reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

U mnie myślałam, że będzie lepiej... no ale ciągle mam nadzieję, że wszystko będzie ok 💚
Pan doktor powiedział coś w stylu "ledwo 5 tygodni... to co ja mam tam zobaczyć? Zarodka ma pewno jeszcze nie będzie..." no i nie było...
Pęcherzyk jest w macicy 🥰 nie mierzył go nawet, tylko "podejrzał" czy jest.
Pani profesor się śmiała i pytała co myśmy się tak rozpędzili z tymi dziećmi 😂 dostałam polocard, luteinę i duphaston. No i zapisała w karcie, że jeśli wszystko będzie dobrze i będzie dzidziuś, to 15/16 tydzień założy mi szef 😐 trochę się boję 😔 miała któraś? Boli bardzo? 🥺
Mam przyjść na samo usg 25.05,a wizyta 13.06. Szkoda tylko, że mam tak daleko (96 km w 1 stronę 😅). No ale pojadę ☺️
A dlaczego będzie zakładać szew?

reklama
A dlaczego będzie zakładać szew?
Coś tam sobie pomacała i jej się szyjka nie podobała za bardzo, a że w ostatniej ciąży (nagłe cc miałam w 34 tygodniu) już miałam 2 cm rozwarcie idąc na cc, a we wszystkich ciążach problemy ze skurczami i leżenie pod koniec przez 2 miesiące prawie, to stwierdziła , że zszywamy, żeby nie przegapić. I napisała sobie "szef!!!" 😬

Coś tam sobie pomacała i jej się szyjka nie podobała za bardzo, a że w ostatniej ciąży (nagłe cc miałam w 34 tygodniu) już miałam 2 cm rozwarcie idąc na cc, a we wszystkich ciążach problemy ze skurczami i leżenie pod koniec przez 2 miesiące prawie, to stwierdziła , że zszywamy, żeby nie przegapić. I napisała sobie "szef!!!" 😬
No to z drugiej strony dobrze, będziesz przynajmniej spokojna na późniejszym etapie ciąży :) u mnie szyjkowe akcje zaczęły się w 33 tc, gdzie to było już za późno na szew, późniejsze leżenie w szpitalach do 37 to był chyba najtrudniejszy czas mojego życia 🙃

U mnie myślałam, że będzie lepiej... no ale ciągle mam nadzieję, że wszystko będzie ok 💚
Pan doktor powiedział coś w stylu "ledwo 5 tygodni... to co ja mam tam zobaczyć? Zarodka ma pewno jeszcze nie będzie..." no i nie było...
Pęcherzyk jest w macicy 🥰 nie mierzył go nawet, tylko "podejrzał" czy jest.
Pani profesor się śmiała i pytała co myśmy się tak rozpędzili z tymi dziećmi 😂 dostałam polocard, luteinę i duphaston. No i zapisała w karcie, że jeśli wszystko będzie dobrze i będzie dzidziuś, to 15/16 tydzień założy mi szef 😐 trochę się boję 😔 miała któraś? Boli bardzo? 🥺
Mam przyjść na samo usg 25.05,a wizyta 13.06. Szkoda tylko, że mam tak daleko (96 km w 1 stronę 😅). No ale pojadę ☺️
jest piękny, idealnie okrągły pęcherzyk ☀️

Gorny z wczoraj, dolny z dzisiaj.jest ciut ciemniejsza! Rośnij w siłe ! Zrobić progesteron razem z betą jutro? Żeby sprawdzić przyrost?

Załączniki

• 95a4c85c-6746-4041-94ab-a7ef3746e26e.jpeg
    95a4c85c-6746-4041-94ab-a7ef3746e26e.jpeg
    37,3 KB · Wyświetleń: 155
Witam wszystkich 🙂
Na pokładzie 20msc córka i po 7msc starań szczęście ponownie się do nas uśmiechnęło 🥰
Ostatnia @ 4 kwietnia, według apki termin na 8 stycznia 2024 🥰
Beta 08-05
2384
Beta 10-05
5489
Pierwszą wizytę umówiłam na 18 maja, będzie to 6t+3
Czy któraś z Pań może mi podpowiedzieć, czy to odpowiedni termin, by zobaczyć zarodek z serduszkiem?
W pierwszej ciąży już kilka dni po pozytywnym teście pędziłam do lekarza 😎 tym razem postanowiłam podejść do tematu z rozsądkiem 🙈

Witam wszystkich 🙂
Na pokładzie 20msc córka i po 7msc starań szczęście ponownie się do nas uśmiechnęło 🥰
Ostatnia @ 4 kwietnia, według apki termin na 8 stycznia 2024 🥰
Beta 08-05
2384
Beta 10-05
5489
Pierwszą wizytę umówiłam na 18 maja, będzie to 6t+3
Czy któraś z Pań może mi podpowiedzieć, czy to odpowiedni termin, by zobaczyć zarodek z serduszkiem?
W pierwszej ciąży już kilka dni po pozytywnym teście pędziłam do lekarza 😎 tym razem postanowiłam podejść do tematu z rozsądkiem 🙈
U mnie dokładnie ta sama data OM, ten sam termin porodu i pierwszej wizyty😁😁😁 tylko Beta niższa 🙈

reklama
Do góry