reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

reklama
Elma wszystko zalezy od momentu podania pierwszej dawki szczepionki. Zuzka dostała za niemowlaczka tzn w okolicach 2 miesiąca (przy pierwszym szczepieniu w przychodni). W takim przypadku obowiązuje schemat 3+1 (to 1 w 2. roku życia).
Przy szczepieniu pierwszej dawki po 1. r.ż wystarcza 1 raz.
Jestem tego pewna, bo moja przyjaciółka się tym zajmuje, a strona internetowa producenta szczepionki pneumokokowej potwierdza:

Pneumokoki

Wiem, że lekarze często nie znają prawidłowego schematu z dawką przypominającą (moja pediatra też tym zapomniała) trzeba więc ten temat poruszyć. Też wolałabym mieć te 250 pln w portfelu, ale skoro powiedziało się a......

Czyli Nadia musi mieć jeszcze jedną bo tez szczepiłam ją kiedy była niemowlaczkiem:tak: Czyli jak teraz była zaszczepiona na ospę za miesiąc idziemy do pobrania krwi to kiedy mam ją zaprowadzić na te pneumokoki???

Elma zapytaj pediatry. Powinna byc zaszczepiona najlepiej do skonczenia 2 lat, ale mozliwa jest niewielka tolerancja.
Ja bede chciala zaszczepic podczas bilansu. O ile to możliwe przy szczepieniu na ospe

Ehhhh no tak to jest jak sie przychodnie zmienia ale w poprzedniej tak mnie wkurzyli ze się wyniosłam, łaski mi nie robią. No to może razem z tą morfologia zrobimy trudno trochę moja dziecinka pocierpi.:dry:

Nikuś waży 11,5, ma 87cm, 16 zebow.

geperty swietny pomosl zeby wymiary dwulatkowe byly w jednym miejscu tylko moze da sie je przerzucic na poczatek??
kogo byl pierwszy post?

reklama
Do góry