reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Karoli4 trzymamy kciuki za kolejne egzaminy no i udanych zakupów, hehe ja też lubię się tak z mama szwędać, co prawda mieszka 40km ode mnie ale na takie zakupy to w sumie może raz na rok się udaje:sorry2:

Ivi, dziękuję, przeszło po nospie. pewnie spanikowałam bo to pierwszy raz cos takiego no ale masz rację pewnie to te wiązadła:tak:

reklama
Witam :-)

Ach jak ten czas leci jutro mam urodzinki;-)26!!!
i jutro zaczynam 24tydzien ciazy...
Niebawem czekaja mnie badania Glukoza:crazy::crazy::crazy:,morfologia i mocz buuu a ja tak nie lubie pobierania krwi i jeszcze to słodkie cos o nieeee ale musze przezyc to jakos....Moja dzidzia jest bardzoooo aktywna dosyc czesto kopie i to wcale nie słabo niby taka drobna kruszynka a kopa maaaa:-):-):-)
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-)

mnie też glukoza czeka w poniedziałek muszę w końcu iść :sorry2:

czy was też bola plecy na dole?bo mnie od wczoraj cos rozbolały:szok:
mnie od kilku dni dziś z bólem z łóżka wstawałam ale jak się poruszam jest lepiej:tak:

Dziewczynki!!!
Zdalam!!!! :tak::rofl2::tak::rofl2::tak::rofl2: Dostalam piekna czworeczke:-D Zrobila mi egzamin ustny brrrrrr
Notatki z filozofii po egzaminie od razu wyrzucilam do kosza heh i mialam lzejsza torebke.
Troche sie umachalam, bo Lodz jest cala rozkopana i dralowalam prawie biegnac kawal drogi. Dobrze, ze chocaz te pociagi kursuja 1,5 g.

A jajutro koncze 30!! :szok::szok::szok::szok:
gratulacje i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG i chłopak potwierdzony znów w 100% i kolejna fotka siusiaczka chyba jakiś bezwstydnik mi rośnie:-D ale to dobrze że się mamusi pokazał :tak::-)no i nawet już daje o sobie znać w końcu zaczął kopać jeszcze nie mocno ale zawsze już coś;-)
Wszystkie pomiary ok tylko starszy o jeden dzień no i waży już 511g chyba kawał chłopa nie?Bardzo się cieszymy tylko mamy problem z imieniem dla synka na nic się nie mogę zdecydować:szok:

Pozdrawiam i życzę samych zdrowych i rozbrykanych dzieciaczków.
no to gratuluje synka po raz kolejny :tak: duży chłopak rośnie :-D

Nikki a ja twoje zdrówko i synka ?

Ostatnia edycja:
Witam słonecznie:-)
humor nadal mam do bani, ale nic to, damy radę. jak widzę ten syf w mieszkaniu, to wiem, że się nie będę nudzić:szok: Wczoraj z okazji deprechy całe popołudnie i wieczór leżałam w łóżku z nową Grocholą:tak: trochę pomogło ;-)ale moi mężczyźni zrobili syf- gigant, a na naszych 50 metrach nie trzeba się nawet bardzo starać:tak::tak:
karoli 100 lat i baw się dobrze
justys gratuluję
anusia wszystkiego naj
paulinaa to tylko 4 godziny
Wszystkim zaciążonym miłej soboty:-)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny my dzisiaj u rodziców ale laptopa wzięlam!;-)
kurka znowu problem, obudziłam się znowu na siku czhyba z czwarty raz i nie mogłam się wyprostować ani z łóżka wstać tak mnie boli z prawej w dole brzucha, rwie, a jak siedzę to ok, ale szłam w pół zgięta i się boję, nie przeszło jeszcze, wzięłam 2nospy jak gin przykazał, czekam, aż przejdzie , któraś tak miała!?:baffled::-(
siedzę w necie i szukam a gama szeroka:kamienica nerkowa, kolka, wyrostek... brrr...
ale znalazłam też więzadła macicy, że się rozciągają i ktoś tam też chodził w pół zgięty sama nie wiem, gin mnie w środę badał pod kątem wyrostka i nic nie znalazł
no pewnie niedługo ktoś wstanie;)
chyba po nospie przeszlo...no i byłam w łazience, może to był ból przez zaparcia?
chyba idę odespać

Hmm, moze to faktycznie wiezadla, ale jesli to sie bedzie czesciej powtarzac to trzeba byedzie sie temu bardziej przyjrzec.
Ja raz tak mialam ze chodzilam zgieta w pol przez jakies 2h, bo mnie kuło po prawej str. ale to juz bylo dawno i wiecej nie.

Witam słonecznie:-)
humor nadal mam do bani, ale nic to, damy radę. jak widzę ten syf w mieszkaniu, to wiem, że się nie będę nudzić:szok:

Oj ja tez mam syf w mieszkaniu ale jeszcze wiekszego to mam dzis lenia, wiec chyba nie kiwne palcem:)

Karoli i Anusia 8309 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Was!

Witam porannie :-)
Ale dziś pospałam - no szok ;-) widać było mi trzeba, teraz myślę jak się czuję :-D mam nadzieję, że ok.
Dorciaa - cieszę się, że przeszło ;-) Karoli - udanego latanka po Warszawie i wszystkiego dobrego! Anusia 8309 również! ;-)
tak nauczam, ale akurat poloniści mają dużo i raczej kogoś zatrudnią na zastępstwo, po prostu dla mnie to było nie fair. Ciągle mnie się ktoś pyta kiedy idę na l4:szok:. Pocieszam się, że młodzież nie czeka aż pójdę, tylko się modlą żebym był z nimi jak najdłużej:tak:
Pytają z ciekawości jak to nauczyciele :szok: Właśnie ja też się martwie o uczennice jakoś polubiłam i one tez chcą abym była jak najdłużej. Najwięcej zmartwien z zespołem jaki prowadzę - mam nawet plan aby jak będę na l4 to 2 x w tygodniu popoludniu do nich jeździć ale nie wiem czy to mądre :-D:szok:

Piękne słońce u nas - babie lato!
Miłego dnia :-)

Witam porannie :-)

Pytają z ciekawości jak to nauczyciele :szok: Właśnie ja też się martwie o uczennice jakoś polubiłam i one tez chcą abym była jak najdłużej. Najwięcej zmartwien z zespołem jaki prowadzę - mam nawet plan aby jak będę na l4 to 2 x w tygodniu popoludniu do nich jeździć ale nie wiem czy to mądre :-D:szok:
Witaj koleżanko po fachu;-)
ja rozumiem ciekawość, ale jeżeli jedna osoba się pyta oto po trzy razy dziennie to nie wiem już jak to nazwać:-( uczniowie na wieść o dzidziusiu gratulowali i bili brawo koleżanki mnie pocieszały że wpadki to nic strasznego:szok::szok::szok::szok: A ja mam dzidziusia wymarzonego i wyczekanego poza tym jak można mówić o wpadkach w małżeństwie - raczej o niespodziankach ;-)Porażka ogólnie, czasami to nie wiem co o tym myśleć. Wiesz moja koleżanka z pracy też będzie mamą w lutym, i zachowują sie tak samo:szok: dobrze że mam kogoś kto mnie zrozumie. nie wiem dlaczego ciąża jest taką sensacją:szok::szok:

Cześć dziewczyny :-D Jak tam u was dziś pogoda? U nas pięknie świeci słoneczko.Aż żal siedzieć w domku.Byłam ostatnio pierwszy raz na ćwiczeniach w szkole rodzenia niby były tylko takie wymachy rąk i nóg, ale powiem szczerze że lepiej się czułam po nich. :tak:Będę musiała chyba na basen zacząć chodzić. Ostatnio na szkole rodzenia pani podczas ćwiczeń mówiła, że jak cokolwiek robimy, a szczególnie wstajemy rano z łózka to powinniśmy to robić pooowooli. Jak się obudzimy najpierw przerzucić się na jeden bok, trochę po leżeć, usiąść powoli, najpierw jedną nogą potem i drugą.... bo zbyt gwałtowne wstanie z łóżka może spowodować przerwanie worka płodowego. Czy ktoś z was o czymś takim słyszał??
e_milcia cieszę się, z dobrych wiadomości :-)
nadineczka myślę, że to mądra decyzja :tak:
Karoli4 gratuluje pięknej czwóreczki ;-) wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i przede wszystkim zdrowego maluszka.:-D
Anusia8309 tobie też życzę wszystkiego najlepszego i przede wszystkim zdrowego maluszka. :-D
yol_a U mnie co prawda w pracy się o l4 nie pytają, ale za to znajomi się mocno dziwią... "to ty jeszcze pracujesz??" Bo przecież zwolnienie mi się należy :rofl2:

Witajcie Kobitki,
a u mnie 3 dzień walki z "przypadłością drożdżakową"....Walczyłam ostro: płukanki z tantum rosa, azucalen, globulki propolisowe, floragyn i było trochę lepiej na jakiś czas...... a potem znowu............ clotrimazol krem nie bardzo przynosił mi ulgę........w końcu przerażona swędzącym weekendem wybrałam się na nocną pomoc lekarską. Najbliższe terminy wizyt prywatnego gina to perspektywa 4 dni.....Przeraziło mnie to więc pojechałam na dyżur...... Dostałam 1 globulkę ginovaxinu. I przypomniałam sobie że przy pierwszej ciąży lekarz kazał mi smarować się aphtinem (małe kropelki na pleśniawki, ok. 2 zł). ULGA!!!!!!!!! Może przeżyję weekend. I zakupiłam sobie jeszcze do łykania Lacibios Femina. Najlepszy to ten aphtin...... Jakby co polecam:-)

reklama
WITAM:-)
Prosze: ale ja też tak mniej więcej. Jak coś nie tak przetłumaczyłam, to proszę o poprawkę anglistów, bo ja jestem samoukiem ;-)

czerwone okienko: bedziesz matką
1, twoja data urodzenia
2,Twoja grup krwi rh
- nie wiem
- dodatnie
- ujemne
3, czy jesteś
- zainteresowana
-planująca ciąże
- w ciąży

data poczęcia
data ostatniej miesiączki
cykl (ile dni)

pyt 4 -twoi rodzice mają (dzieci)
-tylko dziewczynki
- więcej dziewczynek niż chłopców
- więcej chłopców niż dziewczynek
- tylesamo chłopców i dziewczynek

ojciec dziecka jest:
- nie znany
- znany ( jedo data urodzenia)

Jego rodzice mają:
-tylko chłopców
- więcej chłopców niż dziewczynek
- więcej dziewczynek niż chłopców
- chłopców i dziewczynek tylesamo

Czy chcesz wiedzieć teraz?

Faktycznie, gapa ze mnie. Już poprawiłam . Dzięki Kaja :)

Dziękuje bardzo za przetłumaczenie:-)i wyszło u mnie 73 % że synek i sprawdziło się to bo ginekolog także mówi że synek bedzie:-)tak więc jak narazie ten test jest w miare bynajmiej we większości prawdomówny;-):tak:

Dziewczynki!!!
Zdalam!!!! :tak::rofl2::tak::rofl2::tak::rofl2: Dostalam piekna czworeczke:-D Zrobila mi egzamin ustny brrrrrr
Notatki z filozofii po egzaminie od razu wyrzucilam do kosza heh i mialam lzejsza torebke.
Troche sie umachalam, bo Lodz jest cala rozkopana i dralowalam prawie biegnac kawal drogi. Dobrze, ze chocaz te pociagi kursuja 1,5 g.

GRATULACJE!!!!!!!!!!!

dziewczyny módlcie się proszę za zdrowie małej dziewczynki, która obecnie walczy o życie po ciężkiej operacji serduszka......
https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/mala-zosienka-19775/index173.html

stan malutkiej się bardzo pogorszył, a wierzę, że każda dobra myśl o niej doda jej sił...

zdrówka dla Zosi:-(

Witam dziewczyny.. Melduje się po ciężkim dniu i wizycie u Gin.
Niestety morfologia tak jak przeczuwałam kiepska... :-(Mam anemie:-( Na szczęście wynik wassermana wporządku i z małym wszystko jak najbardziej oki, rośnie jak na drożdżach. Pozostała mi dietka zaopatrzona w duzo wątróbki i do przyjmowania żelazo. Pozdrawiam

bierz żelazo i bedzie dobrze:tak:a z tym dużo wątróbki no nie wiem ale jednak weź zjadaj marchewke bądź buraczki zdrowsze w ciąży a także na anemie:tak:

Dziewczyny wczoraj byłam na USG i chłopak potwierdzony znów w 100% i kolejna fotka siusiaczka chyba jakiś bezwstydnik mi rośnie:-D ale to dobrze że się mamusi pokazał :tak::-)no i nawet już daje o sobie znać w końcu zaczął kopać jeszcze nie mocno ale zawsze już coś;-)
Wszystkie pomiary ok tylko starszy o jeden dzień no i waży już 511g chyba kawał chłopa nie?Bardzo się cieszymy tylko mamy problem z imieniem dla synka na nic się nie mogę zdecydować:szok:

Pozdrawiam i życzę samych zdrowych i rozbrykanych dzieciaczków.

super wieści i gratuluje synka:-)

WSZYSTKIM SOLENIZANTKOM DZISIEJSZYM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!

Do góry