reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

dormark - super wieści!!!!! rewelacja!! niech małż uważa na siebie!!

a moje maleństwo od paru dni się niesamowicie wierci w brzuszku :D ale nie chodzi o to że kopie, tylko dupkę (albo główkę) wypina to tu, to tam aż mam gulke na brzuchu i takie dziwne uczucie w brzusiu :-D dotykając palcami możemy wyczuć kształt :-) a po chwili nasz wiercioszek chowa dupkę i gulka znika :-D:-D

u mnie też jest identyko częściej tak się wypina niż kopie:tak: czasem aż się boję, bo tak mi brzuchol napnie :tak:

ale mam lenia :sorry:

reklama
Jolcia, Aga super wiesci!!!:-)
Paulina, anna_ajra witajcie wsrod nas:tak:
ja też przytyłam 8 i każdy mówi ze jak na początek 6 miesiąca to mały, w spodnie wejdę ale się nie zapnę, zakupiłam ciążówek kilka par i zamierzam w nich śmigać do końca. Przy okazji - wybierzcie sie dziewczyny do terranowy - mają tam spodnie z szeroką gumą..
Ja narazie mam 5kg na plusie i sie ludzie dziwia bardzo to juz 6 miesiac zaraz i blizniaki, bo brzuszek moze dla mnie duzy, ale dla innych wcale nie..Ja spodni z terranovej mam 3 pary tez..z tamtego roku biale i zolte, bo super sie je nosilo przed ciaza..a teraz dokupilam czarne, i wiekszosc lata w nich przechodzilam, ale na jesien to one sie nie nadaja bo to lniane takie cienkie. I szukam teraz takie na jesien do kozakow.

Edix ja usg mialam robione w 7tyg i pozniej w 13tyg (dowiedzialam sie ze blizniaki beda) a teraz dopiero w 20 mialam, a badania typu krew mocz mialam robione na poczatku w czerwcu i teraz pod koniec sierpnia..
Wlasnie dzisiaj mi znajoma opowiadala ze jej kolezanka w ciazy z blizniakami 42kg przytyla ale mi mowia ze jak teraz nie tyje tak i nie "żre" to napewno tyle nie utyje..

34 mm aktualnie
Ja mam szyjke 49mm i pani doktor mowila ze super!

Dormark starsznie sie ciesze! Szybkiego powrotu do zdrowia dla meza. A Ty sie juz nie denerwuj bo na maluszka to zle wplywa napewno.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny będzie synuś!!!! Na 90%:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d

u nas też chłopak. Wyczekiwany, wyproszony... rozbeczałam się jak zobaczyłam "go" dzisiaj mięzy nogami :-)

Niestety usg 3d nie dało się zrobić, młody wcisnął się za miednicę tak, że w żaden sposób nie było szans zrobic poprawnego obrazu. Wychodziły jakieś kosmiczne... a sprzęt ma najlepszy u nas. W każdym razie wszystko jest w porządku, dzidziuś zdrowy, serce zdrowe, mózg prawidłowy etc. To chyba najważniejsze.

Oliwia troszkę lepiej, choć z jedzeniem tragedia. :(

Uciekam przed TV troszkę.

Gratuluje synkow:-)

Witam,

Wczoraj byliśmy na usg - okazało się że będziemy mieli drugą dziewczynkę - mała waży 490 gram...

Kurczę gdzieś się przeziębiłam - gardło nawala jakby chciało się zemścić na mnie i jak zawsze to bywa córa wstała lewą nogą... coś mi się wydaje że da czadu dziś w przedszkolu.

Gratuluje coreczki;-)

Pozdrawiam Was:)
Ja mam termin na 17 stycznia....już nie mogę się doczekać.To moja druga ciąża,mam synka 6 letniego i teraz czekamy na ....córeczkę.Tak na 100 proc lekarz jeszcze nie mówi ,ale siusiaka nie widać.Nieważne ,najważniejsze żeby wszystko było O.K.

dbajcie o siebie i swoje maleństwa:):):)

Witamy

No i jestem spowrotem:-D:-D:-D
Dzidzia ma się dobrze, z tego co zobaczyła doktor na usg rozwija się prawidłowo i jest zdrowa. Mały leniuszek nie chciał za bardzo się wiercić ale pomachała do mamusi :-):-):-):-). Prawdopodobnie dziewczynka, choć nie na 100% bo zasłaniała się skutecznie. A ja myślę że jednak baba będzie ;-);-);-);-) Najważniejsze że jak dotąd wszystko oki.

Gratuluje, dziewczynki gonia ale jeszcze chlopcy gora:-D

Cześć dziewczyny!:-)
Pisałam już do Was wcześniej, ale z braku czasu się nie udzielałam.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w Wasze szeregi…?;-)
Termin porodu (według OM) wypada na 08 stycznia, ale myślę i liczę na to, że będzie wcześniej – byle w styczniu.:-p Mam już synka Michasia, również ze stycznia (30), a ja „urzęduję” najczęściej na lutówkach 2008.
Będzie mi miło Was bliżej zapoznać!
Pozdrawiam!

Witamy:-)

Hurrra nie trzeba operowac jest to jakies stary krwiak ktory sie sam wchlonie a m mial obiawy przez stres , i malo snu, ma sie oszczedzac i zwolnic tempo. Pozatym dziekuje
wam kochane nie ma jak bb. Ja od poczatku ciazy porzytylam 4 kg ale kazdy jak mnie widzi twierdz, ze mam maly brzuch. Moj maly skarb calymi dniami spi a za to wieczorem to chyba dyskoteke wyprawia brzuchu.Kiedys slyszalam taka opinie , ze jak sie ma jasna kreske na brzuchu to bedzie chlopczyk a jakaciemna to chlopczyk? Czy wam sie zgadza ?Bo ja mam bardzo jasna i rzeczywiscie bede miala chlopczyka.

Kamieni z serca, mialam nadzieje ze sie wszystko dobrze skonczy:tak:

No a teraz do dziewczyn ktore odliczaja swoja wage, bylam dzis u lekarza i uwaga.... 11kg na plusie:szok: A niby nie wygladam tak grubo i kazdy mowi ze nie mam zbyt wielkiego brzucha:zawstydzona/y: Masakra, nie wiem jak sie tego [potem pozbede:sorry: Poza tym serduszko bije ladnie i reszta ok:tak: Zaczynam juz zalatwiac macierzynski i za tydzien wakacje:cool2:

Milego wieczoru

No zobaczcie same co to za paskudztwo(wysypka nie Oliś oczywiście:-p):

d7017a3409744e1dmed.jpg

f90faf8986248056med.jpg

09b992e59d422204med.jpg

79b5534bec057d30med.jpg

Udało się jednak wyżebrać wizytę jutro, chcieli nas w poniedziałek przyjąć, ale zażądałam zaświadczenia na piśmie, że nie przyjmą Młodego wcześniej i jakoś dało radę nas na jutro wcisnąć. Normalnie co za kraj :wściekła/y: Ciekawe co lekarze na to powiedzą, na szczęście innych objawów chorobowych nie ma, więc wykluczam choroby zakaźne wieku dziecięcego.

No a teraz do dziewczyn ktore odliczaja swoja wage, bylam dzis u lekarza i uwaga.... 11kg na plusie:szok: A niby nie wygladam tak grubo i kazdy mowi ze nie mam zbyt wielkiego brzucha:zawstydzona/y: Masakra, nie wiem jak sie tego [potem pozbede:sorry: Poza tym serduszko bije ladnie i reszta ok:tak: Zaczynam juz zalatwiac macierzynski i za tydzien wakacje:cool2:
Milego wieczoru

Jolu ale Ty masz termin typowo grudniowy patrzac na Twoj suwaczek, wiec jestes z nas chyba w najbardziej zaawansowanej ciazy, wiec masz prawo przytyc wiecej.
Moze byc tak ze teraz przytyjesz juz malutko, nie ma na to reguly. Jestes juz w 25 tyg. wiec jeszcze 2 tyg i zaczniesz ostatni trymestr. W 9mies sie juz podobno nie tyje a nawet podobno duzo kobiet traci 1kg. Wiec w sumie przed Tobą 2 mies przyrostu wagi, moze to byc max 3kg jeszcze.Nigdy nie wiadomo, kazdy organizm to indywiduum;-)

Kasiu faktycznie koszmarna wysypka, biedny ten Twoj maluszek, a to go swedzi?

Biedny Oliś.
To najprawdopodobniej reakcja na antybiotyk - lub jakiś składnik leku. Nie chcę wyrokować czy był przpisany słusznie - gdyby to było w Polsce to szybciej uwierzyłabym - ale chyba UK nie słynie z naduzywania.
Pewności jednak nie mam. Trzeba dobrze ocenic jak to się stało i uważnie dobrać kolejny lek. Ja na Twoim miejscu udałabym się też do homeopaty ale nie wiem czy uznajesz taką formę leczenia i czy masz kogoś tam dobrego.

Wklejam ważny list o świnskiej grypie bo chyba od tego się u was zaczęło
http://grypa666.wordpress.com/2009/09/09/list-od-prof-marii-doroty-majewskiej/

Polecam wszystkim

Ostatnia edycja:
Kaja też mam wrażenie, że to reakcja na antybiotyk (Amoxicilin), nie wiem czy nie za długo go przyjmował, bo aż 12 dni, ale z drugiej strony jeszcze ma to zapalenie płuc nie wyleczone i brać coś będzie musiał. Oby jutro coś zaradzili, bo normalnie oszaleję:sorry:
A co do artykułu to zgadzam się z nim całkowicie, nam też lekarze powiedzieli, że całą tą histerię media wywołały, a to grypa jak każda inna. Za rok pewnie znowu jakiś kolejny rodzaj grypy wynajdą ;-)
Golanda nie swędzi go to, przynajmniej tak myślę:tak: Zachowuje się całkiem normalnie, gorączki brak, tylko ta wysypka cholerna :sorry:

reklama
Kacha oj faktycznie nieźle Olisia wysypało :szok: tez stawiam że to antybiotyk :sorry:

Joasia a mi strasznie czas leci ja się czuję jak w 15 tygodniu ciąży ;-)

Jola no to sporo Ci się przybrało ale też trzeba patrzeć że chudzinki wiecej mogą ;-)

Do góry