reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

Dzięki kochana 🥰 ja jestem zielona to moja pierwsza ciaza i dopiero sie uczę 🙈 czyli wychodzi ze powinnam mieć powyżej 1000 🤭 nie wiem właściwie czemu poszłam na ta betę chyba chciałabym mieć codziennie potwierdzenie ze wszyzyko jest okej bo wizyta dopiero 01.06 🙄

Z własnego doświadczenia powiem, że na tym etapie ciąży i tak niewiele można zrobić. Więc po prostu spokojnie czekać na wizytę :) Stres niczemu nie służy

reklama
Rozumiem. Dziekuje Ci za szczerosc. Tak, my też w razie co, na razie jesteśmy za terminacją w razie "w". Ale z każdym dniem przywiązuje sie do tej świadomości, coraz bardziej... dlatego pytam o testy. Ola, ktory wariant Nifty bierzesz? Plus czy pro?

Nadrabiam więc trochę odświeżę starocie - będę robiła PRO

Ola, a gdzie będziesz robiła NIFTY ? Ja tez z Warszawy dlatego pytam 😁

Planowałam w testdna bo można do domu zamówić. Ale też widzę, że tam gdzie będę się zapisywać na prenatalne też robią Centrum Medyczne Fertina więc chyba tam się zapiszę. Jutro będę w okolicy to zobaczę co i jak

Witam. Ja prawdopodobnie tez styczniowa. Mam na imię Patrycja i mam 33lata. Na pokładzie 5letnia corka. Jestem po pierwszej wizycie. Z OM wychodziło ze ciąża ma 8tyg a z usg ze młodsza o tydzień. Pani doktor mówi ze na razie wszystko dobrze. Zaskoczyło mnie ze na wizycie Pani doktor nie podała przewidywanej daty porodu ani nie odsłuchała jak bije serduszko a liczyłam na to. Zobaczę po następnej wizycie i jeżeli nadal nie będę zadowolona to chyba ja zmienie. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.

Teraz odchodzi się od słuchania serduszka przed prenatalnymi

U mnie już po wizycie wszystko na miejscu serduszko bije i niech tak zostanie 😉kolejna wizyta za 3tygodnie😊

Super! :) @Emee @Mystriousmc jak u was?

Nadrabiam więc trochę odświeżę starocie - będę robiła PRO

Planowałam w testdna bo można do domu zamówić. Ale też widzę, że tam gdzie będę się zapisywać na prenatalne też robią Centrum Medyczne Fertina więc chyba tam się zapiszę. Jutro będę w okolicy to zobaczę co i jak

Teraz odchodzi się od słuchania serduszka przed prenatalnymi

Super! :) @Emee @Mystriousmc jak u was?
U mnie dobrze, dzięki że pytasz :) choć ostatnio pojawiły się u mnie mdłości, a najgorzej jest na pusty żołądek i ogólnie jestem ciągle zmęczona, tylko bym spala najchętniej, ale niestety tak się nie da żyć przy małym dziecku w domu, więc jakoś sobie radzę, też te mdłości nie są tak uciążliwe bo nie mam ich non stop tylko czasem, najczęściej rano i wieczorem i mało co mi do jedzenia smakuje, a mięso odrzuca totalnie.. w pierwszej ciąży nie miałam żadnych zachcianek ani odrzucenia do różnych dań, a teraz nawet przestałam pić kawę, gdzie zawsze piłam 2 dziennie bo nie mogłam inaczej funkcjonować. A teraz wypije herbatkę i jest ok, także da się żyć bez kawki, która po prostu nie smakuje mi :D

Dziewczyny, przeraziłam się:( zgodnie z zaleceniem lekarza zrobiłam kolejny pomiar betahcg i dzisiejsza beta to 45,500 a tydzien temu w poniedziałek wynosiła 17,100. Internetowe kalkulatory betahcg mówią oczywiście ze przyrost za niski bo powinna rosnąć o conajmniej 80% co dwa dni…czy na tym etapie,6- 7 tydzien, dalej ten wzrost powinien być dwukrotny co dwa dni co by oznaczało ze u mnie ciąża przestała się rozwijać?:(

Dziewczyny, przeraziłam się:( zgodnie z zaleceniem lekarza zrobiłam kolejny pomiar betahcg i dzisiejsza beta to 45,500 a tydzien temu w poniedziałek wynosiła 17,100. Internetowe kalkulatory betahcg mówią oczywiście ze przyrost za niski bo powinna rosnąć o conajmniej 80% co dwa dni…czy na tym etapie,6- 7 tydzien, dalej ten wzrost powinien być dwukrotny co dwa dni co by oznaczało ze u mnie ciąża przestała się rozwijać?:(
Ona przy takich wartościach dużych przyrasta wolniej z tego co mi się wydaje.. a jedyne co może stwierdzić czy ciąża się rozwija czy nie to badanie usg u lekarza.. może skoro masz wyniki zadzwoń do niego i spróbuj się umówić na wizytę szybciej dla własnego spokoju?

Ona przy takich wartościach dużych przyrasta wolniej z tego co mi się wydaje.. a jedyne co może stwierdzić czy ciąża się rozwija czy nie to badanie usg u lekarza.. może skoro masz wyniki zadzwoń do niego i spróbuj się umówić na wizytę szybciej dla własnego spokoju?
Jutro mam wizyte wiec przyspieszyć nie przyspiesze a i tak będę u lekarza innego bo mój na urlopie.

reklama
Jeśli ma dobry sprzęt i zrobi usg to wszystko się wyjaśni- trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze! ❤️
Dzieki..na czacie dziewczyn po in vitro (bo ja po in vitro) dziewczyny piszą ze na tym etapie przyrost już może być mniejszy i ze usg jest tylko wyznacznikiem czy wszystko Ok. Nie wiem po co ta betę mi lekarz kazał jeszcze robić dziś, teraz się tylko zestresowałam:/

Do góry