reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam,

Wczoraj byliśmy na usg - okazało się że będziemy mieli drugą dziewczynkę - mała waży 490 gram...

Kurczę gdzieś się przeziębiłam - gardło nawala jakby chciało się zemścić na mnie i jak zawsze to bywa córa wstała lewą nogą... coś mi się wydaje że da czadu dziś w przedszkolu.

Gratulacje!!!

A kiedy miałaś OM??? Mój chłoptaś waży pół kg, więc niewiele mniej.

A płeć może następnym razem pokaże :-) Choć są dzieciaki co do samego końca nie chcą się pokazać. Mojej koleżance na ostatnim USG pokazała. Ja już wtedy bym nie chciała chyba wiedzieć.

U nas troszkę lepiej, młoda z jedzeniem co nie co więcej. Ale siedzi ze mną te kilka dni.

UCiekam obiad gotować.

Powodzenia dziewczynom na USG.

Ostatnią miesiączkę miałam 04 kwietnia, zawsze regularnie co 26 dni:tak:

reklama
Dormark napewno wszystko sie ulozy!!! Musicie myslec pozytywnie i byc silni dla dzieci.
byłam na USG, dzidzia zdrowa, waży już 530 gram :tak: wg USG dzidzia jest o tydzień starsza, czyli wg tego USG termin byłby na 2 stycznia, no zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :-) Płeć nadal nieznana...:eek:
Super Aniu. Najwazniejsze ze dzidzia zdrowa!:-)waga dosyc dosyc jak na chlopca ale wstydliwa jak dziewczynka:tak:Poznania plci zycze na nastepnym usg:-)
Witam,Wczoraj byliśmy na usg - okazało się że będziemy mieli drugą dziewczynkę - mała waży 490 gram...
Gratuluje drugiej CÓRCI!!!Oo sporo wazy, zdrowa dziewczynka:-)mi lekarz powiedzial w 20tyg4dniu ze tak samo sie rozwijaja moje malutkie jak pojedyncze dzieci narazie ale waza jedna 325g druga 310g.
Powrotu do zdrowka zycze!!!

Pasibrzuch oj niedobrze..wszystko naraz.Nie martw sie i jedz duzo zelaza! Podobno zelazo lubi kwas wiec popijaj sokiem pomaranczowym np..absolutnie nie jedz w tym czasie jogurtow, mleka, zadnego nabialu..Ja tez mialam teraz drozdze ale wzielam 6 tabletek dopochwowo clotrimazolum i juz jest ok.Zdrowiej szybko!!!

Ostatnia edycja:
dzieki za info. Skocze do tej terranowy, bo ostatnio kupiłam sobie spodnie jesienne za...179 PLN. Inne były jeszcze droższe ;-(.
Za tydzień ide na wesele wiec kupiłam jako taka ładna bluzkę - 149 PLN.

Straszne ceny ;-(. Zdzieraja na okazji. Ale też mam nadzieje pobrykac w nich do konca ciazy.

Pozdrawiam Was:)
Ja mam termin na 17 stycznia....już nie mogę się doczekać.To moja druga ciąża,mam synka 6 letniego i teraz czekamy na ....córeczkę.Tak na 100 proc lekarz jeszcze nie mówi ,ale siusiaka nie widać.Nieważne ,najważniejsze żeby wszystko było O.K.

dbajcie o siebie i swoje maleństwa:):):)
witam ja tez mam termin na 17stycznia;-)i rowniez to moje drugie dziecko rowniez mam synka ale 3 letniego i tez czekam na córeczke choc gin na 100%nie powiedziala ale siusiaka nie widac i powiedziala ze wydaje jej sie ze dziewczynka;-)
pozdrawiam serdecznie:tak::tak::tak:

Witam wieczorkiem
Dzisiaj widzę wysyp chłopaczków - wszystkim gratuluję.:tak:
kurcze ja też na duphstonie - ale dla dzidzi mogę wyglądać jak szafa:-)
no to bedziemy dwie szafy:-D:-D:-D
Witam porannie także z kawusią, życzę wszystkim miłego dzionka, mój mąż poszedł wlaśnie na rozmowę kwalifikacyjną, chodzi już od kilku dni codziennie. Jeśli chodzi o wczorajszą rozmowę to firma wydaje sie spoko i jak cos to mają sie odezwać dzisiaj do 16. Kurcze, ale bym chciała żeby wszystko sie poukładało i żebyśmy wyszli na prostą>

Domark, swietne wieści, oby tak dalej i historia w niepamięć szybko poszła :)
trzymam kciuki
Witam dziewczyny
Gratuluje zdrowych maluchów:tak::tak::tak:
Ja właśnie wybieram się na usg więc trzymajcie kciukasy ;-);-);-)
Jeju tak się denerwuję że nie mogłam spać całą noc.:confused2::confused2::confused2:. Mam nadzieje że dzidzia zdrowa...
Miłego dzionka :-D:-D:-D zdam relacje po powrocie:-):-):-)
powodzenia:tak:
Ja po lekarzu i dostałam antybiotyk, bo do gardła dołączyła biegunka, ale mam opory psychiczne przed połknięciem tabletki, więc na razie smekta, płukanie gardła solą i syropek mam nadzieję że pomoże.

Sylwia, też mogę coś powiedzieć na ten temat. Mój syn nigdy nie zaczynał pierwszy, ale jak ktoś z nim zaczynał to oddawał podwójnie i większość dziekaków leciała wtedy na skargę do Pani lub rodziców, ale nikomu nigdy krzywdy nie zrobil, a mimo tego był przez Panią traktowany jak ten najgorszy, za to on ciągle lądował w szpitalu, popchnięty na ślizgawce ze złamanym stałym zębem ( aż nerw był na wierzchu), rzucony ogryzkiem i w oko wbiła się łuska od pestki, jak mówiliśmy o tym wychowawczyni to chowała głowę w piasek. Kiedyś była sytuacja że chłopiec dwa razy większy i grubszy go uderzył więc Hubert mu oddał i mamusia przyleciała na skargę. Ja z tych nerwów już mówiłam żeby on też skarżył, ale on mi wtedy mówił, mamo tyle razy mówiłaś mi że skarżenie to najgorsze co może być a teraz mówisz żebym to robił, więc dałam sobie spokój.
Ale pocieszające jest to że i on i inne dzieciaki wyrosły już z takich zachowań i jest spokój, trzeba cierpliwie przeczekać.

Dormark, trzymamy kciuki i czekamy na same dobre wieści.
mam nadzieje,ze to minie:tak:a od dzieci to rodzice sa jeszcze gorsi:tak:
Witam dziewczynki.
Byłam wczoraj na USG (dodatkowym). Jestem wg OM w 22,3 tyg. Z USG wynika 23,6 tydz.
Nasz synuś waży 615 g. Kawał chłopa. Inne pomiary dzidzi w nornie. Główke jeszcze ma dość dużą - wskazuje na 24 tydz.

Na USG dodatkowym byłam ponieważ musiałam iśc na kontrole szyjki macicy. 3 tyg temu wyszło, że mam ja lekko skróconą. Wczoraj wyszło, że szyjka jest zamknięta i .... dłuższa o 3 mm od ostatniego pomiaru. Za 4 tyg kolejna kontrola szyjki.
Moje łożysko nadal jest w położeniu sprzed 3 tygodni czyli przodowanie brzeżne lewe.

Troszeczkę sie uspokoiłam tym USG, ale nadal muszę uważać. Zwolnienia nie dostałam. Zreszta i nie prosiłam ;-).

Ale za to wczoraj dopadł mnie katar ostry (ja zawsze mam rakie katary na 102) i bolace gardło. Pół nocy nie spałam, bo nie potrafie spać z "otwartą gębą". ;-)

Dzidzia kopie coraz mocniej. Lubię te kopanie - nawet w nocy ;-).

Imienia jeszcze nie wybraliśmy - nie mozemy sie zgodzić z mężem ;-).

Pozdrawiam
super ,ze wszystko ok,a jakądlugą masz szyjke/?

Pozdrawiam Was:)
Ja mam termin na 17 stycznia....już nie mogę się doczekać.To moja druga ciąża,mam synka 6 letniego i teraz czekamy na ....córeczkę.Tak na 100 proc lekarz jeszcze nie mówi ,ale siusiaka nie widać.Nieważne ,najważniejsze żeby wszystko było O.K.
dbajcie o siebie i swoje maleństwa:):):)

Witamy i gratuluje córeczki:)

Witam mamuśki .
W ramach pocieszenia dla wszystkich którym sie wydaje że za duzo przytyły znajoma mojej przyjaciólki przytyła ........ chwila grozy 50 kg, nie wiedziałam że tyle można a teraz wygląda jak szczawik :-):-)
więc jak dobijemy nawet do 20 kg to nie tak źle..
taki miz akcent na pocytek dnia po sniadanku:-D

tez znam jedna taka osobe, ale miala ostre zatrucie ciazowe i jakies zaburzenia gospodarki wodnej, bo ona doslownie spuchła, gromadzila mase wody:((
A po ciazy faktycznie przeszlo wszystko, widac hormony ciazowe na nia dobrze nie wplywaly, albo miala zaburzony ich poziom.

Ja póki co przytyłam 8 kilo ;-). Brzuch mam przebrzusiasty ;-) wszyscy komentują "ale wielki" ;-). Ale nogi bez zmian. zakładam stare dzinsy, ale suwaka juz nie zapne ;-) - na gumkę ;-)

nio ja na razie prawie +6kg, a brzuszek jeszcze malutki, ale widze ze teraz ruszyl z miejsca wiec tylko patrzec jak mi smignie do przodu:)
w spodnie sprzed ciazy, wchodze tylko elastyczne:)

Cześć dziewczyny!:-)
Pisałam już do Was wcześniej, ale z braku czasu się nie udzielałam.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w Wasze szeregi…?;-)
Termin porodu (według OM) wypada na 08 stycznia, ale myślę i liczę na to, że będzie wcześniej – byle w styczniu.:-p Mam już synka Michasia, również ze stycznia (30), a ja „urzęduję” najczęściej na lutówkach 2008.
Będzie mi miło Was bliżej zapoznać!
Pozdrawiam!

Cześć dziewczyny!:-)
Pisałam już do Was wcześniej, ale z braku czasu się nie udzielałam.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w Wasze szeregi…?;-)
Termin porodu (według OM) wypada na 08 stycznia, ale myślę i liczę na to, że będzie wcześniej – byle w styczniu.:-p Mam już synka Michasia, również ze stycznia (30), a ja „urzęduję” najczęściej na lutówkach 2008.
Będzie mi miło Was bliżej zapoznać!
Pozdrawiam!
Witam serdecznie w gronie styczniówek :):happy:

reklama
Hurrra nie trzeba operowac jest to jakies stary krwiak ktory sie sam wchlonie a m mial obiawy przez stres , i malo snu, ma sie oszczedzac i zwolnic tempo. Pozatym dziekuje
wam kochane nie ma jak bb. Ja od poczatku ciazy porzytylam 4 kg ale kazdy jak mnie widzi twierdz, ze mam maly brzuch. Moj maly skarb calymi dniami spi a za to wieczorem to chyba dyskoteke wyprawia brzuchu.Kiedys slyszalam taka opinie , ze jak sie ma jasna kreske na brzuchu to bedzie chlopczyk a jakaciemna to chlopczyk? Czy wam sie zgadza ?Bo ja mam bardzo jasna i rzeczywiscie bede miala chlopczyka.

Ostatnia edycja:
Do góry