reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

reklama
U mnie dziś 6+6 i jest tak jak było - potworne zmęczenie, bóle głowy, ciągle mi zimno, słabo, do tego mdłości i już wymioty. Ja się zmuszam do jedzenia bo już nie wiem czy głodna nie czuję się gorzej
O właśnie tez jestem strasznym zmarzluchem od momentu 2 kresek na teście

To z 19.01 zbijam piątkę bo mam taki sam 🤭❤️

Wiecie dziewczyny ... prawidłowa ciąża trwa 38-42 tygodnie. Pewnie jak nas będzie więcej to nie jedna z nas spotka się wirtualnie na porodówce.

Gdybym mogła wybierać to marzy mi się poród 3 lub 4 stycznia. Ale znając moje szczęście to będzie albo Wigilia albo Sylwester 🤣🙈

Wiecie dziewczyny ... prawidłowa ciąża trwa 38-42 tygodnie. Pewnie jak nas będzie więcej to nie jedna z nas spotka się wirtualnie na porodówce.

Gdybym mogła wybierać to marzy mi się poród 3 lub 4 stycznia. Ale znając moje szczęście to będzie albo Wigilia albo Sylwester 🤣🙈

W Sylwestra, jeżeli do północy się urodzi to już szampana można wypić na nowy rok 😜

Hmm to może nie zrozumiałam Twojego pytania.

Chodzi o to że powyżej 20 pracowników nadal dostajesz pensję bezpośrednio od pracodawcy, a on rozlicza się z ZUS później. W momencie tych 20 pracowników po 33 dniach zasiłek wpływa Ci od ZUS (od niego masz przelew tak jak np. z 500 plus). Natomiast to nie jest tak, że ZUS nie ma z Toba nic wspólnego - ma bo musi Twojemu pracodawcy te hajsy zwrócić więc ma prawo do kontroli takiego zwolnienia

"Przez pierwsze 33 dni zwolnienia wynagrodzenie opłaca pracodawca, a następnie ZUS. Inaczej jest w firmach zatrudniających ponad 21 pracowników, wówczas wyłącznym płatnikiem zasiłku chorobowego zostaje pracodawca, chociaż w ostatecznym rozliczeniu koszty zasiłku i tak ponosi ZUS. "

"Każdy, kto przebywa na zwolnieniu lekarskim, może spodziewać się kontroli czy to ze strony pracodawcy, czy też pracownika ZUS. Tego typu wizyty w miejscu zamieszkania ciężarnej zwykle są niespodziewane. Jeśli w czasie kontroli ciężarnej akurat nie będzie w domu, może zostać poproszona o złożenie wyjaśnień."

Szczerze to byłam już na zwolnieniu lekarskim i pierwsze słysze, że tak to wygląda, że w ciąży też tak kontrolują 🙈 byłam na wakacjach nawet do głowy mi nie przyszło, że w przypadku ciąży ktoś będzie sprawdzał czy siedze w domu

Szczerze to byłam już na zwolnieniu lekarskim i pierwsze słysze, że tak to wygląda, że w ciąży też tak kontrolują 🙈 byłam na wakacjach nawet do głowy mi nie przyszło, że w przypadku ciąży ktoś będzie sprawdzał czy siedze w domu
Nie dodałam- w pierwszej ciąży☺ l4 miałam od 4 miesiąca

reklama
U mnie beta 274 :)

Załączniki

• 20230516_102542.jpg
    20230516_102542.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 108
Do góry