reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
Sylka ja kąpałam codziennie i to kilka razy:sorry2:Ale to ze względu na kolki tylko kąpiel przynosiła ukojenie :baffled:
No ale to inna sprawa teraz zamierzam kapac co dwa dni chociaz niewiem jak będzie w praktyce takie dzieciątko często kupę robi i to taka rzadka wiec chyba lepiej jak mu sie ten tyłeczek pomoczy w wodzie niewiem bynajmniej ja tak uważam położna mi kazała codziennie ale moze dlatego ze Julia na początku bała sie kąpania tak dwa tyg darla sie niesamowicie a potem to najlepsze co mogło ja spotkać :)

kasia gratuluje zakupów:-)!!!!!

ja za nakazem poloznej kapalam lucje codziennie ona bardzo sie pocila byl czerwiec a pozatym pocila sie bo strasznym wysilkiem bylo dla niej ciagniecie cyca i byla taka poklejona no mi by bylo nei przyjemnie tak spac a ona taka grzeczna perelka lubiala kapiele mylam ja tylko reka i torche zelu nivea i ona maila wtedy taki relaks pozneij ubieranei juz gorzej i cycy i spac :D malego nie wiem czy nei bede kapac co dwa dni bo zima nei chcem zeby chorowal, jeszcze nei wiem przyjdzie polozna podpytam, i wgl ja osobiscie odradzam myjki czy gabki siedlisko bakteri zawsze mylam lus=cje reka miala wtedy masaz :D

Magsus rzeczywiscie tak jest najpierw dzieci nie znosza kapieli ale po paru razach tak polubia, ze dzis moja mala to z pol godziny w wannie siedzi,ja w tym czasie siedze z kompem i odpisuje na maile i nie wydzieram jej sila z wody jesli ja uwielbia, a ja moge sobie tak zorganizowac czas,ze i mama i corcia zadowolone:-)

Blue popieram,zadnych gabek. Beznadziejnie to czyscic, kiedys wyparzylam, to mi potem smierdziala tym czyms z czego jest zrobiona, poza tym przy maluchu jest tyle zajecia,ze jeszcze kombinowanie z czyszczeniem gabki,wybaczcie;-)

a ja dzis dostalam zamowione bodziaki welniano bawelniane, jeden dla dziewczyni,jeden dla chlopczyka, delikatniutkie i do tego dzidzia nigdy nie zmarzie w tym;-)zadowolona jestem, tylko jakies troche male w swoim rozmiarze mi sie wydaja, ciekawe jak po praniu...pewnie dla lalki sie beda nadawac;-)ale wymieniac juz mi sie nie chce:-)

Aaa Ikasia, mam troche odmienne zdanie od dziewczyn,choc zgadzam sie nie kupuj zadnego melka w proszku.ale u nas sa rowniez w kartoniku juz taki gotowe zrobione, niedrogie.mialam 2 takie male katroniki na wszelki wypadek i dobrze zrobilam. Bo pokarm u wiekszosci tak naprawde na dobre pojawia sie w 3 dobie,a wczesniej jest go b.malo.wiec pierwsza noc po urodzeniu,mala biedna byla glodna a ja nie mialam jeszcze pokarmu za duzo i chociaz troche jej tego mleka dalam, bez tego chyba cala kolejna noc nieprzespana by byla;)

Ostatnia edycja:
SYlka śliczny brzuszek i ty mówisz że za dużo przytyłaś :no:, wyglądasz rewelacyjnie. A jaki to model wózeczka?? Bo tez zastanawiam sie nad jakiś z Espiro
Co do kąpieli to teraz moim znajomym zalecają kąpiel co 2 dni, dla mnie kazali codziennie kapać
Ania śliczne zakupy, juz powoli pokoik nabiera dziecięcych barw
IKasia ja z doświadczenia kupie mleczko ale hipoalergiczne NAN 1 HA, ale pewnie niikt nie miał takich traumatycznych doświadczeń po porodzie, jak ja i wszystko nie wyglądało tak źle jak u mnie. Więc ze mnie nie bierz przykładu ;-). Chce rodzić CC, laktacja tez później przychodzi, w klinice też będą dokarmiać.

U mnie dzieciatka nie kapia przez pierszy tydzien ja osobiscie sobie tego nie wyobrazam ale zobaczymy... Dupcia taka do schrupania i nie umyj tylko wycieraj tymi chusteczkami no zgroza dla mnie ...

A co do plynow ja kiedys kupilam neutralny i zaraz go odstawilam ja to jak nie czuje ze myje to dla mnie nie umyte... Musi byc zapach mimo ze do estos smierdzi to i tak go uzyje ale podloga na pachnaco i glazura i zaraz nie wali a tym neutralnym mylam i wiem ze czysto ale tylko chyba ja... Zapach dla mnie konieczny :)

A dziecku kupilam plyn do prania lovela i proszek dzidzius ( drogie te proszki dla dzieci zaszokowana byłam )

U nas była taka polityka w szpitalu ze dziecka po narodzinach nie kąpali aż do wyjścia do domu. Wytarli go tylko mokrymi ręcznikami i takiego "brudaska" miałam :-D Ale to podobno bardzo dobrze i dla skóry i jako ochrona przed szpitalnymi bakteriami kiedy dziecko wciąż ma na sobie cienką warstwę mazi płodowej. W 5 dobie po porodzie pierwsza kąpiel była w domu -po wyjściu od razu. I kąpałam codziennie... jakoś taką czułam potrzebe... sama też się codziennie myje. A Konrad kochał wodę (w końcu wodnik :-D) Dopiero koło 9 miesiąca kiedy przyszła jesień zaczęłam go kąpać co 2 dzień - w sensie allbo szybki prysznic z myciem pupy i fałdek albo kąpiel z myciem głowy - na przemian. I tak jest do dzisiaj :tak:

No ja wczoraj wzięłam ten laktator i już mam całość rzeczy do karmienia przygotowane - butelkę, laktator, pojemniki na mleko itp.

Ubranka mam też już chyba wszystkie... jeszcze z 2 pary skarpetek tylko nowych kupie... i to będzie tyle. Zostaną mi tylko przybory "higienniczno-saniitarne" :-D takie jak cążki, sopelek do noska, pieluszki, proszek itp.

A z takich gadżetów to właśnie "odkurzyłam" rzeczy po Konradku i mamy jeszcze:

Karuzele z pilotem:
http://image.ceneo.pl/data/products/13663637/i-fischer-price-karuzela-rainforest-k3799.jpg
Bujak
http://image.ceneo.pl/data/products/12918085/i-fisher-price-lezaczek-bujaczek-h4789.jpg
Wagę niemowlęcą:
http://inmed24.pl/images/b8a33f1bb7780babb81668b73f2cbc4d.jpg
Mate edukacyjną:
http://img17.tablica.pl/images_tabl...61_mata-edukacyjna-tiny-love-zoo-warszawa.jpg

i cała masa innych rzeczy... kupowaliśmy Konradowi nowe rzeczy bo wiedziałam ze to zostanie "'na potem" dla rodzeństwa :-D

Fifka - wszedzie widze suwaczki Dziewczyn a u Ciebie tylko takie znaki zapytania Ty widzisz swoje normalnie czy tylko mi sie cos zrobilo ???

reklama
No właśnie ja też swoich nie widzę... ale wiem ze to błąd strony. Bo wczoraj też takie były... rano znikały a po południu już były... nie wiem co jest :baffled:

Do góry