reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Boje się zapeszac ale wrócił mi minimalnie apetyt po tych tabletkach. I mdłości nie są aż tak uciążliwe jak wcześniej oby się nie pogorszyło.

Super! Cieszę się, że jest lepiej! :)

Powieem Ci, że ja też 😅 nie wiem czemu, ale wczoraj głowa mi sama pomyślała, że jak w 12 tygodniu pokażemy wszystkim zdjęcie, to powiem "poznajcie Różyczkę" ( oficjalnie Rozalię) 😂 a Paweł mówi "przecież nawet nie wiesz czy to będzie dziewczynka"... no, nie wiem... nie wiem czemu mózg mi sam wymyślił to zdanie 😅
Ps W tej ciąży nie mówimy nikomu, bo chciałabym uniknąć komentarzy w stylu "taka stara, to po co próbowała... wiadomo, że nie mogło być dobrze"... gdyby coś poszło nie tak...
Ale trzymam się myśli, że wszystko będzie super 😊
My też narazie nikomu nie mówimy.Ja się trochę obawiam jednak to już trochę nie wiek na rodzenie dzieci🙈. Mąż się śmieje że teraz to powinniśmy dziadkami zostać, a nie rodzicami🤦‍♀️Dzielnie czekamy na 1wizytę u doktora 13.05 pewnie już będzie serduszkowa😍.

Dajcie spokój, ja w tym roku skończę co prawda 33 lata, ale jako że dzieci mam odchowane bo 12 i 8 lat to też będzie masa gadania, że po co mam to trzecie, że tylko problem, że znowu uwiązanie itp. Dlatego ja rodzinie na pewno szybko nie powiem.

Dziewczyny a prowadzicie ciąże prywatnie czy na nfz? Ja zapisałam się i tu i tu, ponieważ placówka gdzie jestem zainteresowana na nfz właśnie ma termin dopiero na połowę czerwca. Jeszcze nie wiem gdzie ostatecznie będę prowadziła ciąże, ale ta placówka prywatna jest bardzo fajna i gdybym miała wybierać to tam bym chciała. Byłam tam raz ( miesiąc temu na monitoringu cyklu) I taki super lekarz był, myślę że to dzięki jemu wskazówkom ciąża zaskoczyła.. ale chciałam zapytać o Wasze wrażenia co myślicie o kosztach itd? Prywatnie wizyta 300 zł raz na miesiąc + badania i poród to będzie pewnie z 7 koła.. tak liczę

Ja tak prowadziłam poprzedni ciąże. Prywatnie u lekarza, który mi odpowiadał i robiłam prywatnie lepsze USG te prenatalne. Plus prowadziłam ciąże na NFZ w przychodni przyszpitalnej szpitala w którym chciałam rodzić. Dla mnie to zawsze plus jak wiesz co jak i gdzie.

Teraz mogłabym tego nie robić bo i tak wykupuję pakiet w Medicover za chyba 5500zł o ile dobrze pamiętam (w tym już jest całe prowadzenie ciąży) ale tez gdyby tfu, tfu się coś działo wolę mieć ten NFZ więc też się umówiłam do przychodni przyszpitalnej. Bo poród też planuję prywatnie. Jestem już zbyt stara i zbyt wygodna na poród na NFZ

Witam przyszłe mamy, nie wiem czy nie pospieszyłam się, bo na razie mam tylko pozytywny test ciazowy. W przyszłym tygodniu planuje zrobić bete i umówić się za jakies 2,3 tyg do lekarza.
Coś o mnie, mam niebawem 30 lat i na stanie synka który w wakacje skończy 4 lata. O drugie dziecko trochę się staraliśmy, pewnie łącznie z rok. Według kalendarzyka termin mi wyskakuje na 15-18 stycznia.

Witamy! Wiadomo, że te terminy nam się pozmieniają czasem na tych pierwszych USG także na spokojnie :) będę przepisywać jak coś :)

reklama
5 tydzień :)

Załączniki

• 412F8F5E-3C85-4C1D-8E08-0B456FA469B0.jpeg
    412F8F5E-3C85-4C1D-8E08-0B456FA469B0.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 122
Jestem Ewa w tym roku skończę 33 lata.
Mam córkę 9 lat
Starania o druga ciaze trwały 4 lata z przerwami a w zasadzie od 2 lat sumiennie.
To było zaskoczenie jeszcze do mnie nie dociera.
witaj ;) trzymam kciuki za fasolkę ja mam 3 dzieci i w 4 ciąży. Mam 30 lat( 14 maja 31)studiuje psychologię i fizjoterapie

Ja Już po moim pierwszym USG miałam iść 9 ale nie wytrzymałam.. z okresu wynika ze to jest 6 tydzień ale ciąża delikatnie młodsza 😅 Moja ginekolog powiedziała ze jest pięknie❤️ Kolejna wizyta 23.05

Załączniki

• B66BF383-A862-436B-9D92-49A5022957F3.jpeg
    B66BF383-A862-436B-9D92-49A5022957F3.jpeg
    263,8 KB · Wyświetleń: 142
reklama
Dziewczyny a prowadzicie ciąże prywatnie czy na nfz? Ja zapisałam się i tu i tu, ponieważ placówka gdzie jestem zainteresowana na nfz właśnie ma termin dopiero na połowę czerwca. Jeszcze nie wiem gdzie ostatecznie będę prowadziła ciąże, ale ta placówka prywatna jest bardzo fajna i gdybym miała wybierać to tam bym chciała. Byłam tam raz ( miesiąc temu na monitoringu cyklu) I taki super lekarz był, myślę że to dzięki jemu wskazówkom ciąża zaskoczyła.. ale chciałam zapytać o Wasze wrażenia co myślicie o kosztach itd? Prywatnie wizyta 300 zł raz na miesiąc + badania i poród to będzie pewnie z 7 koła.. tak liczę
Ja już 4tą ciążę będę prowadzić prywatnie. W zasadzie to 5tą...2 pierwsze, to było dawno temu 😉 a trzecią zaczęłam prowadzić u pani profesor, która jest ordynatorką , ale niestety na pierwszej wizycie u niej, w 8 tyg, okazało się, że serduszko nie bije, a ciąża przestała się rozwijać tydzień wcześniej, gdy nie mogłam znaleźć pomocy... czwartą prowadziłam od początku u tej pani profesor i u niej też leżałam na patologii i w tym szpitalu rodziłam (poprzednie poronienie też tam). Koszt wizyty z usg to był chyba ok.400 zł, teraz spodziewam się 500 😬
Witam przyszłe mamy, nie wiem czy nie pospieszyłam się, bo na razie mam tylko pozytywny test ciazowy. W przyszłym tygodniu planuje zrobić bete i umówić się za jakies 2,3 tyg do lekarza.
Coś o mnie, mam niebawem 30 lat i na stanie synka który w wakacje skończy 4 lata. O drugie dziecko trochę się staraliśmy, pewnie łącznie z rok. Według kalendarzyka termin mi wyskakuje na 15-18 stycznia.
Gratulacje 💗
Super 💗
Witam styczniowe mamy ;)
Dołączam do grona
Test 27.04 pozytywny
Beta 04.05 734
Za tydzień dopiero do lekarza
Gratulacje 💗
Ja Już po moim pierwszym USG miałam iść 9 ale nie wytrzymałam.. z okresu wynika ze to jest 6 tydzień ale ciąża delikatnie młodsza 😅 Moja ginekolog powiedziała ze jest pięknie❤️ Kolejna wizyta 23.05
Piękny Dzidziuś 🤩

Do góry