reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

reklama
Ikasia a masz moze szafe ?? bo uwierz mi komoda jesli nie masz szafy jeszcze moze sie przydac

Juliana zapytam tutaj masz dwa konta ?? bo mam rozdwojenie jazni :p przy Twoim awatarku

"ikasia łóżo cudo....też bym takie chciała. owszem wszelkie półeczki ,półki bedą nieocenione.

ja przewijaka nie miałam, przewijałam na łóżku i dałam rade, ale żeby nie było kupię i spróbuję. najwyżej bratu oodam jak sie rozmnoży

muszę zapamiętać tą maść na brodawki bo bólu nie unikne przy karmieniu ale goić mogłyb się troszke szybciej.

zgadzam sie całym sercem z vingą...rtęciowy termometr jest dobry ale dla dorosłego dla dziecka elektroniczny. najpierw z giętką końcówką a potem laserowy do czoła lub ucha. Ja głupia byłam że czekałam z zakupem tego laserowego.

wanienka noż to podstawa....nie wyobrażam sobie kąpać dziecka w zimnej umywalce....też mam 2 rozmiary i nie żaluje bo w tej wielkiej bałabym sie noworodka kąpać.

jakby któreś dziecko kolke miało z chęcia pomogę...czuje sie ekspertem w tym temacie niestety przez wielkie N.
polecam włoski lek MILLICON GOCIE....to jedyne pomoglo a przerobilismy polskie i niemieckie leki.

a ma któraś dziennik ciąży? bo sie zastanawiam nad kupnem...chciałabym opisywać swoje odczucia i wogole bo to prawdopodobnie moja ostatnia ciąża.

"więcej grzechów nie pamiętam" jak sobie przypomnę to napiszę

Mam w pokoju ogromną szafę gęboką, do tego drugą szafę z półkami, i jeszcze "żyrafkę"...i generalnie to wszystko jest może zajęte w 20% przez nas...reszta stoi pusta....więc myślę ze spokojnie się pomieścimy:)

a to tyle miejsca to jasne ze nie bedzie problemu :) a przy lozeczku beda najpotrzebniejsze rzeczy :):)

Wanienka dobra. Mam ondę, było drogo ale nie żałuje ani złotówki. Kapałam pierwsze dziecko po 2 tygodniach całkiem sama i znakomicie sobie radziłam. Do tego dodawaliśmy oliatum do wody , kto dawał to wie ze normalne wanienki wtedy są jak ślizgawki. Moja siostra miała zwykła i siedzisko i to sidzisko jej jeździło po śliskiej wanience.
Termometr bezdotykowym, mam trmoflash i polecam. 2 lata zero stresu ;)
Bodziaki na 0-3 tylko rozpinane całe szczególnie dla mam które śa po raz pierwszy mamami ;) to samo tyczy sie bluzeczek i kaftaników, a do tego lepsze napki czy rzepki niż troczki. Wyobraźcie sobie trzesącymi sie rękami ubierać takiego maluszka wsadzając mu główkę przez wąski otworek ;) masakra. Śpioszki też rozpinane w kroczku. Nie trzeba całej dzidzi wydziewać do zmiany pieluszki - a w pierwszcych miesiącach to jest co chwila ;) Dostałam od teściowej wiele takich bubli. Moze ze dwie sztuki założone na próbę, reszta nie. Nie miałam jak tego wymienić bo poodrywała metki i wyprała to. Sprzedałam za grosze ( dosłownie grosze po bo 1,5zł za sztukę) i sie cieszyłam ze mam to z głowy ;) A do tego odpuścić sobie na pierwsze nawet 4 miesięce dzinsowe spodnie, kurteczki, koszulki ala tatusiowe itp. Na lalkach cudne a na dziecku koszmar !!!
hit !!! karuzela z pozytywką ale nie nakręcana tylko na baterie , ze światełkiem :) I 20 minut muzyki to w sam raz ;) mamy tiny Love serenady natury. Do tej pory robi za pozytywkę, oboje to kochają :)
Mata interaktywna też super :))) kolorowa mięciukta :) z możliwością odpinania zaawek :) polecam !!
Frida uratowała nam noski ;)
No i ważna rzecz i najdrożasza wózek !!! Nasze dzieci są zimowe to musi mieć sporą gondolę żeby sie zmieścił bobas w kombinezonie, kocyk , czasem kołderka i to nie przez miesiąc ale przez 3 miesiące. Moja koleżanka kupiła cudny wózeczek ale gondolkę miał tak malą ze już na początku 3 miesiąca malec nie mieścił sie w zimowym ubraniu a urodził sie w grudniu. Musiała kupować drugi. lepiej jeden a dobry. A i sprwadźcie dostępność częsci i gdzie jest serwis waszego wózka. Ważne!!! czasem i one sie psują. Mi w tym roku poszlo koło pompowane a chwilę potem zaczep koła przedniego ( wózek ma ponad 3 lata i eksploatowany stale) . I miło sie zaskoczyłam bo za kompletne koło dalam 30 zl a za parę zaczepów 10 zł. To polski Tako. Koleżanka urwała kolo tylne i jej kosztowało 120 zł( ma mutsy) jest różnica.
Hit ! laktator medela Swing. rozbujał mi laktacje za pierwszym razem ze mogłam karmić do 11 miesiąca ( przerwałam bo byłam w 2 ciązy) a potem z drugim lobuzem odciągałam mleko jak wróciłam po roku do pracy bo Kuba nie mógł pić mm.
Kit - maskotki !! jedna, dwie tak ale nie 150. A każdy to nosił. mam 3 pudła pluszaków które tylko trzeba prać, mrozić itp.

no fakt, karuzelki z tiny love są super, my mamy "rośnij z muzyką", 40 min muzyczki :) nakręcane są do kitu, nam po miesiącu się zepsuła. a na baterie jest świetna, długo baterie trzymają, nam ok 2-3 miesiące intensywnego użytkowania.

mata u nas niestety należy do kitów... mały może ze 2 tygodnie się nią interesował

reklama
moja sister tez ma matę i jej mata to i dla moich dzieci była porażka. Ja mam matę z fisher price- dzunglę. Melodyjki w 3 opcjach, w tym jedne te usypiające, światło. Nie zliczę ile razy mi któreś zasneło na tej macie . Robiłam koc na podlogę, na to mata i bobas ;) i mialam 45 minut na obiad bo samo sie bawiło ;)

a huśtawka co sie sama buja ta od pierwszych dni :) to też mi pozwoliło choćby do łazienki wyskoczyć ;)

Do góry