reklama
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
Elma wszystko zalezy od momentu podania pierwszej dawki szczepionki. Zuzka dostała za niemowlaczka tzn w okolicach 2 miesiąca (przy pierwszym szczepieniu w przychodni). W takim przypadku obowiązuje schemat 3+1 (to 1 w 2. roku życia).
Przy szczepieniu pierwszej dawki po 1. r.ż wystarcza 1 raz.
Jestem tego pewna, bo moja przyjaciółka się tym zajmuje, a strona internetowa producenta szczepionki pneumokokowej potwierdza:
Pneumokoki
Wiem, że lekarze często nie znają prawidłowego schematu z dawką przypominającą (moja pediatra też tym zapomniała) trzeba więc ten temat poruszyć. Też wolałabym mieć te 250 pln w portfelu, ale skoro powiedziało się a......
Przy szczepieniu pierwszej dawki po 1. r.ż wystarcza 1 raz.
Jestem tego pewna, bo moja przyjaciółka się tym zajmuje, a strona internetowa producenta szczepionki pneumokokowej potwierdza:
Pneumokoki
Wiem, że lekarze często nie znają prawidłowego schematu z dawką przypominającą (moja pediatra też tym zapomniała) trzeba więc ten temat poruszyć. Też wolałabym mieć te 250 pln w portfelu, ale skoro powiedziało się a......
Elma
Małgosia
Czyli Nadia musi mieć jeszcze jedną bo tez szczepiłam ją kiedy była niemowlaczkiem Czyli jak teraz była zaszczepiona na ospę za miesiąc idziemy do pobrania krwi to kiedy mam ją zaprowadzić na te pneumokoki???
Elma
Małgosia
Ehhhh no tak to jest jak sie przychodnie zmienia ale w poprzedniej tak mnie wkurzyli ze się wyniosłam, łaski mi nie robią. No to może razem z tą morfologia zrobimy trudno trochę moja dziecinka pocierpi.
K
konto usuniete
Gość
Nikuś waży 11,5, ma 87cm, 16 zebow.
geperty swietny pomosl zeby wymiary dwulatkowe byly w jednym miejscu tylko moze da sie je przerzucic na poczatek??
kogo byl pierwszy post?
geperty swietny pomosl zeby wymiary dwulatkowe byly w jednym miejscu tylko moze da sie je przerzucic na poczatek??
kogo byl pierwszy post?
K
konto usuniete
Gość
Ela?:-);-)
Elżbietka
mother of two sons&angel
nie ma problemu, tylko niech ktoś to zrobi, to ja przerzucę, bo mi się nei chce robić
reklama
K
konto usuniete
Gość
Kasia??
Podziel się: