reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w wieku 42plus i poród naturalny po operacji przepukliny.

Ja urodziłam pierwsze dziecko w sierpniu 2023 w wieku 46 lat. Ciąża super.
Niestety poród to katastrofa. Mimo zaleceń do cc z powodu wieku i budowy kanału rodnego oraz wagi (5160) i obwodu główki rodziłam naturalnie. Poród trwał 12 godzin.
Jestem najszczęśliwszą mamą na świecie ale to jak mnie potraktował szpital i lekarze celowo doprowadzając mnie do okaleczenia ( pęknięcie 4 tego stopnia ) to pokazuje stosunek do kobiet w PL.
Mój partner tłumaczył lekarzowi że na co innego się umawiał a ten bezczelny cham odpowiedział najwyżej nas pozwiecie i dostaniecie odszkodowanie.
co za skur wy syń stwo!!!

reklama
Niestety poród to katastrofa. Mimo zaleceń do cc z powodu wieku i budowy kanału rodnego oraz wagi (5160) i obwodu główki rodziłam naturalnie. Poród trwał 12 godzin.
Jestem najszczęśliwszą mamą na świecie ale to jak mnie potraktował szpital i lekarze celowo doprowadzając mnie do okaleczenia ( pęknięcie 4 tego stopnia ) to pokazuje stosunek do kobiet w PL.
Mój partner tłumaczył lekarzowi że na co innego się umawiał a ten bezczelny cham odpowiedział najwyżej nas pozwiecie i dostaniecie odszkodowanie.
możesz podać gdzie to tak? Trzeba ostrzec przed szpitalem/lekarzem... I pozwij chama

Strasznie mi przykro, na twoim miejscu nagłośniłabym tą sprawę. Ja wiem, że jak już się dzidziuś urodzi to zapominamy o wszystkim co złe, ale jednak zostałaś okaleczona. To nie średniowiecze, a taka waga dziecka już jest wskazaniem do cc tymbardziej przy pierwszym porodzie. Takie są wytyczne PTG

Sprawa jest już u prawnika, ale to bardzo upokarzające. Materiał dowodowy, obdukcja, ubezpieczyciel szpitala zażądał dokumentacji zdjęciowej ( co jest skandalem) a i tak usłyszałam komentarz że przecież dziecko zdrowe, a ja żyje a reszta się „zagoi”. Sprawy nie zostawię. Natomiast prawnik zasugerował żeby na razie jej nie nagłaśniać i ograniczyć się do szpitala i miejscowości. To był szpital w Radomiu. Przy ulicy Narutowicza.

Najgorsze jest to że źle byłam zaszyta i mówiąc wprost czeka mnie poważny zabieg plastyki. To dla przyjemności mojej i męża.
Ale to wszystko nic przy radości jaką daje nam maluszek. 😍

Sprawa jest już u prawnika, ale to bardzo upokarzające. Materiał dowodowy, obdukcja, ubezpieczyciel szpitala zażądał dokumentacji zdjęciowej ( co jest skandalem) a i tak usłyszałam komentarz że przecież dziecko zdrowe, a ja żyje a reszta się „zagoi”. Sprawy nie zostawię. Natomiast prawnik zasugerował żeby na razie jej nie nagłaśniać i ograniczyć się do szpitala i miejscowości. To był szpital w Radomiu. Przy ulicy Narutowicza.
a mówił czemu nie nagłaśniać? Tak z czystej ciekawości. Bo myślałam, że akurat nagłośnienie takiej sprawy i wymagań szpitala co do dokumentacji pomogło by sprawie.

a mówił czemu nie nagłaśniać? Tak z czystej ciekawości. Bo myślałam, że akurat nagłośnienie takiej sprawy i wymagań szpitala co do dokumentacji pomogło by sprawie.
Dopiero jak będzie wyrok sądu - bo już były takie sprawy przegrane przez pacjentki i jeszcze płaciły odszkodowania za pomówienia. Reprezentuje mnie dobra kancelaria. Szpital z tego co wiem rozwiązał już kontrakt z tym lekarzem, bo jak już pisałaś na pewno nie było łam pierwsza.
Tyle że to nie był moje lekarz i moja położna. Był jakiś problem z tymi personelem. Ale jak będę miała wyrok i o opisze wszystko i wszędzie. Nawet do Uwagi w TVN

Dopiero jak będzie wyrok sądu - bo już były takie sprawy przegrane przez pacjentki i jeszcze płaciły odszkodowania za pomówienia. Reprezentuje mnie dobra kancelaria. Szpital z tego co wiem rozwiązał już kontrakt z tym lekarzem, bo jak już pisałaś na pewno nie było łam pierwsza.
Tyle że to nie był moje lekarz i moja położna. Był jakiś problem z tymi personelem. Ale jak będę miała wyrok i o opisze wszystko i wszędzie. Nawet do Uwagi w TVN
dzięki za wyjaśnienie. You go girl! Dosraj im tam!

reklama
Kochana, jak ja to rozumiem... Mój drugi poród trwał 36 godzin. Rozwarcie stanęło na 8,5cm, nie miałam ani jednego skurczu partego, a kazano mi przeć i rodzić mimo wszystko. W końcu wrzasnęłam, że @#$%$@! nie rodzę! nie prę. Łaskawie użyto vacuum. Poród trauma. Dlatego nawet cieszy mnie myśl o ewentualnym cc... Przytulam mocno <3

Do góry