reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

warto przestudiowac co jest na stronce i wybrac skladowo cos ok i co mamy mozliwosc kupic :) np wiem ze lepiej kupic jonsona niz nivea ktory zawiera peby... mniejsze zlo :)

reklama
HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli

Podczas kąpieli dzieci są w swoim żywiole. Ale woda wysusza ich skórę. Pielęgnacyjny płyn do kąpieli HiPP Babysanft już podczas mycia dziecka delikatnie pielęgnuje jego wrażliwą skórę, a dzięki zawartości substancji natłuszczających zapobiega jej wysuszeniu. Specjalny składnik HiPP-Hautschutz® pomaga skórze zachować jej naturalną równowagę.
Pielęgnacyjny płyn do kąpieli HiPP Babysanft jest idealny dla całej rodziny.
Pielęgnuje już podczas kąpieli, Zachowuje naturalne pH skóry, Skóra dziecka pozostaje delikatna i miękka, Łagodny dla oczu, Zawiera wartościowy wyciąg z migdałów, Bez substancji konserwujących i barwników, Bez oleju mineralnego
Nie zawiera mydła, Bez emulgatorów PEG1

Składniki: Aqua,
- Sorbitol - utrzymuje nawilżenie skóry ,
- Cocamidopropyl Hydroxysultaine - środek powierzchniowo czynny naturalnego pochodzenia, wykazujący właściwości pianotwórcze i zwilżające,
- Cocamidopropyl Betaine - substancja pochodzenia roślinnego (przeważnie), substancja myjąca (powierzchniowo czynna),
- Lauryl Glucoside - środek powierzchniowo czynny pochodzenia naturalnego, o działaniu zwiększającym lepkość produktów.
- Sodium Chloride - sól, stabilizator,
- Prunus Amygdalus Dulcis - olej ze słodkich migdałów, substancja natłuszczająca, nawilżająca.
- Sodium Carboxymethyl Betaglucan - substancja wiążąca, regulator konsystencji fazy wodnej, wspomaga system ochronny skóry
- Coco-Glucoside - substancja pochodzenia roślinnego pozyskiwana ze skrobi kukurydzianej i oleju kokosowego, substancja myjąca,
- Glyceryl Oleate - emulgator,
- Glycerin - substancja o właściwościach nawilżających,
- Styrene/Acrylates Copolymer - substancja zmętniająca,
- Citric Acid - substancja pochodzenia roślinnego, konserwant, regulator kwasowości,
- Parfum - substancja zapachowa.

Srocze wnioskiKolejny niedrogi kosmetyk, o dobrym składzie, bez PEG (czyli kolejne potwierdzenie, że można i że w sumie są zbędne). Brak oleju mineralnego, praktycznie wszystkie substancje pochodzenia naturalnego, olejek w środku składu, czyli coś tam go jest. No i skład nie jest długi.

a moja bratowa kapala i chwalila :)

vinga ja mam hippa dla malego I plyn da kapania I szampon I mleczko...zaczelam ujzywac po kilku miesiacach dopiero bo maly na poczatku mial wysypke jakas taka I caly byyl w krosteczkach wiec uzywalam emoilentu najpierw ale odkad maly skonczyl chyba z 5 mies uzywamy hippa I tak do dzis do dzis

Anbas - u mnie znowu w sklepach króluje Penaten i J&J porozglądam sie hipp może jest :) wole jednak sprawdzone cos przez mamy niż studiowanie zawartości dzieciątko każde inne ...

pustiszi hipp napewno u was jest bo u mnie wlasnie nie ma I albo mi mama posyla z polski albo wlasnie kuzynka mojego z niemiec :) ta od kremu kaufmanna ;p

Ostatnia edycja:
Hmm, w sumie zastanawiałam się, gdzie te moje dzisiejsze zdobycze wkleić bo tak właściwie to je dostałam a nie kupiłam ale niech będzie że tu;-)
Spotkałam się dziś z koleżanką która obdarowała mnie taką ilością ubranek że już z takich cieniutkich rzeczy właściwie mam wszystko poza półśpiochami;-)
DSC01227.jpgDSC01226.jpgDSC01228.jpgDSC01229.jpgDSC01230.jpgDSC01231.jpg

Załączniki

• DSC01227.jpg
    DSC01227.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC01226.jpg
    DSC01226.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 58
  • DSC01228.jpg
    DSC01228.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 60
  • DSC01229.jpg