reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

Kurcze a ja po naturalnym teraz bardzo się zastanawiam nad CC. Pomijam aspekty takie jak brak sali porodowej bo wszystkie były zajęte i praktycznie na pełnym rozwarciu dopiero trafiłam na salę. W moim powiatowym szpitalu znieczulenie to luksus. Straciłam bardzo dużo krwi na poporodowej sali mdlałam z braku sił po jakimś czasie zlecono mi badania krwi zaczęli podawać kroplówki. Ranę po cięciu musiałam mieć źle zszytą bo ból był okropny ciągnęło wszystko przez 3 miesiące. Byłam do tego stopnia wycieńczona że nie byłam w stanie przebrać syna. Teraz wiem żeby nie powtarzać tego błędu i rodzić w szpitalu do którego mam blisko tylko będę chciała rodzić w Warszawie z opcją wynajęcia położnej i nikt mi nie powie że poród ze znieczuleniem to nie poród.

Ja rodziłam naturalnie akurat w Orłowskim ale zamknieli tam oddział porodowy. Także najprawdopodobniej jak wszystko obędzie bezproblemowe to zdecyduje się prywatnie na Medicover

reklama
Cześć, dziewczyny wszystko super serduszko już bije ❤️ moja Ciąża jest późniejsza niż z okresu i mam dwa terminy na 29 grudnia, albo na 5 stycznia. Haha obym nie spędziła sylwestra na porodówce.

🤰🏼A jak wielkie już są wasze człowieczki?
Mój już mierzy 1,25cm

Ostatnio krewetka miała 1.76cm 😊
Termin wyliczono na 31.12 ale ja nie wierzę że urodzę przed lub w terminie. Liczę i afirmuje 3 stycznia ❤️

U mnie 6tyg 1 dzień. Wczoraj o 22 jechalam do mojego lekarza z krwawieniami. 4 dni temu nie bylo jeszcze zarodka. Wczoraj pojawił się oraz bijace serduszko. Niestety odklaja mi sie kosmowka. Mam nakaz lezenia. Czy ktoś mial podobnie?

U mnie 6tyg 1 dzień. Wczoraj o 22 jechalam do mojego lekarza z krwawieniami. 4 dni temu nie bylo jeszcze zarodka. Wczoraj pojawił się oraz bijace serduszko. Niestety odklaja mi sie kosmowka. Mam nakaz lezenia. Czy ktoś mial podobnie?
Ja - dwa razy i dzieci przyszły na świat całe i zdrowe. Ale raz ciąża była koszmarem (cała leżąca), a drugi raz tylko 2 tyg leżałam i potem już był spokój. Także różnie może być, ale trzeba być dobrej myśli. Dostałaś progesteron? Nospe?

Oszczędzaj się, dużo wytrwałości i zdrówka Wam życzę,musi być dobrze ❤️ ja miałam krwawienie na innym etapie ciąży, był to 14tc. Stwierdzili ze to przez rozrastające się łożysko, pękło jakieś naczynko. Krwawienie było duże, bezbolesne. Myślałam że już wszystko stracone ale z dzieckiem było wszystko dobrze. Kilka dni poleżałam w szpitalu, później kilka tyg dostawałam luteinę,magnez i musiałam się trochę oszczędzać, było już wszystko dobrze.

Cześć wszystkim czy mogę do was dołączyć?
Jestem w 5tyg ciąży, pierszą wizytę miałam w poniedziałek i już było bijące serduszko😍 ze wzgledu na moje bardzo nieregularne cykle termin porodu z USG wychodzi 24.01 lecz dokładniejszą datę poznam za 3 tyg na kolejnej wizycie

reklama
Cześć wszystkim czy mogę do was dołączyć?
Jestem w 5tyg ciąży, pierszą wizytę miałam w poniedziałek i już było bijące serduszko😍 ze wzgledu na moje bardzo nieregularne cykle termin porodu z USG wychodzi 24.01 lecz dokładniejszą datę poznam za 3 tyg na kolejnej wizycie

Oczywiście! Witamy :)

Do góry