reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

Tak to już jest z nami mamami:tak:, zamiast szybko zacząć działać najpierw panikujemy:-). Ja jak Hania miała pierewszą kolkę też chciałam do szpitala po nocy jeździć, ale na szczęcie babcia zadziałała i na moim strachu się skończyło;-).

reklama
tez mi sie tak wydawało ale to nigdy nie wiadomo juz chciałm na ostry dyzur jechac ;) ale padła jak zabita -zobczymy jutro - uspokoiłas mnie troche
moja Ewelka zawsze albo wymiotuje po bananku, albo ma potem twardą kupkę i trudno jej ją wycisnąć. Na razie zrezygnowałyśmy z bananków, chociaż nawet jej smakowały.

Hej;-)dzieki Wczoraj i tak nie zjadla calej zupki 3/4 sloiczka;-)potem zaczela marudzic, na sile jej nie wepcham przeciez.Mowil tez,zebym dawala jej mleko Bebiko GR, ja mu,ze ona nie chce z butli;-)no to kazal lyzeczka...:dull:;-)Ale kupilam wczoraj inny smoczek i wypila z butki 30ml mojego mleka bo tyle sciagnelam jej na probe,zeby nie marnowac w razie czego bo nie mialabym pozniej czym ja nakarmic.Dzis bede znow probowac ale tez cos mi sie wydaje,ze moze jej to bebiko nie zasmakowac.

Skakanka nic się nie martw.
Ja jestem przeciwna tuczeniu i odchudzaniu dziecka.
Dziecko poznaje nowe smaki i je co mu smakuje:tak:
pewnie ważna jest konsystencja:tak:
Ja jako maluch byłam grubiutka, później zmieniłam się w takiego niejadka,że znam wszystkie chyba sztuczki jak uniknąc jedzenia:tak:a moja mama wszystkie chyba sztuczki żeby mnie zachęcić.

jeśli Martusia dla Ciebie w sam raz, to w ogóle się nie przejmuj takim gadaniem.
ania żywa może po prostu zmień lekarza???

Ania_zywa to 8,2kg w takim razie jest za duzo?a 6,6kg to za malo....idzie zwaryjować:-D Teraz popatrzyłam na te centyle, Marta jest na 3cim i z wysokością i z wagą..ale jak to do konca sie interpretuje to nie wiem,wiem tyllko tyle ze 3ci centyl to znaczy,ze jest drobniejsza niz wiekszosc innych dzieci.

reklama
Ania_zywa to 8,2kg w takim razie jest za duzo?a 6,6kg to za malo....idzie zwaryjować:-D (...)
... hehehe ... a nie mówiłam :-D;-), a ja pierwszy raz teraz popatrzyłam na tą siatkę centylową w książeczce i jak narazie to jestem na nią za głupia :dull: i nic z niej nie rozumiem.

Mateusz waży 9220g czyli przez 3 tygodnie przybrał 220g i pediatra uważa, że to jest ok w jego wieku :-). Wzrost mierzony dzisiaj nie był, bo Mateusz strasznie się wiercił i chciał bawić się metrem :-D więc pielęgniarka powiedziała, że możemy sobie odpuścić, bo przez te 3 tygodnie to i tak pewnie dużo nie urósł :-p

Do góry