reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

Ja dziś zbadałam zbadałam przyrost bety i progesteron
9.05 beta 64,5 prog 16,4
11.05 beta 203,5 prog 17,01 coś tam urósł, ważne, że nie spadł 😅 chyba na razie póki nic mi nie dolega odpuszczę badanie i poczekam do wizyty, nie będę się już niczym stresować 🤭
ulalala .. rzeczywiście beta ładnie skoczyła, prog też ruszył w górę ⬆️⬆️..
Dobrze to wygląda 🍀🤗

reklama
@olka1135
Stara gimbal.girl, pod nową nazwą wracam!
Beta dzisiaj 6,7 mIU
3 tydzień wg OM
Test bladziutki ale jest!
Wizyta 22.05

Termin wg apki: 26.01.2024

Pamiątka z majówki nad morzem ❤️

Załączniki

• 71ebd8fa-10f1-4322-a28f-ba710ed21ced.jpeg
    71ebd8fa-10f1-4322-a28f-ba710ed21ced.jpeg
    13,8 KB · Wyświetleń: 112
Ja już po 😉 Mamy dorodnego dziecioka z bijącym serduszkiem. Lekarz nie puszczał bo mówił, że dość kontrowersyjna kwestia ostatnio i badania, więc lepiej dmuchać na zimne (choć sam kiedyś puszczał i nie było żadnego wpływu) i dopiero od 10tc lepiej. Wg OM 7+1, a wg USG 7+5 i termin się zmienił z 27.12 na 23.12, ale to jak wiadomo jest ruchome 😅 Zobaczymy się ponownie w Dzień Matki ♥️
Super 💚
No trochę się przeciągnęło ... ale mamy to!
Jest zarodek. Ciąża 6+1 czyli tak jak obstawiałam (pierwsza beta 1.4 musiała być 6dpo)
Extra 💚
A ja rozmawiałam z ginekologiem odnośnie mojego małego przyrostu bety. Mówił, że jak nie boli w okolicach macicy i nie mam krwawień ani plamien to raczej nie będzie ciąża pozamaciczna. Kazał brać kwas foliowy i w poniedziałek powtórzyć badanie jeszcze raz. Na wizytę nie zapraszał jeszcze, mówił że nawet jeśli to i tak by nic na USG nie było widać, jedynie kazał powtórzyć badanie i dać znać jakie będą tym razem wyniki. Nie nastawiam się ogólnie, co ma być to będzie- lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować ;)
No to nadal trzymam kciuki 💚
Hej ! Ja już tez po swojej pierwszej wizycie..
4+5, jest pęcherzyk 6mm.
Natomiast pojawia się tez druga czarna plamka, która jak mówi Pani Doktor może być krwiaczkiem (zlokalizowanym w bezpiecznej oddali od pęcherzyka, więc podobno nie groźnym) lub drugim pęcherzykiem ciążowym zwiastującym bliźniaki 😁🫣

Niecierpliwie czekam na kolejną wizytę 25.05 wtedy będzie 6+5 i wtedy oby było ♥️ lub ♥️♥️ 😁✊
😱 Czad 💚💚
Ja dziś zbadałam przyrost bety i progesteron
9.05 beta 64,5 prog 16,4
11.05 beta 203,5 prog 17,01 coś tam urósł, ważne, że nie spadł 😅 chyba na razie póki nic mi nie dolega odpuszczę badanie i poczekam do wizyty, nie będę się już niczym stresować 🤭
Super 💚
@olka1135
Stara gimbal.girl, pod nową nazwą wracam!
Beta dzisiaj 6,7 mIU
3 tydzień wg OM
Test bladziutki ale jest!
Wizyta 22.05

Termin wg apki: 26.01.2024

Pamiątka z majówki nad morzem ❤️
Gratulacje 💚

reklama
U mnie myślałam, że będzie lepiej... no ale ciągle mam nadzieję, że wszystko będzie ok 💚
Pan doktor powiedział coś w stylu "ledwo 5 tygodni... to co ja mam tam zobaczyć? Zarodka ma pewno jeszcze nie będzie..." no i nie było...
Pęcherzyk jest w macicy 🥰 nie mierzył go nawet, tylko "podejrzał" czy jest.
Pani profesor się śmiała i pytała co myśmy się tak rozpędzili z tymi dziećmi 😂 dostałam polocard, luteinę i duphaston. No i zapisała w karcie, że jeśli wszystko będzie dobrze i będzie dzidziuś, to 15/16 tydzień założy mi szef 😐 trochę się boję 😔 miała któraś? Boli bardzo? 🥺
Mam przyjść na samo usg 25.05,a wizyta 13.06. Szkoda tylko, że mam tak daleko (96 km w 1 stronę 😅). No ale pojadę ☺️

Załączniki

• 20230511_165020.jpg
    20230511_165020.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 98
Do góry