reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

Jest za to mocno ubity! Wysoki jest po mężu (mąż ma 1,98 cm) a postura chyba po mnie, bo do czasu, aż zaczełam dojrzewac byłam strasznym chudzielcem :-)

No to faktycznie Gracuś ma po kim mieć taki słuszny wzrost :-D:-D:-D

Aph, faktycznie dziwna zasada u was panuje. Ciekawe co mają zrobić rodzicę, ktorych dzieci rodzą się 31 grudnia :confused:;-):-D

A Antek kradnie zabawki z poczekalni:nerd::-p

Czyżby mały kleptoman z niego wyrastał? ;-);-);-);-)

reklama
hello

zaliczyliśmy dziś bilans dwulatka :-):szok: (kiedy to minęło??)
wynik: 14 kg czystego złota :-D, 91,5 cm wzrostu (w domy wychodzi mi 92.5), ciśnienie krwi 85/55. zębów sztuk 20. wzrok, słuch ok, gada też dobrze, upary niesamowicie ;-),ale u lakarza okazał się aniołkiem:-D. według pani dr ma jedną nóża jakoś wykrzywioną przy kostce i mamy iśc z nim do ortopedy. tylko ze ona nie mogął go dobrze obejrzeć, bo on stanął jak wmurowany i nie dał się ruszyć z miejca a ni przesunąć tej nogi:sorry2::ninja2::huh:
czyli mamy pójsc od oprtopedy i jak nie bedzie chorował, to nastepny bilans w 4 lata :-) a szczepnienie w 5 lat.

A Antek kradnie zabawki z poczekalni:nerd::-p

Moja kradnie innym dzieciom picie lub co innego mają w rękach:-p:-p.

Elżbietka, to oni ciśnienie krwi też mierzą? I takie niskie ma ciśnienie? Dobry taki wynik? Ja kiedyś mierzyłam mojej córce aparatem na nadgarstek i miała coś koło 100/70, nie pamiętam dokładnie, i puls też ok 100. Nie wiem czy to dobrze..

sinderella, no u nas mierzyli, a czy wszedzie mierzą, to nie wiem. wynik jest w normie - dzieci mają trochę niższe ciśnienie niż ich starzy, (młodzi podnoszą swoim starym ciśnienie:-D. )
a młody w domu nei dawał sie żeby mu zmierzyć. a tam siedział ciocho i nawet nie drgnął:baffled::crazy: oszust jeden, udawał grzecznego, ale juz nadrobił te kilka minut stracone na bycie spokojnym:baffled:
dzieci maja wyższe tętno niż dorosli.

my nie chodzimy państwowo do lekarza, tzn mamy abonament w medicover, bo w państwpwej za wysoko podnieśli mi ciśnienie:crazy:

Ja nie szczepiłam, też się zastanawiam. Nie wiem, póki co Emilka nie chodzi do przedszkola, więc chyba się wstrzymam.:tak:

Fogia, ja szczepiłam na pneumokoki, wydałam fortune, więc chyba na meningokoki nie będę juz szczepic. Chyba że ktoś zasponsoruje:baffled:. W co wątpię:-p.
Teraz to już chyba wystarczy tylko jedna dawka (albo 2), nie pamiętam, to może gdybym się wtedy wstrzymała teraz mogłabym zaszczepic na jedno i drugie..

jak dziecko ma skończone 2 lata to szczepienie jest korzystniejsze finansowo dla rodziców. Fifi od września pójdzie do przedszkola więc pasowałoby go zaszczepić tylko jakoś się boję reakcji poszczepiennych.

reklama
Do góry