Hej hej!
Dziś byłam na wizycie, ale tylko po odbiór posiewu i przy okazji zerknęla na moja szyjkę i jest lepiej

Polepszyło sie w ciągu tygodnia-leżenie pomaga, brzusio poszedł w góre i nie naciska na szyjkę, więc się rozwarcie zmniejszyło ciutkę, a szyjka nadal 3 cm

Żadnych bakterii nie ma, więc za tydzień dostanę krążek i koniec zmartwienia co tam słychać u szyjki aż do 36tyg.:-) Ale doktor powiedziała, że jak tak będzie wyglądało, to ja jeszcze przenosić mogę, jak mi ściągną krążek. No ale na zakupy po sklepach moge się wybrać dopiero po 30 tyg. niestety, więc jeszcze 6 tyg. oszczędzania.
ja to czekam aż moje będzie duże taka spokojniejsza będe niż jak ma to 360g

ciekawa jestem ile za 2 tygodnie będzie mieć może się uda wyliczyć

może teraz ma z 500g ;-)
moja córcia urodziła się 3800g ale była mocno opita wodami spadła do 3450g w 2 dobie wiec sporo i tak ważyła

ale przy porodzie mnie porozrywała na maksa szwów miałam w środku sporo i do tego krocze nacięte wiec teraz się też boję że tak z drugim będzie a jakby było jeszcze większe
Mój maluch w 22tc ważył 540g i ginka powiedziała że to jest norma, pierwsze dziecko ważyło 3300, 5 dni po terminie, więc nie wierzę ze to będzie kolosem, tym bardziej, że moja szwagierka też rodziła dwóch chłopców, obydwaj 2 tyg. przed terminem, pierwszy 3600 a drugi 3650 i na tym etapie ciąży jej mały ważył 620g, myślę że mój sazkrab więcej jak 3500 nie będzie ważył.
Moja niunia ważyła równe 500g. w 22,2 tyg. - za 2 tyg. mam USG i zobaczymy ile ten mój szkrab przytyje, ale juz mi doktor mowi, że kawał dziewuchy mam, więc ja się zaczynam bać, co to będzie jak donosze do stycznia, albo przenoszę - porozrywa mnie mała

Juz sama nie wiem czy chcę do stycznia dotrwać, może dla mnie ten grudzień będzie lepszy, bo USG juz mi się przesuwa w kierunku terminu OM (28.12), a na początku niunia była cale 10 dni do tyłu;-) Ale jak mam rodzic dziecko ponad 4kg, to ja będę się o grudziń modlić
Witam mamuśki .
W ramach pocieszenia dla wszystkich którym sie wydaje że za duzo przytyły znajoma mojej przyjaciólki przytyła ........ chwila grozy 50 kg, nie wiedziałam że tyle można a teraz wygląda jak szczawik :-):-)
więc jak dobijemy nawet do 20 kg to nie tak źle..
taki miz akcent na pocytek dnia po sniadanku
O zgrozo - 50 kg?? Ja mam do przodu 2,5kg. od początku ciąży i czuję sie słonicą - normalnie czuję się grubsza wszędzie i taka ciężka - teraz równiutko lecę do przodu co tydzień ok. 0,5kg. lub ciut mniej - a zero ruchu, bo ciągle leżę i wczoraj moja mama dzwoniąc rzekła swój nieśmiertelny żart - Jezu ile ty teraz musisz tyć, jak ty się wogóle nie ruszasz, tylko leżysz... Ona po prostu mi chyba nie wierzy, że ja jestem w 24tyg. tylko +2,5 do przodu

U mnie wszystko córcia chyba zjada, bo ona tyje ładnie, a ja ciągle jem i jem
Annaagn: witam nową styczniówkę
ania98765: Następnym razem może spróbuj z jakims batonikiem - u mnie batoniki z czekolada zawsze ożywiają mojego szkraba i sobie zaaplikowałam kitkata przed wejściem na USG i mała się ruszała i nogami wymachiwała

Albo jakiś inny patent na dziecko znajdź - może lubi coś, po czym się ożywia:-) Zdrówka dla córci!
Pasibrzuch: ty sie nie martw za bardzo - ja 4 tyg. temu tez miałam jakąś infekcję i dostałam nawet nystatyne dowcipnie, ale najpierw miałam spróbować clotrimazolem maścią i mi pomogło po tygodniu i tego antybiotyku nawet nie wzięłam ani razu, a dzis posiew mi wyszedł super-żadnych bakterii i grzybów:-)
U nas są refundowane dwa badania prenatalne i to drugie jest robione pod kątem serduszka po 18 tyg. ciąży
U mnie serducho bardzo dokładnie badała od razu na połowkowym, razem z wszystkimi narządami - nawet zdjęcie calutkiego serduszka mam, bo akurat moja dr się specjalizuje w wykrywaniu wad serca, więc oglądała je b. dokładnie, ale wszystko co mogła przebadała od razu na jednym połowkowym