reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Eh dziewczyny.. z tymi terminami do ginekologów na NFZ to tragedia, zapisałam się dzisiaj i wizyta dopiero 26.06, a wtedy wybija 10+4, dlatego muszę prywatnie czegoś na teraz poszukać 🥴
Wiecie może, czy re-endo w ciąży jest refundowane??

Tak jak koleżanka wyżej pisze, od razu mów, że to wizyta na potwierdzenie ciąży i koniecznie musisz się dostać przed 10 tyg.
Trzymam kciuki żeby znalazło się miejsce dla Was :)

reklama
Hejka, mam pytanko. Jeśli chodzicie do lekarza prywatnie, czy próbowałyście aby czesc badań wypisał Wam rodzinny lekarz? Zastanawiam się czy może on mi wystawić skierowanie?
Do zrobienia mam
Morfologie krwi
Badanie moczu
Stężenie glukozy we krwi
Vdrl
Hiv
HCV hbs
Toksoplazmoza igm
Różyczka igm
CMV IgM
TSH

Hejka, mam pytanko. Jeśli chodzicie do lekarza prywatnie, czy próbowałyście aby czesc badań wypisał Wam rodzinny lekarz? Zastanawiam się czy może on mi wystawić skierowanie?
Do zrobienia mam
Morfologie krwi
Badanie moczu
Stężenie glukozy we krwi
Vdrl
Hiv
HCV hbs
Toksoplazmoza igm
Różyczka igm
CMV IgM
TSH

Z rodzinnym może być ciężko bo może nie mieć uprawnień do wypisania wszystkich badań ciążowych

Ok, mój jest taki raczej ludzki i przychylny człowiek więc może spróbuje i dam znać ale to pewnie za jakiś tydzień pójdę, mam miesiąc na zrobienie tych badan

Bycie proludzkim nie ma raczej związku z tym jakie ma się uprawnienia od NFZ ale często lekarze mają różne specjalizacje poza jedną więc może akurat

z objawami podobno jest tak, że raz mogą się nasilać, raz słabnąć lub całkiem znikać i nie musi oznaczać to nic złego ..
Ale tak jak napisała Ola, spokój i pewność da Ci tylko USG ;)
No właśnie tez poczytałam ze ze może się zmieniać z dnia na dzień a ze prawie zwróciłam śniadanie to postanowiłam nie panikować i poczekam do planowanego usg w następnym tygodniu…

Do zrobienia mam
Morfologie krwi
Badanie moczu
Stężenie glukozy we krwi
Vdrl
Hiv
HCV hbs
Toksoplazmoza igm
Różyczka igm
CMV IgM
TSH
Ciekawe też jestem,chyba zależy od lekarza.
Czy robisz samo tsh czy ft3 i ft4 też? Bo mi też wypisała tsh

No właśnie tez poczytałam ze ze może się zmieniać z dnia na dzień a ze prawie zwróciłam śniadanie to postanowiłam nie panikować i poczekam do planowanego usg w następnym tygodniu…
W pierwszej ciąży od 4 tc miałam objawy- wymioty, nudności, spanko, ból piersi. Teraz dopiero w 5tc mam wymioty a piersi dalej nie bolą. Spać się trochę mniej chce. Jak w następnym tygodniu usg to już bliżej niż dalej ❤️

reklama
Dziękuję za pocieszenie 🥰
Jutro dam znać po wizycie 😄
Hej,
Już po wizycie i raczej do was nie dołączę. Dzisiaj 7+3 i pusty pęcherzyk ciążowy. Duży bo 2 cm ale pusty. Lekarz powiedział że jeszcze jest nadzieja ale jakoś nie chce mi się wierzyć. We wtorek mam zrobić betę żeby sprawdzić czy zaczęła spadać i w piątek na kolejną wizytę. 🥺

Do góry