olka11135
Fanka BB :)
Dziewczyny, przeraziłam się zgodnie z zaleceniem lekarza zrobiłam kolejny pomiar betahcg i dzisiejsza beta to 45,500 a tydzien temu w poniedziałek wynosiła 17,100. Internetowe kalkulatory betahcg mówią oczywiście ze przyrost za niski bo powinna rosnąć o conajmniej 80% co dwa dni…czy na tym etapie,6- 7 tydzien, dalej ten wzrost powinien być dwukrotny co dwa dni co by oznaczało ze u mnie ciąża przestała się rozwijać?
Widziałam Twój wpis na "kto po in vitro" (bo dziewczyny tam to bohaterki i podglądam z przyczajki) - nie znam się na in vitro. Ale nie mam pojęcia czemu na tym etapie lekarz chciał betę. Dla mnie to jakaś totalna głupota bo ta beta nie będzie już rosła tak jak wcześniej. A nawet wcześniej miała prawo podwajać się co 66%. Z tego co wiem, już po 1000 przyrost zwalnia. Kiedyś gdzieś widziałam jak to % wygląda, ale teraz nie mogę znaleźć niestety.
Podsumowując - w ogóle się tym nie przejmuj. Ja ostatnią betę robiłam dzień przed planowaną datą okresu, a potem już opierałam się tylko na USG