reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy z Warszawy

Pierwszego rodziłam w Bielańskim ,a drugiego na Solcu ..to było dawno więc nie będę sie rozpisywać co do warunków ,bo wiele się zmieniło od tego czasu . Natomiast kwestia nacięcia ,w Bielańskim nacieli mnie rutynowo, natomiast przy drugim porodzie na Solcu mimo ,że syn ważył 4 kg nie nacieli mnie i powiem wam ,że mimo ,że troszkę popękałam to różnica jednak kolosalna , właściwie po jakiś 2 godzinach nie czułam że rodziłam ..także brońcie się przed tym nacięciem koniecznie [emoji6] lepsze naturalne pęknięcie.

Ja również będę zwracać uwagę czy jest dostęp do zzo ( rodziłam bez,ale w razie W chce wiedzieć że dostanę ) , no i czy jest ten odział noworodkowy, chciałabym rodzić też w jedynce ( tak jak na Solcu ) .

reklama
Jestem i ja [emoji4] Poród również planuje na Żelaznej ponieważ już spędziłam tam noc i byłam bardzo zadowolona z opieki, lekarzy, jedzenia, czystości i standardów jakie tam panują. Zarówno pielęgniarki jak i lekarze bardzo mili. Dlatego zadecydowałam się na lekarza prowadzącego ciąże właśnie z tego szpitala i mam nadzieje, że również zagwarantuje mi to miejsce. Planem awaryjnym jest Inflancka lub szpital na Starynkiewicza.

Ja zaczynam 18 tydzień i też na początku myślałam o żelaznej teraz coraz częściej chodzi mi po głowie Inflancka - macie jakieś opinie. Szkole rodzenia tez mam na inflanckiej.

Ja zaczynam 18 tydzień i też na początku myślałam o żelaznej teraz coraz częściej chodzi mi po głowie Inflancka - macie jakieś opinie. Szkole rodzenia tez mam na inflanckiej.

Ja mam opinie o Inflanckiej od koleżanki z pracy, która tam rodziła dwójkę dzieci (ostatnie 2 lata temu) i oba porody były z komplikacjami z którymi sobie super poradzili. Ogólnie jest bardzo zadowolona i poleca.

Ja leżałam na jesieni na Inflanckiej niestety w gorszych okolicznościach, bo tam poroniłam ..ale muszę powiedzieć że bardzo dobrze się tam mną zajmowali , nie mogę złego słowa powiedzieć. Zresztą sama się tam urodziłam [emoji16] ale raczej nie wybiorę tego szpitala ,ze względu na wspomnienia..

Ja właśnie rozmawiałam ze swoim gin ( ordynator mswia) i zostanę jednak u nich mówił ze teraz jest remont i odnawiają wszytko i ze maja dobre oddziały dla noworodków jak gdyby coś nie daj Boże

Hej, dołączam do wątku, też jestem z Warszawy:) Myślałam o Żelaznej albo Starynkiewicza, słyszałam o nich dobre opinie no i mam tam najbliżej;) Myślicie, że jak się zna lekarza z danego szpitala to jest większa szansa na przyjęcie? Czy jak nie ma miejsc, to i tak odsyłają gdzieś indziej?

Hej, dołączam do wątku, też jestem z Warszawy:) Myślałam o Żelaznej albo Starynkiewicza, słyszałam o nich dobre opinie no i mam tam najbliżej;) Myślicie, że jak się zna lekarza z danego szpitala to jest większa szansa na przyjęcie? Czy jak nie ma miejsc, to i tak odsyłają gdzieś indziej?

Ja nie wiem czy tak jest, ale mam taką nadzieje :) Jak chcesz to mogę Ci podesłać na priv mojego lekarza z Żelaznej.

reklama
Do góry