GratulacjeNo trochę się przeciągnęło ... ale mamy to!
Jest zarodek. Ciąża 6+1 czyli tak jak obstawiałam (pierwsza beta 1.4 musiała być 6dpo)
reklama
CuuurlyGirl
Fanka BB :)
Gratuluję, pięknie !Ja już po Mamy dorodnego dziecioka z bijącym serduszkiem. Lekarz nie puszczał bo mówił, że dość kontrowersyjna kwestia ostatnio i badania, więc lepiej dmuchać na zimne (choć sam kiedyś puszczał i nie było żadnego wpływu) i dopiero od 10tc lepiej. Wg OM 7+1, a wg USG 7+5 i termin się zmienił z 27.12 na 23.12, ale to jak wiadomo jest ruchome Zobaczymy się ponownie w Dzień Matki
CuuurlyGirl
Gratuluję, pięknieNo trochę się przeciągnęło ... ale mamy to!
Jest zarodek. Ciąża 6+1 czyli tak jak obstawiałam (pierwsza beta 1.4 musiała być 6dpo)
Gratulacje oby tak dalej pieknie maleństwo rosłoJa już po Mamy dorodnego dziecioka z bijącym serduszkiem. Lekarz nie puszczał bo mówił, że dość kontrowersyjna kwestia ostatnio i badania, więc lepiej dmuchać na zimne (choć sam kiedyś puszczał i nie było żadnego wpływu) i dopiero od 10tc lepiej. Wg OM 7+1, a wg USG 7+5 i termin się zmienił z 27.12 na 23.12, ale to jak wiadomo jest ruchome Zobaczymy się ponownie w Dzień Matki
olka11135
No u mnie niestety kiepsko
Beta z dziś 23.90 (dwa dni temu było 19.50), prog spadł z 16.16 do 13
To chyba nie wróży nic dobrego.
A ja rozmawiałam z ginekologiem odnośnie mojego małego przyrostu bety. Mówił, że jak nie boli w okolicach macicy i nie mam krwawień ani plamien to raczej nie będzie ciąża pozamaciczna. Kazał brać kwas foliowy i w poniedziałek powtórzyć badanie jeszcze raz. Na wizytę nie zapraszał jeszcze, mówił że nawet jeśli to i tak by nic na USG nie było widać, jedynie kazał powtórzyć badanie i dać znać jakie będą tym razem wyniki. Nie nastawiam się ogólnie, co ma być to będzie- lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować
Wiesz beta powinna przyrastać o 66%, Twoja przyrosła bardzo mało (około 21%).
Te bety na początku naprawdę rosną hardcorowo (np. moja 2700%, @pluto_nova chyba coś około 800%) bo tn wzrost jest i musi być intensywny. Natomiast wiem też, że nadzieja umiera ostatnia
CuuurlyGirl
Hej ! Ja już tez po swojej pierwszej wizycie..
4+5, jest pęcherzyk 6mm.
Natomiast pojawia się tez druga czarna plamka, która jak mówi Pani Doktor może być krwiaczkiem (zlokalizowanym w bezpiecznej oddali od pęcherzyka, więc podobno nie groźnym) lub drugim pęcherzykiem ciążowym zwiastującym bliźniaki
Niecierpliwie czekam na kolejną wizytę 25.05 wtedy będzie 6+5 i wtedy oby było lub
4+5, jest pęcherzyk 6mm.
Natomiast pojawia się tez druga czarna plamka, która jak mówi Pani Doktor może być krwiaczkiem (zlokalizowanym w bezpiecznej oddali od pęcherzyka, więc podobno nie groźnym) lub drugim pęcherzykiem ciążowym zwiastującym bliźniaki
Niecierpliwie czekam na kolejną wizytę 25.05 wtedy będzie 6+5 i wtedy oby było lub
Annemis
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrzeA ja rozmawiałam z ginekologiem odnośnie mojego małego przyrostu bety. Mówił, że jak nie boli w okolicach macicy i nie mam krwawień ani plamien to raczej nie będzie ciąża pozamaciczna. Kazał brać kwas foliowy i w poniedziałek powtórzyć badanie jeszcze raz. Na wizytę nie zapraszał jeszcze, mówił że nawet jeśli to i tak by nic na USG nie było widać, jedynie kazał powtórzyć badanie i dać znać jakie będą tym razem wyniki. Nie nastawiam się ogólnie, co ma być to będzie- lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować
Aleksandra893
Trzymam kciuki za pracujące serduszkoHej ! Ja już tez po swojej pierwszej wizycie..
4+5, jest pęcherzyk 6mm.
Aleksandra893
Bardzo mądre podejście, mam szczerą nadzieję, że pomimo tych zawirowań wszystko skończy się pomyślnieA ja rozmawiałam z ginekologiem odnośnie mojego małego przyrostu bety. Mówił, że jak nie boli w okolicach macicy i nie mam krwawień ani plamien to raczej nie będzie ciąża pozamaciczna. Kazał brać kwas foliowy i w poniedziałek powtórzyć badanie jeszcze raz. Na wizytę nie zapraszał jeszcze, mówił że nawet jeśli to i tak by nic na USG nie było widać, jedynie kazał powtórzyć badanie i dać znać jakie będą tym razem wyniki. Nie nastawiam się ogólnie, co ma być to będzie- lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować
reklama
Aleksandra893
Ja dziś zbadałam przyrost bety i progesteron
9.05 beta 64,5 prog 16,4
11.05 beta 203,5 prog 17,01 coś tam urósł, ważne, że nie spadł chyba na razie póki nic mi nie dolega odpuszczę badanie i poczekam do wizyty, nie będę się już niczym stresować
9.05 beta 64,5 prog 16,4
11.05 beta 203,5 prog 17,01 coś tam urósł, ważne, że nie spadł chyba na razie póki nic mi nie dolega odpuszczę badanie i poczekam do wizyty, nie będę się już niczym stresować
Ostatnia edycja:
Podziel się: