lekki zastój na BB będzie jak zwykle :-D wiec nie bede miala miliona postów do nadrobienia :-)
3majcie sie brzuchatki ;-);-);-);-)

Dzień dobry!
Co do zgagi to pewnie u większości jest po czymś, zresztą u mnie po czekoladzie też, ale jej nie jadam wogóle odkąd to wiem;-)Ze słodyczy to wczoraj jedynie glukoze piłam o 8 rano, więc zgagi po slodyczach nie miałam:cool2: Obiad jadłam (raptem zupkę z warzywami) o 16 i o 18 juz spałam i tak do północy. A potem sie obudziłam popiłam wodę, połknęłam magnez, witaminki i zgaga niemiłosierna. Jak się leży 23h na dobę to zgaga jest po wszystkim i po niczym - po prostu mi sie ulewa z żołądka od tego cholernego leżenia i na to wpływu nie mam - co do jedzenia to jem co mąż przygotuje, a biedak stara się jak może, chociaż w życiu nie gotował - więc ja już mu nie marudzę zbytnio, bo by sie załamał chyba - i tak jest bardzo dzielny i jak czytam wasze historie, to normalnie doceniam mojego chłopa jak nigdy dotąd:sorry:
Notabene znalazłam w kuchni w nocy taki płatki z migdałów i pomogło, więc poszłam spać dalej:-D Aaa i ja mam brzuszek nisko, więc u mnie tez to wpływu nie ma - po prostu skutek uboczny ciągłego leżenia to u mnie zgaga, ale co robić - dla dzidzi wszystko trzeba znieść:rofl2: A moja niunia to sobie matkę tak ustawia, że jak jej nie pasuje strona na której leżę, to mi nie da spokoju tak długo, aż się nie przewrócę na inną-umie dziewczyna walczyć o swoje i to calkiem mocno:shocked2:

Paulinaa: baw się dobrze!
Gosia: ty się tak nie forsuj dziewczyno przy tym remoncie, żeby nic się nie stało!

Miłego dnia stycznióweczki!:-D

WITAM WEEKENDOWO:-)
Ja jutro na 3d ide :-D

kciuki za wizyte:-)

Jakiś zgagowy okres się chyba rozpoczął:-D:-D

ja nie wiem co to jest zgaga w pierwszej ciąży ani teraz i mam nadzieje że do końca nie b ede wiedziała co to jest zgaga:-)

Dobry wieczorj Dziewczynki:-)Nie nadrabiam Was, bo sie nie da, a moze by sie i dalo, ale wpadlam na chwilke tylko sie przywitac. Moglabym Was poczytac kosztem jutrzejszych egzamow. W kazdym razie jeszcze sie poswiece i przezyje te noc jakos. A tak w ogole to ZDALAM kolejny, drugi z trzech, okropny egzamin z gramatyki kontrastywnej. Nie znosze ustnie zdawac. Ale wazne, ze kolejny wpisic zaszczycil moj zielony indeksik:-)Poniej mialam jeszcze jeden egzam, ale wynik za tydzien. Ale zdany... tak mysle.Jestem teraz w Lodzi. Jutro rano pobudka chyba ok. 5:50 lub 6:00 i od 8:30 do 14:15 non stop egzaminy w liczbie 4-ech!!Ale jak wroce do domku to jak sie walne ach nie moge sie doczekac. Zycze Wam milych snow i pogodnego weekendu:-)

GRATULACJE!!!!!!!:-)

a co do mleka ...jeśli już to tylko cieple bo zimne jeszcze bardziej podrażnia

ja w pierwszej ciaży i teraz uwielbiam pić zimne mleczko mmmmmmmmmmmmmm:-p

Witam Wszystkie Styczniówki! Dołączyłam do Was dopiero wczoraj ale od czasu do czasu podczytuję Was. Jednak nie jestem s tanie przewertować wszystkich stron. Od 18 tygodnia jestem na diecie bo mam cukrzycę ciążową :-( więc poranna kawka raczej nie bardzo smakuje.:-( Mam do was pytanko dotyczące ruchów Waszych maluszków. Jak często odczuwacie ruchy? Mój maluszek czasem cały dzień jest bardzo aktywny a później dwa dni nic. Odchodzę czasami o zmysłów. A jak jest u was.

mój aniołek mamusi kopie codziennie :tak::-)

Dziewczyny, ja słyszałam zabobon że jak w ciąży jest często zgaga to dziecku rosną włosy, ja w pierwszej miałam okropną i mój synek urodził się z gęstą czarną czupryną ( co prawda wszystkie dzieci w mojej rodzinie rodzą się z taką):tak:

i to jest totalna bzdura jak każdy inny zabobon:-)jak pisałam nie wiem co to jest zgaga w pierwszej ciąży ani troszku jej niedoświadczyłam ani ociupinki i prosze jak synek urodził się ze ślicznymi czarnymi długimi włoskami tu ma 3 dni:-)

Gosia oszczędzaj się! Porządki nie zając, nie uciekną!!!
hehe mój M był rano z psem na łące i znalazł 15cm maślaczka!:-Dtak się ucieszył, że wieczorem idziemy tam razem, i teraz chce na grzyby jechać:tak:chociaż on ich nigdy nie zbierał!:cool2:
a ja coś usiedzieć nie mogłam, posprzątałam, chociaż m robił to wczoraj, ale nie zaszkodziło, bo psiak swoje już nabrudził hihi
a teraz to już naprawdę nic nie robię!M robi obiad:-D
a mi się potem marzą naleśniki, mama zrobiła mi powidła śliwkowe i chyba zimy nie doczekają!

A to mój synek po mega zgadze.
[URL = http://img21.imageshack.us/i/hubi2tyg.jpg/]
 URL]

No to nadrabiam zaległości ;-):-)

Agugucha
gratuluje zdrowego synka :)
Asiowo jak się czujesz gardło nadal boli ?
Nadineczka oby kolejne wyniki glukozy było dobre powodzenia :tak:
Paula3 i jak kołyska dotarła ?:-D
Labamba to to ale akcja z tym snem że się posiusiałaś :sorry::-Di dziękuje za gratulacje :tak:
Kurosław witamy:-) chyba byś jakąś dietkę musiała wprowadzić:sorry:jak na 50g glukozy to wynik duży ja się dziwię czemu od razu lekarze nie zalecają 75g bo potem trzeba potarzać badanie z tą ilości :sorry:
Patrysia no moje maleństwo było główką w dół i czułam ruchy i pukanie po prawej u góry tam gdzie miało nóżki i na dole z lewej tam gdzie głowka ....i potem coś mi nie pasowało bo kopniaki czułam zupełnie w innych miejscach bo po prawej i lewej stronie brzucha no i wiem teraz dlaczego :sorry: a zdjęcie synka śliczne moje też się urodziała z czuprynką :-D
Agagsm to mamy małe wiercipięty tylko moje mi macicę na boki rozkopuje :-Da córcia twoja to już duża dziewuszka :tak:
Asiax a mi ginekolog mówił ze można magnez barć ...w sumie pytałam się już za nim mnie skurcze w łydki łapały bo w 1 ciąży miałam problem ale nar azie jak miałam spokój to nie brałam dziś mnie dopadły ale dużo się narobiłam w dzień zobaczymy jak kolejna noc nie chce brać na zapas bo po co :tak:
Pampkin nie ciekawa akcja z tym kleszczem :no::sorry:ale musi być dobrze pisz jak kolejne wyniki wyjdą !!!
Anetrix bo faceci już tam mają my się martwimy co wizytę.... co i jak czy to czy tamto a mój mi mówi przecież będzie dobrze i tyle ... a ja mam tysiące myśli aż do mdłości mnie przed wizytą biorą :zawstydzona/y:i nie zadręczaj się tą myślą najważniejsze że zdrowe i tak pokochacie czy to dziewczynka czy chłopiec będzie:tak:
Golanda dziwne a jak sprawdzą po lekkim śniadaniu jaki wynik na czczo jest :eek:
u nas też tyle osób zawsze jest ale wisi kartka "kobiety w ciąży i dzieci mają pierwszeństwo" i niech nawet inni się spieką za złości ale tyle się nie stoi :no:;-)
JoL dzięki oj masz rację ma maluszek charakterek już po tym jak dokazuje czuć :-D a humorki dopadają widzę i Ciebie chociaż u mnie to w złość się obraca a nie w płacz:sorry:
Morka najlepszego z okazji rocznicy :sorry:oj oberwało sie mężowi ...dużo kasy jak za 2 ząbki ja się przeniosłam na NFZ i jestem bardziej zadowolona z babki na nfz niz tej co prywatnie i kasa zostaje na wyprawkę;-) a 5 zębów mi zrobi za tyle co ta prywatnie za jeden woła
Wiolkaa witaj :-)
E-milcia czyli poświęciłaś dzień dla siebie ;-)
a moje paznokcie są kiepskie :-(tak jak z córą rosły mi jak burza i były ładne i długie tak teraz się rozdwajają jak są choćby 2mm :-:)crazy: no i muszę się za moje brwi zabrać henne chyba można używać ??? bo nawet nie wiem :szok:
AgMich witaj mój maluszek daje o sobie znać tak co 2 godzinki w nocy też dużo wojuje :tak:
Asiax ale miał czuprynkę !!!

Dziewczyny no staram się dużo nie robić ale nie idzie patrzeć na ten bałagan :sorry:zaraz muszę sprzątnąć wytrzeć itd :zawstydzona/y:

reklama
Wpadam tylko, żeby sie przywitac i zaraz uciekam, bo jade z mama na zakupy. Dałam dzisiaj wolne mojemu M, żeby na motorku pojezdzil. Nie mialam ostatnio czasu za duzo zeby z Wami pisac ale nadrobie obiecuje:-)Maluchy szaleja w brzuszku ze hoho:tak:Milej soboty mamusie:-)

Do góry