reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Ciekawe też jestem,chyba zależy od lekarza.
Czy robisz samo tsh czy ft3 i ft4 też? Bo mi też wypisała tsh
Chyba samo, nie znam się za bardzo ale skoro nie jest wyszczególnione..🤔

Dziewczyny wszystko jest w rozporządzeniu ministra zdrowia co powinno być w jakim trymestrze "za darmo" tj. na NFZ

1.JPG

Z tego wynika, że podstawą jest tylko TSH - czym się pewnie sugeruje też część lekarzy prywatnie. Ja mam pakiet prywatnie i mam tak śmiesznie bo mam też TSH i FT4 bez 3 :D więc jakoś zupełnie bez sensu

reklama
Dziewczyny wszystko jest w rozporządzeniu ministra zdrowia co powinno być w jakim trymestrze "za darmo" tj. na NFZ

Zobacz załącznik 1527904

Z tego wynika, że podstawą jest tylko TSH - czym się pewnie sugeruje też część lekarzy prywatnie. Ja mam pakiet prywatnie i mam tak śmiesznie bo mam też TSH i FT4 bez 3 :D więc jakoś zupełnie bez sensu
O dzięki. Ja właśnie myślę czy na nfz się nie umówić do gin w naszej przychodni, która swoja droga ma opinie niestety średnie. Ale chociaż jakieś badania bym miała. Bo poszłam prywatnie teraz i pierwsza ciążę prowadziłam,prywatnie u innego gin. Ta co chodze teraz wysyła na darmowe prenatalne każda swoja pacjentkę, więc dobre i to.
Z ciekawości, jeśli chodzi o wizyty prywatne, ile płacicie? Ja ostatnio z cytologia 200zl, normalnie bierze 180.

O dzięki. Ja właśnie myślę czy na nfz się nie umówić do gin w naszej przychodni, która swoja droga ma opinie niestety średnie. Ale chociaż jakieś badania bym miała. Bo poszłam prywatnie teraz i pierwsza ciążę prowadziłam,prywatnie u innego gin. Ta co chodze teraz wysyła na darmowe prenatalne każda swoja pacjentkę, więc dobre i to.
Z ciekawości, jeśli chodzi o wizyty prywatne, ile płacicie? Ja ostatnio z cytologia 200zl, normalnie bierze 180.
To nie jest dużo.. ja płacę 300 za normalna wizytę z usg

250 wizyta plus 200 usg 🙈

Ja będę brała pakiet "prowadzenie ciąży" więc mam kwotę z góry za całość 5500zl (potem napisze co w nim jest)

Jak chodzę teraz randomowo na USG to 200 zł albo nic bo mam pakiet z pracy w lux medzie. Tak jak patrzyłam miejsca interesujące to okm 450 zł wizyta plus USG koszt badań pewnie spory. Ale ja mogę sobie je przepisać w lux med więc w takim przypadku też bym mogła coś oszczędzić

OMG.. no to nie mało, ale jednak ten komfort prywatnych wizyt się ceni. Ja czuję się wysłuchana i ogólnie no nie ma porównania do wizyt na NFZ, ale nie twierdzę że nie da się trafić na fajnego lekarza na nfz.

Ja prowadziłam dodatkowo dwie ciążę w przychodniach przyszpitalnych. I teraz też tak będę robić. Byłam ogólnie zadowolona. Mimo prowadzenia ciąży też prywatnie. Teraz dopiero mam wizytę i zobaczymy ale opinie na forach bardzo dobre

No to sporo płacicie, pewnie jest to zależne od miejsca, większe miasta to myślę że drożej. Ja do małego miasteczka jeżdżę,ale z tego co wiem to ta moja gin jest jedną z "tańszych"

No to sporo płacicie, pewnie jest to zależne od miejsca, większe miasta to myślę że drożej. Ja do małego miasteczka jeżdżę,ale z tego co wiem to ta moja gin jest jedną z "tańszych"

U mnie Warszawa wiec pewnie najdrożej. Ale z drugiej strony jest tyle szpitali porodowych i w wielu naprawdę są dobre opinie na NFZ więc pewnie da się spokojnie ogarnąć mniejszym kosztem

reklama
Do góry