reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

... hehehe ... a nie mówiłam :-D;-), a ja pierwszy raz teraz popatrzyłam na tą siatkę centylową w książeczce i jak narazie to jestem na nią za głupia :dull: i nic z niej nie rozumiem.

Mateusz waży 9220g czyli przez 3 tygodnie przybrał 220g i pediatra uważa, że to jest ok w jego wieku :-). Wzrost mierzony dzisiaj nie był, bo Mateusz strasznie się wiercił i chciał bawić się metrem :-D więc pielęgniarka powiedziała, że możemy sobie odpuścić, bo przez te 3 tygodnie to i tak pewnie dużo nie urósł :-p
no a w ktorym jest centylu?Marta w 6tyg przybrala 400 gramwydawalo mi sie nawet w miare ale jednak nie;-)Z reszta po co ja walkuje wciaz ten temat;-)

reklama
Skakanka ... ale ja nie wiem jak się tą siatkę centylową interpretuje :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: .... nie wiem na co patrzeć ... gdzie wiek ... gdzie waga :sorry2: ale zaraz spróbuję jeszcze raz na to popatrzeć :-)

... więc przyłożyłam się do tego tematu :-D;-) i jeśli się nie mylę to Mateusz jest w 10 centylu (minimalnie ponad), czyli według namalowanej na siatce krzywej to jest minimalnie ponad normą, ale bardzo minimalnie :-):tak:

Mi wyszlo,ze w 90 ponad;-):-D no bo wazy 9kg no nie?ale jak to dokladnie zinterpretowac to tez nie wiem...;-)

...:-D:-D:-D ... Skakanka no mi najpierw też tak wyszło ... ale stwierdziłam, że to chyba niemożliwe i popatrzyłam jakoś inaczej na te centyle :laugh2::laugh2::laugh2: i wyszło mi to 10 ... :dull:;-)

Antoś też w 6 tygodni przybrał 400 gram, poprzednim razem 600, nie przybiera już tak dużo jak na początku.

Marta poprzednim przybrala 500 a jeszcze poprzednim;-)600 czyli wczesniej przybierala stosunkowo malo.Pierwsze szczepienie (tzn drugie bo pierwsze to w szpitalu) mialysmy pozno bo 20 marca i wtedy wazyla 5100 a ur sie 3160.

...:-D:-D:-D ... Skakanka no mi najpierw też tak wyszło ... ale stwierdziłam, że to chyba niemożliwe i popatrzyłam jakoś inaczej na te centyle :laugh2::laugh2::laugh2: i wyszło mi to 10 ... :dull:;-)
a wysokosc to mu brakuje siatki:-D czyli co to znaczy??ze nie ma takich dzieci jak on w tym wieku?:-)

Skakanka, to chyba nie masz się czym martwić skoro Martusia zawsze tak przybierała. Po prostu jest drobna i tyle. Nie zaczęła nagle przybierać mniej więc chyba jest ok:-)

reklama
Do góry