reklama
Patii26
Fanka BB :)
Oj, cudownie Już nie mogę się doczekać mojej pierwszej wizytyWłaśnie jestem po wizycie wszystko dobrze bobas rośnie
LU36
Cudne jedli mogę zasugerować to chyba Twoje imię i nazwisko są na zdjęciu z USG, wiec jedli chcesz pozostać anonimowa to albo usuń albo zamarzA oto zdjecie
wenus018
nie mam takiej potrzeby aby być anonimowa więc spokojnie ale dzięki za zwrócenie uwagi tutaj sami swoiCudne jedli mogę zasugerować to chyba Twoje imię i nazwisko są na zdjęciu z USG, wiec jedli chcesz pozostać anonimowa to albo usuń albo zamarz
Mystriousmc
Ja już mam wyniki badań, wszystko w normie, niekiedy lekkie odchyly ale raczej mało istotne i np. delikatnie zawyzone pH moczu, to się raczej nie martwię resztę zostawię dla lekarza do interpretacji.. A mam pytanie czy bylyscie/miałyście zalecenie aby umówić się do stomatologa?
pokryweczka
Ja nie miałam ale polecam warto też pójść w ramach NFZ bo kobietom w ciąży przysługuje np wypełnienie światłoutwardzalneJa już mam wyniki badań, wszystko w normie, niekiedy lekkie odchyly ale raczej mało istotne i np. delikatnie zawyzone pH moczu, to się raczej nie martwię resztę zostawię dla lekarza do interpretacji.. A mam pytanie czy bylyscie/miałyście zalecenie aby umówić się do stomatologa?
Mystriousmc
No ja chyba musze się wybrać, bo coś mnie pobolewa czasem jeden ząb, ale to tylko jak coś niefortunnie ugryzę, ale mimo wszystko lepiej sprawdzić teraz Jezu.. ja to na NFZ nie pamiętam kiedy u dentysty byłamJa nie miałam ale polecam warto też pójść w ramach NFZ bo kobietom w ciąży przysługuje np wypełnienie światłoutwardzalne
pokryweczka
To lepiej idź żeby się kanałowym nie skończyłoNo ja chyba musze się wybrać, bo coś mnie pobolewa czasem jeden ząb, ale to tylko jak coś niefortunnie ugryzę, ale mimo wszystko lepiej sprawdzić teraz Jezu.. ja to na NFZ nie pamiętam kiedy u dentysty byłam
Mystriousmc
O nie tego jeszcze nie doświadczyłam i chyba nie jestem zainteresowanaTo lepiej idź żeby się kanałowym nie skończyło
reklama
Patii26
Ogólnie mówi się, że trzeba przed ciążą naprawić zęby, bo chore zęby mogą źle wpłynąć na rozwój płodu.Ja już mam wyniki badań, wszystko w normie, niekiedy lekkie odchyly ale raczej mało istotne i np. delikatnie zawyzone pH moczu, to się raczej nie martwię resztę zostawię dla lekarza do interpretacji.. A mam pytanie czy bylyscie/miałyście zalecenie aby umówić się do stomatologa?
What? Ale super, nie wiedziałam tylko ja się boję tych terminów...Ja nie miałam ale polecam warto też pójść w ramach NFZ bo kobietom w ciąży przysługuje np wypełnienie światłoutwardzalne
Ja na nfz też nie pamiętam kiedy byłam ostatnio u stomatologa... Ale musze poszukać jakiegoś dobrego na nfz i się umówić, podkreślę, że jestem w ciąży i może termin będzie szybciejNo ja chyba musze się wybrać, bo coś mnie pobolewa czasem jeden ząb, ale to tylko jak coś niefortunnie ugryzę, ale mimo wszystko lepiej sprawdzić teraz Jezu.. ja to na NFZ nie pamiętam kiedy u dentysty byłam
No ja niestety sobie zaniedbałam tak dwa zęby. W poprzedniej ciąży dwa zęby mi się popsuły i ja do dzisiaj nic z nimi nie zrobiłam, to są zęby górne, siódemka i ósemka i mam w nich duże dziury i po jednej ściance nie mam bo się ukruszyły... Nie jem wgl na tamtej stronie, bo jak coś tam wejdzie to boli, ale same od siebie nie bolą, dlatego zwlekałam. A teraz jak zaszłam w ciążę to muszę je koniecznie naprawić...To lepiej idź żeby się kanałowym nie skończyło
Podziel się: