reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
ja też zgagę mam coraz częściej ;) ale póki co mleko albo łyczek pepsi pomaga :tak:
w ogóle to przed chwilą uporządkowałam ciuszki które zebraliśmy dla małego :-D:-Dnie mogę się doczekać jak zacznę je prać :-D

A ja dziś poszłam do apteki zapytać o MALOX w saszetkach, bo słyszałam, że bardzo dobry na zgagę jest, ale niestety w ulotce napisali, że tylko w razie konieczności i po konsultacji z lekarzem... Więc nie brałam i powiedziałam do pani, że zostanę przy mleku, a ona powiedziała, że mleko tylko bardziej podrażnia coś tam gdzieś tam i że na dłuższą metę nie powinno się tego sposobu stosować...
Więc już sama nie wiem co robić...
Dziś nie spałam całą noc... A co przyniesie dzisiejsza?

Ciekawe co te nasze Polki zrobią w meczu... Tak pięknie grały... Oby im się udało!!:-)

Dobry wieczorj Dziewczynki:-)Nie nadrabiam Was, bo sie nie da, a moze by sie i dalo, ale wpadlam na chwilke tylko sie przywitac. Moglabym Was poczytac kosztem jutrzejszych egzamow. W kazdym razie jeszcze sie poswiece i przezyje te noc jakos. A tak w ogole to ZDALAM kolejny, drugi z trzech, okropny egzamin z gramatyki kontrastywnej. Nie znosze ustnie zdawac. Ale wazne, ze kolejny wpisic zaszczycil moj zielony indeksik:-)Poniej mialam jeszcze jeden egzam, ale wynik za tydzien. Ale zdany... tak mysle.Jestem teraz w Lodzi. Jutro rano pobudka chyba ok. 5:50 lub 6:00 i od 8:30 do 14:15 non stop egzaminy w liczbie 4-ech!!Ale jak wroce do domku to jak sie walne ach nie moge sie doczekac. Zycze Wam milych snow i pogodnego weekendu:-)

Wcinajcie MIGDAŁY :yes::yes:
mi bardzo pomagają na zgage ...
a co do mleka ...jeśli już to tylko cieple bo zimne jeszcze bardziej podrażnia
Można też pić sodę oczyszczoną – 0,5 szkl. przegotowanej wody i 0,5 łyżeczki sody – należy zachować jednak umiar, bo soda może powodować zatrzymywanie wody w organizmie...
bardzo skuteczne jest też picie sieminia lnianego (
łyżeczkę nasion zalać pół szkl. wrzątku, poczekać, aż wystygnie. Wypić, dolewając odrobinę ciepłej wody, najlepiej przed snem).
Mam nadzieję że komuś pomoge :-D

Roxeen zgadzam sie z Toba, tez polecam migdaly, a mleko zwieksza zgage niz ja eliminowac. Powoduje wieksze zakwaszenie.
Soda pomaga, ale w ciazy lepiej nie stosowac, a zamiast siemienia polecany tez jest len, tylko malo smaczny.

Ja osobiscie polecam kasze gryczaną ugotowaną bez soli. 3łyzki i przechodzi mi jak reką odjął:)

reklama
Dziewczynki przepraszam, że ostatnio tak mało zaglądam na BB, ale to przez to, że T. kompa okupuje, dopiero po 22 mam go wolnego, a po 22 zaczynają się nocne wojny z Olisiem (przez zęby :wściekła/y:). Mam nadzieję, że w Polsce (jadę jutro w nocy) będę miała troszkę więcej czasu i będę na bieżąco :tak:

Do góry